Volvo Trucks

MAGYARORSZÁG

×

Legfrissebb sajtóközleményeink

62 matches

1 of 4

 • A Volvo Trucks első saját akkumulátor-összeszerelő gyártelepét nyitja meg Gent városában, Belgiumban. Az összeszerelő üzemben készülnek a Volvo Trucks tisztán elektromos nehézgépjárműveibe szánt, telepítésre kész akkumulátorai.

 • A Volvo Trucks és a Deutsche Post DHL Csoport együttműködési megállapodást írt alá, amelynek célja felgyorsítani a nulla károsanyag-kibocsátású járművekre történő átállást. A DHL úgy kívánja fokozni a cég elektromos nehézgépjárművekre történő áttérését, hogy összesen 44 darab új elektromos Volvo tehergépjárművet állít forgalomba Európában.

 • A Volvo Trucks intelligens, automatizált I-Shift sebességváltója gyorsabb mint valaha. A rövidebb válaszidőnek köszönhetően javult mind a dízel-, mind az elektromos üzemű járművek dinamikája.

 • A rendelés lehetőségének hivatalos megnyitásával elkezdődött a nehézkategóriájú tisztán elektromos Volvo tehergépjárművek értékesítése.

 • Együttműködési megállapodást kötött Magyarország LNG-üzemanyagkereskedője, az ARELGAS Kft. és a Volvo Group Trucks magyarországi importőre, a Volvo Hungária Kft., amelynek eredményeként akár 15 000 euró értékű üzemanyagár-kedvezményt vehet igénybe az, aki 2022-ben új, LNG-üzemű Volvo tehergépjárművet szerez be.

 • Több mint 50 év sikeres együttműködés után újabb projektet indít a Volvo Hungária Kft. és a Waberer’s cégcsoport: közös gondolkodásra hívja a legfiatalabb generációt egy rajzpályázat keretében. A Rajzold tovább! elnevezésű pályázaton a legkreatívabb formákban mutathatják meg a gyerekek, hogyan képzelik el a jövő áruszállítását. A karbonsemlegesség fontosságát hirdető rajzverseny legjobb alkotásai egy valódi Volvo szerelvény pótkocsiját és fülkéjét díszítik majd. A két vállalat szervezésében elindított rajzpályázat jótékony célokat is szolgál: minden beérkezett pályamű után ötezer forinttal támogatják a Máltai Szeretetszolgálatot, amely az összegyűlt összeget a hazánkba érkező háborús menekült gyermekek jólétének elősegítésére fordítja majd.

 • Az észak-amerikai Volvo Trucks 110 darab elektromos Volvo VNR típusú tehergépjárműre vonatkozó megrendelést kapott a Maersk nevű világszintű logisztikai vállalattól. Ez a megállapodás, a korábban megrendelt 16 darab ugyanilyen típusú modellel kiegészülve a Volvo Trucks elektromos járműveire vonatkozó eddigi legnagyobb volumenű megrendelés.

 • Újabb finomításokat eszközöltek a Volvo Trucks saját fejlesztésű I-Save gazdaságossági csomagján. Az újításokat úgy tervezték, hogy általuk egyszerre csökken a tehergépjárművek üzemanyag-fogyasztása, és ezáltal kevesebb a szén-dioxid-kibocsátás is; továbbá a vezethetőség is javult, így a Volvók még élvezhetőbb munkaeszközzé váltak. Az I-Save csomag a motortechnológia, a vezérlőszoftver és a légellenállás csökkentését célzó intézkedések optimalizálását foglalja magában, mindezt egyetlen cél – a lehető legjobb energiahatékonyság - érdekében.

 • A legújabb piackutatási adatok szerint a Volvo Trucks 42%-os piaci részesedéssel 2021-ben első helyen állt a tisztán elektromos nehézgépjárművek piacán Európában. A tavalyi évben a vállalat világszerte több mint 1 100 elektromos tehergépjárműre vett fel megrendelést, beleértve a vásárlási szándéknyilatkozatokat is.

 • Dánia legnagyobb mixerbeton előállítója és beszállítója, a Unicon szándékozik az ország eddigi legnagyobb elektromos tehergépkocsikra vonatkozó magánmegrendelését leadni. A 11 darab Elektromos Volvo FM várhatóan év végén már Dánia útjain közlekedik majd. A Unicon és a Volvo Trucks hosszútávú együttműködési megállapodásának eredményeképp a betonipar várhatóan tisztán elektromos teherautóalváz és -felépítmény megoldásokkal gazdagodik majd.

