Trucks

Volvo Trucks motorkínálat

Elektromos, dízel- vagy gázüzemű teherautók közül választhat. Dízel- és gázüzemű teherautóink motorjait úgy terveztük, hogy nagy teljesítményt és hatékonyságot biztosítsanak, és évről évre minimális karbantartás mellett is bírják a kemény üzemi körülményeket. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan is érjük ezt el.

Közös koncepció

A Volvo FL legkisebb D5 motorjának kivételével valamennyi dízelmotorunk ugyanazt a koncepciót követi. Ezek mindegyike soros, hathengeres motor, amelyek ugyanazon a tervezési koncepción alapulnak – függetlenül attól, hogy D16, D13, G13, D11, G9 vagy D8 motort választ-e.

Hogyan hozható ki a legtöbb a motor teljesítményéből?

Kiváló hajtáslánc létrehozásához nemcsak nagyszerű motorokra van szükség, hanem olyan hajtássorra is, amely a leghatékonyabban használja ki a motor teljesítményét. Az I-Shift verziók és funkciók általunk kínált választéka, valamint különböző innovációk, mint például az I-Save biztosítják, hogy a legtöbbet hozhassa ki a járműve motorja által nyújtott lehetőségekből.

Hosszú szervizintervallumok

Az üzemidő fontos és értékes – teherautót azért vásárol az ember, hogy használja, nem pedig azért, hogy a műhelyben álljon vele. Ezért motorjainkat úgy építjük, hogy kiváló teljesítményt és tartósságot nyújtsanak akár 150 000 km-es szervizintervallumig.

Megosztás családon belül

Az, hogy egy egész motorcsaládot közös motorkoncepcióra alapítunk, azzal jár, hogy folyamatosan, lépésenként fejlesztjük a motorokat. Folyamatosan módosítgatjuk motorjainkat, és minden olyan változtatással, amelyet egy-egy motorunk fejlesztése érdekében végzünk, tapasztalatot és ismereteket szerzünk, amelyeket egy másik motor fejlesztésénél hasznosítunk. Minden lépés, amely jobb felépítést eredményez, az evolúció egy lépése.

A tartós teljesítményű soros hatos

Más motorkoncepciókkal összehasonlítva a soros hatos motor számos előnnyel rendelkezik, amelyek kulcsfontosságúak, ha nagy teljesítményű, tartós motort szeretne. Először is a soros kialakítás nagyobb csapágyfelületet biztosít a forgattyús tengely számára, amely így jobban ellenáll a terhelésnek; ez növeli a motor tartósságát. Másodszor a soros kialakítás kevésbé kompakt, így jobb lehetőségeket biztosít a megfelelő üzemi hőmérséklet biztosítására és az optimális teljesítményre forró körülmények között. Mindennek tetejébe a Volvo motorjai kiváló minőségű anyagokból készülnek, és az élettartamuk lejárta után újragyártási lehetőséget is kínálnak. 

Dízel, gáz vagy elektromos?

Az elektromos, a gáz- és a dízelüzemű járművek közötti választásnál természetesen figyelembe kell venni olyan tényezőket, mint a kibocsátási szintek, a beruházási költségek, a zajszint és a hatótávolság, hogy csak néhányat említsünk. Ezek az alternatívák azonban eltérő teljesítményt és meghajtási jellemzőket is kínálnak, amelyek más-más teherszállítási igények kielégítésére lehetnek alkalmasak.

Hogyan hasonlíthatjuk össze ezeket?

Nem lehet általánosságban megmondani, hogy mi az Ön igényeinek megfelelő meghajtási mód. Van azonban néhány fő paraméter a különböző meghajtási módok értékeléséhez. Ha hosszú távú útvonalakat kell bejárnia úgy, hogy a hazatérés előtt nem tankolja meg járművét, akkor a dízelüzemanyagoknak aligha van vetélytársuk; ehhez képest a gázüzeműek legfeljebb 1000 km-es hatótávolságot kínálnak, az elektromos teherautókat pedig ennél is gyakrabban kell feltölteni. A gáz hatótávolsága jelentős a klímabesorolásához képest – különösen, ha a tankoláshoz biogázt használ. Az elektromos teherautók pedig kipufogógáz-kibocsátás nélkül is nagy teljesítményt tudnak nyújtani, de a hatótávolságuk korlátozottabb. A klímabesorolások a kúttól a kerékig számolt CO2-kibocsátáson alapulnak.

Melyik alternatívák lennének megfelelők az Ön számára?

Teherautóink és teljesítménytartományuk

A Volvo FL-től a Volvo FH16-ig teherautóink kínálata 175 LE-től egészen 750 LE-ig terjed. Minden teherautómodellnek megvan a maga különlegessége a rendelkezésre álló teljesítményt és más tulajdonságokat, például a teherbírását, a mozgékonyságát és a terepjáró képességeit illetően. Ahogyan láthatja, a teljesítmények között vannak átfedések, és rendelkezésre állnak különböző meghajtási alternatívák.

