Trucks

Elektromos Volvo FM - Tökéletes választás regionális feladatokhoz

Alacsony zajszintjének és zéró kipufogógáz-kibocsátásának köszönhetően a rugalmas és agilis elektromos Volvo FM tökéletes megoldás nagyvárosi környezetben végzett nagy kapacitású élelmiszer-kiszállításokhoz, konténerszállításhoz, daruzási szolgáltatásokhoz és még minden sok máshoz, mindezt csökkentett környezeti terhelés mellett. Lehetséges, hogy zéró kibocsátású területeken vagy dízelüzemű járművek számára nem engedélyezett idősávokban is üzemeltethető. Az elektromos szállítmányozásra való átállás leegyszerűsítése érdekében a teherautóhoz szerviz- és támogatási csomagok is rendelkezésre állnak a gépjárműtöltés, az útvonal- és hatótávolság-tervezés, az akkumulátorfigyelés és még sok minden más biztosítása érdekében.

Akár 44 tonna szerelvényössztömeg

Akár 490 kW teljesítmény

Akár 300 km-es hatótávolság

Tartsa kézben a produktivitást és az irányítást

Vállalatát egyszerű Volvo elektromos teherautókkal bővíteni. A Volvo Arany Szerviz Szerződésbe beletartozik az akkumulátorfigyelés, valamint a hasznos üzemidő és kiszállítások biztosítása az előrejelző szerviztervezéssel. További szolgáltatásokat is hozzáadtunk a teherautó-használat optimalizálása érdekében: idetartozik például az útvonal- és hatótávolság-tervezés, a valós idejű energiaállapot alapján történő helymeghatározás és a nyomon követésre szolgáló jelentések. Mindez kényelmesen elérhető a Volvo Connect portálon, közvetlenül a többi teherautó- és támogatási funkció mellett. Az útvonalak megoszthatók az iroda és a jármű között, a járművezető pedig egyszerűen megtekintheti a töltöttségi állapotot, illetve szabályozhatja az állóhelyzeti fűtést és sok minden mást a MyTruck alkalmazásban.

Egyenletes és erőteljes meghajtás

Két vagy három villanymotor és az elektromobilitás érdekében átalakított I-Shift sebességváltó kellemes és sokoldalú vezetési élményt nyújt. Az akár 490 kW-os/666 LE-s, masszív teljesítményt egyedülálló kipörgésgátló rendszer kezeli, amely a csúszós felületeken való biztonságos haladást is elősegíti. Különböző vezetési módok állnak rendelkezésre a kívánt teljesítmény-, kényelmi és energiafelhasználási szint beállításához. A hat akkumulátorcsomag akár 540 kWh-t is termel, ami számos regionális távolsági fuvar esetében jelent elegendő hatótávolságot.

Műszaki adatok – Elektromos Volvo FM

Termékjellemzők​

Elektromos Volvo FM

  
Tengelykialakítások​

Vontató: 4×2, 6×2​, 6×4

Alváz: 4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4

Minden tengely légrugós felfüggesztéssel rendelkezik

  

Fülke​

Alacsony nappali fülke, nappali fülke, alacsony hálófülke, hálófülke, Globetrotter magas hálófülke

  

Szerelvényössztömeg 

Akár 44 tonna  
Akkumulátorkapacitás180–540 kWh, 2–6 akkumulátor  

Hatótávolság

Akár 300 km-es hatótávolság  
Töltési idő (teljes feltöltés​)

Váltóárammal (43 kW) 10 óra

Egyenárammal (250 kW) 2 óra

  

Hajtáslánc 

2–3 villanymotor, I-Shift sebességváltó  
TeljesítményAkár 330–490 kW-os (450–666 LE-s) folyamatos teljesítmény  

Alkalmazhatóság

Felépítményezhető. 3 elérhető mellékhajtás (elektromos, elektromechanikus és sebességváltóra szerelt)

  

 

   

 

BÁRMELY MODELLÜNK. ELEKTROMOSAN.

A célnak megfelelő elektromos teherautók.

Találja meg a legközelebbi kereskedőt

Elektromobilitás – gyakori kérdések

Teljes mértékben elektromos megoldásaink