 • A Volvo Trucks új biztonsági funkciót szabadalmaztatott elektromos gépjárműveihez, Aktív Tapadás-felügyelet néven. Az új technológia segítségével jelentős mértékben javul a stabilitás, biztonságosabb a kigyorsítás és a fékezés csúszós körülmények között.

 • A Volvo Trucks elektromos nehézkategóriás tehergépjárművét Németországban vetették alá az első független energiahatékonysági tesztnek – a teljesen megrakott, tisztán elektromos meghajtású Volvo FH a tesztút során túllépte a várt hatótávolságot és 50%-kal kevesebb energiát használt fel, mint a dízelmotoros megfelelője.

 • A Volvo Trucks számos fontos újítást vezet be a 11 és 13 literes, Euro 6-os motorjain, ezzel még tovább csökkentve tehergépjárművei üzemanyag-fogyasztását és tovább növelve azok teljesítményét.

 • A DFDS dán logisztikai vállalat rekordnagyságú, 100 darabos megrendelést adott le elektromos Volvo FM modellekre! Az Észak-Európa legnagyobb hajózási és logisztikai vállalatától érkezett megrendeléssel a Volvo Trucks eddigi legkomolyabb üzletét kötötte meg elektromos teherautók szállítására. A 100 darab elektromos Volvo FM a világon is egyedülálló méretű megrendelés az elektromos nehézgépjárművek piacán.

 • A Volvo Hungária Kft. 2021 szeptemberében adta át Magyarország első, sorozatban gyártott elektromos teherautóját, az elektromos Volvo FL modellt, amely mostantól Waberer’s csoport leányvállalata, a WSZL flottáját erősíti. A teljes terheléssel mintegy 240 km elektromos hatótávra képes teherautó átadása kiemelt fontosságú pillanat, hiszen az elektromos nehézgépjárművek által nemcsak az éghajlatváltozás megelőzése, de a tisztább és fenntarthatóbb fuvarozás felé is új utak nyílnak.

 • A nemrégiben bemutatott tisztán elektromos hajtású Volvo FH, FM és FMX nehézgépjármű modellekkel a Volvo Trucks teljes mértékben felkészült a szállítmányozás fenntarthatóbbá tételére és a közúti teherszállítás villamosítására. A közös alapokra épülő, áttörő technológiának köszönhetően ezek az elektromos járművek megoldást nyújtanak a fuvarfeladatok igen széles skálájára, és ezzel szinte bármely szállítmányozó vállalat számára lehetővé teszik az elektromobilitásra történő átállást.

 • A fokozott biztonság jegyében a Volvo Trucks egyedi figyelmeztető hanghatásokkal látta el elektromos meghajtású modelljeit. A Volvo által kifejlesztett hangeffektusok felhívják a gyalogosok, kerékpárosok és egyéb közlekedők figyelmét az egyébként majdnem hangtalanul közlekedő elektromos teherautókra. A hanghatásokat úgy fejlesztették ki, hogy azok a kellő biztonság megteremtése mellett is még kellemesek legyenek, és ne legyenek zavaróak sem a sofőrök, sem a forgalom további résztvevője számára.

 • A Volvo teherautót vásárolni vágyók mostantól Európában a Volvo Selected weboldalon (magyar nyelven: www.volvoselected.com/hu) keresztül is kiválaszthatják következő használt Volvo járművüket. A Volvo Trucks által üzemeltetett honlapon keresztül megrendelt teherautókat a világ bármely pontjára kiszállítják. Az oldalon a használt járművek mellett az azokhoz tartozó szolgáltatások széles köre is elérhető: a rugalmas finanszírozási megoldásoktól a szervizszerződésen át a hajtáslánc garanciáig.

 • A három új, teljesen elektromos nehézgépjárművének bemutatásával a Volvo Trucks tovább erősíti meggyőződését, miszerint a közúti nehézáru fuvarozás villamosításának ideje gyorsabb tempóra váltania. A svéd gyártó számára e cél elérésében magabiztos hátteret nyújt a tény, hogy a Volvo elektromos teherautók széles körben képesek a szállítási igényeket kielégíteni. Az Európai Unióban például már az összes kamionos közúti fuvarozási feladat fele megoldható lenne elektromos gépjárművel.

 • Svédország piacvezető élelmiszeripari kiskereskedelmi áruházlánca, az ICA a Volvo Trucks teljesen elektromos teherautójának üzembe állításával kezdi meg fuvarozási tevékenységének elektromosítását. A villanymotoros járművet hűtött áruk szállítására fogják használni Stockholmban és a város vonzáskörzetében. Amellett, hogy a teherautó nulla károsanyag-kibocsátású, használatával jelentősen csökken a fuvarozással járó zajszint és alacsonyabb lesz a levegő szennyezettsége is.

62 matches

1 of 4