Fedezze fel a motoralternatívákat

Nézze meg közelebbről a teherautómodellenként rendelkezésre álló különböző meghajtás- és teljesítményalternatívákat. Hasonlítsa össze a lehetőségeket, és tájékozódjon arról, hogy igényei alapján milyen megoldás lehet a legmegfelelőbb az Ön számára!

 

Fedezze fel a teherautóinkhoz elérhető különböző motorok választékát

Volvo FH 16Volvo FHVolvo FMXVolvo FMVolvo FEVolvo FL

Motorok a Volvo FH16-hoz

A Volvo FH16 dízelmotorral rendelhető, akár 750 LE teljesítményig. Ez azt jelenti, hogy a Volvo FH16 a legnehezebb és legnagyobb igényt támasztó szállítási feladatokkal is megbirkózik.

Fedezze fel a Volvo FH16-ot

D16K

A D16K 550, 650 vagy 750 LE-s teljesítményszinten kapható, ami a Volvo FH16-ot az egyik legerősebb teherautóvá teszi a piacon. A csúcsmodell akár 3550 Nm nyomatékot kínál, ami megkönnyíti az extrém terhek hatékony vontatását, és kiváló irányíthatóságot biztosít a használt járműszerelvény felett.

Motorok a Volvo FH-hoz

A Volvo FH elektromos, gázüzemű vagy dízeles hajtáslánccal is kapható – 420 LE-től 666 LE-ig. Két elektromos és két gázüzemű opció közül választhat. A dízelmotorok négy különböző teljesítményszinten állnak rendelkezésre. A dízelmotorok teljesítményszintjei közül három az I-Save ajánlat részeként üzemanyag-megtakarítást biztosító Turbo Compound technológiával is elérhető.

Fedezze fel a Volvo FH-t

  Nagy teherbírású elektromos

  A két- vagy hárommotoros elektromos hajtásláncok nagyszerű választást jelentenek a komoly igényeket támasztó regionális szállításhoz. Ezek a hajtásláncok azonnali, nagy nyomatékot, alacsony zajszintet és nulla kipufogógáz-kibocsátást kínálnak. 330 kW (450 LE) vagy 490 kW (666 LE) teljesítményű változatokban kaphatók.

  G13C

  A gázüzemű G13C motor a D13K motorokkal megegyező teljesítményt nyújt, de kisebb környezeti terhelés mellett – különösen biogázzal való üzemeltetés esetén. A változat népszerű a komoly igényeket támasztó regionális áruszállításhoz, és 420, valamint 460 LE-s változatban kapható.

  D13K TC

  A D13K TC turbo compound technológiát alkalmaz, ami azt jelenti, hogy a kipufogógáz energiája a hatékonyság növelése érdekében visszakerül a forgattyús tengelyre. Ez kiváló választás a nagy igényeket támasztó, hosszú távú szállításhoz, ahol jelentős üzemanyag-megtakarítás érhető el vele. A motor 420, 460 és 500 LE-s változatban kapható, és az I-Save ajánlat részeként érkezik.

  D13K

  A D13K motor hatékony és igen nagy teljesítményű választás nagy igényt támasztó feladatokhoz. Teljes működési tartományában nagyobb teljesítményt és nyomatékot kínál, és 420, 460, 500 és 540 LE-s változatban kapható a Volvo FH-hoz.

Motorok a Volvo FMX-hez

A Volvo FMX elektromos vagy dízeles hajtáslánccal vásárolható meg. Két elektromos és két dízelmotor közül választhat, összesen nyolc teljesítményszinttel. A kínálat 330 LE-től 666 LE-ig terjed.

Fedezze fel a Volvo FMX-et

  Nagy teherbírású elektromos

  A két- vagy hárommotoros elektromos hajtásláncok nagyszerű választást jelentenek a komoly igényeket támasztó regionális szállításhoz. Ezek a hajtásláncok azonnali, nagy nyomatékot, alacsony zajszintet és nulla kipufogógáz-kibocsátást kínálnak. 330 kW (450 LE) vagy 490 kW (666 LE), folyamatos teljesítményű változatokban kaphatók.

  D11K

  A D11K motor hatékony választás, ha Ön a D13K motor által kínáltnál valamivel kisebb teljesítmény és nyomaték mellett is el tudja végezni feladatait. Ehelyett optimalizálhatja a jármű súlyát. A D11K 330, 380, 430 és 460 LE-s változatban kapható.

  D13K

  A D13K motor hatékony és igen nagy teljesítményű választás a nehezebb és komolyabb igényt támasztó feladatokhoz. A D11K-hez képest nagyobb teljesítményt és nyomatékot kínál a teljes működési tartományban, és a Volvo FMX-hez 420, 460, 500 és 540 LE-s változatban kapható.

Motorok a Volvo FM-hez

A Volvo FM elektromos, gáz- vagy dízelüzemű hajtáslánccal kapható. Két elektromos, két gázüzemű és két dízelmotor közül választhat, összesen hét teljesítményszinttel. A kínálat 330 LE-től 666 LE-ig terjed.

Fedezze fel a Volvo FM-et

  Nagy teherbírású elektromos

  A két- vagy hárommotoros elektromos hajtásláncok nagyszerű választást jelentenek a komoly igényeket támasztó regionális szállításhoz. Ezek a hajtásláncok azonnali, nagy nyomatékot, alacsony zajszintet és nulla kipufogógáz-kibocsátást kínálnak. 330 kW (450 LE) vagy 490 kW (666 LE), folyamatos teljesítményű változatokban kaphatók.

   

  G13C

  A gázüzemű G13C motor a D13K motorokkal megegyező teljesítményt nyújt, de kisebb környezeti terhelés mellett – különösen biogázzal való üzemeltetés esetén. A változat népszerű a komoly igényeket támasztó regionális áruszállításhoz, és 420, valamint 460 LE-s változatban kapható.

  D11K

  A D11K motor hatékony választás, ha Ön a D13K motor által kínáltnál valamivel kisebb teljesítmény és nyomaték mellett is el tudja végezni feladatait. Ehelyett optimalizálhatja a jármű súlyát. A D11K 330, 380, 430 és 460 LE-s változatban kapható.

  D13K

  A D13K motor hatékony és nagy teljesítményű választás a nehezebb és komolyabb igényt támasztó feladatokhoz. A D11K-hoz képest nagyobb teljesítményt és nyomatékot kínál a teljes működési tartományban, és 420, 460 és 500 LE-s változatban is elérhető a Volvo FM-hez.

Motorok a Volvo FE-hez

A Volvo FE elektromos, gáz- vagy dízelüzemű hajtáslánccal kapható. Egy elektromos, egy gáz- és egy dízelmotoros alternatíva érhető el. A kínálat 250 LE-től 350 LE-ig terjed.

Fedezze fel a Volvo FE-t

  Közepes teljesítményű elektromos

  A kettős villanymotor kiváló választás a nagyobb igénybevételt jelentő, akár 27 tonnás kombinált súlyú felhasználáshoz városokban és városias területeken – alacsony zajszint és nulla kipufogógáz-kibocsátás mellett. A modell 225 kW (300 LE) teljesítményt kínál.

  G9K

  A gázüzemű, hathengeres, 9 literes G9K motor hatékony és fenntartható választás a városokban és városi területeken történő igényes felhasználáshoz – különösen, ha biogázzal működik. A motor teljesítménye 320 LE.

  D8K

  A hathengeres, 8 literes D8K motor nagyobb igényt támasztó felhasználáshoz és nagyobb kombinált súlyhoz megfelelő választás. 250, 280, 320 és 350 LE teljesítmény közül választhat, hogy az igényeinek megfelelően optimalizált teherautót kapjon.

Motorok a Volvo FL-hez

A Volvo FL elektromos és dízel hajtáslánccal is kapható. Egy elektromos és két dízelmotoros alternatíva található a kínálatban – a négyhengeres D5K motor és a hathengeres D8K. A kínálat 175 LE-től 280 LE-ig terjed.

Fedezze fel a Volvo FL-t

  Közepes teljesítményű elektromos

  Az egyetlen villanymotor kiváló választás legfeljebb 16,7 tonna tömegű járművekhez, háztól házig történő fuvarozáshoz városokban és városi területeken – alacsony zajszint és nulla kipufogógáz-kibocsátás mellett. A modell 130 kW (175 LE) teljesítményt kínál.

  D5K

  A négyhengeres, 5 literes D5K motor hatékony választás kisebb tömegű járművekhez és kevésbé nagy igényt támasztó felhasználáshoz, 16 tonnáig. 210 és 240 LE-s teljesítmény között választhat, hogy az igényeinek megfelelően optimalizált teherautót kapjon.

  D8K

  A hathengeres, 8 literes D8K motor nagyobb igényt támasztó felhasználáshoz és nagyobb, akár 18 tonnás járműtömegekhez való választás. 250 és 280 LE-s teljesítmény között választhat, hogy az igényeinek megfelelően optimalizált teherautót kapjon.

Kérdése van?

Helyi Volvo Trucks kereskedője megadja a választ. Ugorjon be hozzá, hívja fel, vagy kérje meg, hogy látogassa meg Önt!