Trucks

Legfrissebb sajtóközleményeink

107 matches

1 of 6

 • Az új Volvo FH16 Európa legerősebb teherautója, ami ugyanakkor nagyon üzemanyag-hatékony is – és 100%-ban megújuló üzemanyagokkal is üzemeltethető. A közúton végzett tesztek megerősítik, hogy az FH16 vadonatúj motorja 5%-kal jobb üzemanyag-fogyasztást és alacsonyabb károsanyag-kibocsátást ér el, miközben 7%-kal több nyomatékot ad le – ez a kombináció növeli a hatékonyságot és a termelékenységet a legigényesebb szállítási feladatokhoz.

 • A Volvo Trucks már dolgozik a hidrogénnel hajtott belsőégésű motorral ellátott teherautójának kifejlesztésén. A közúti tesztek 2026-ban kezdődhetnek, a piacra dobást pedig az évtized végre tervezi a svéd gyártó. A zöld hidrogénnel hajtott kamionok nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a Volvo, és ezzel ügyfelei is elérjék karbonsemlegesítési céljaikat.

 • Immár a Volvo teljes új teherautó-modell választéka 100%-ban biodízellel is üzemeltethető, ami egy újabb megújuló üzemanyag-alternatívát kínál azon ügyfeleknek, akik itt és most szeretnék csökkenteni a közúti áruszállításból származó CO2-kibocsátást.

 • A Volvo Trucks 100 elektromos teherautóra kapott megrendelést a DFDS dán logisztikai vállalattól. Ezzel a legutóbbi megrendeléssel a DFDS csaknem kétszeresére növelte Volvo elektromos kamionokból álló flottáját, összesen 225 teherautóra, amely a legnagyobb elektromos nehézgépjármű-flotta Európában.

 • A Volvo Trucks bemutatja első olyan teherautó-modelljét, amelyet kizárólag elektromos hajtással dobnak piacra. A nehéz rakományok szállítására is alkalmas, és a sofőr számára kiemelkedő kilátást kínáló FM Low Entry egy elektromos teherautó, amelyet a biztonságos és hatékony városi közlekedésre optimalizáltak.

 • A Volvo Trucks új motort mutat be az ikonikus FH16-os modelljéhez. Az akár 780 lóerővel és 3800 Nm nyomatékkal rendelkező új, 17 literes motor könnyedén megbirkózik a legnehezebb szállítási feladatokkal is, miközben kiemelkedő üzemanyag-hatékonyságot és tartósságot kínál. Az új motor alkalmas bioüzemanyaggal való működésre is.

 • A Volvo ikonikus FH teherautómodell-kínálata új családtaggal bővült a Volvo FH Aero modell bevezetésével. Az aerodinamikus kialakításnak és az innovatív funkcióknak köszönhetően az FH Aero új szintre emeli az energiahatékonyságot. A most bemutatott modell négy hajtáslánc-változatban érhető el, beleértve a bioüzemanyagot és az elektromos változatot is.

 • A Volvo Trucks a tekintélyes iparági elismerést az elektromos Volvo FH termékével érdemelte ki. Ez az első alkalom, hogy a kitüntetéssel elektromos kamiont jutalmaztak.

 • A Volvo Trucks megújult középkategóriás elektromos modelljei a 450 kilométeres hatótávolságukkal, 50%-kal rövidebb töltési idejükkel és az új aktív biztonsági rendszereikkel tökéletesen alkalmazkodnak a városi környezethez, és lehetővé teszik a károsanyag-kibocsátásmentes és biztonságos városi áruszállítást.

 • A Volvo Trucks mostantól még erősebb, 320 lóerős motorral is kínálja a középkategóriás FL típusú teherautóját, így a modell a fuvarfeladatok még szélesebb körét képes kiszolgálni.

 • Svédországban elektromos nehézgépjárművek nyilvános gyorstöltő-hálózata nyílik meg, ahol a töltőoszlopokat megújuló energiaforrás táplálja. Az elektromos tehergépjárművek piacvezető gyártója, a Volvo Trucks egy új szolgáltatással segít a fuvarozóknak megtalálni és hatékonyan használni ezeket a töltési pontokat.

 • A hatezredik Volvo FH típusú nyergesvontatóját adta át a Volvo Trucks a Waberer’s International Nyrt-nek, amely egybeesett a két vállalat 25 éves együttműködésének évfordulójával. Az eseményen a két vállalat szándéknyilatkozatban erősítette meg, hogy összehangolják jövőbeli stratégiáikat a fenntarthatósági megoldások terén. A most átadott kamion egy újabb elektromos modell, amely a Volvo Trucks és a Waberer’s fenntarthatóbb közúti áruszállítás iránti elkötelezettségét is kifejezi.

 • A Volvo Trucks még magasabb fokozatba kapcsolt az elektromos tehergépjárművek gyártásában, és a belgiumi Gentben lévő gyárában is megkezdte az akkumulátoros elektromos nehézgépjárművek sorozatgyártását. Ezzel immár négy helyen – három európai és egy amerikai gyárban - gördülhetnek le tisztán elektromos Volvo teherautók a gyártósorokról.

 • Boldog születésnapot Volvo FH! Ma éppen 30 éve történt, hogy a Volvo Trucks bemutatta az FH modellt, amely azóta a cég legtöbbet értékesített terméke lett. A Volvo zászlóshajó modellje a piacra dobása óta élenjáró nem csak a külső és belső megjelentést tekintve, de a járművezető kiemelkedő kényelme, a technológiai újításoknak köszönhető üzemanyag-hatékonyság és a biztonsági megoldások terén is.

 • A svéd gyártó egy göteborgi fuvarozási vállalkozónak adott át egy 74 tonna szerelvényössztömegű elektromos teherautót.

 • A Volvo Trucks most új, nagyobb teljesítményű akkumulátorokat vezet be középkategóriás elektromos teherautóihoz, amelyek akár 450 kilométeres hatótávolságot is képesek biztosítani, és lehetővé teszik még több városi fuvarfeladat villamosítását.

 • A gyalogosok és kerékpárosok biztonságának megóvása, valamint a járművezetők munkájának megkönnyítése céljából a Volvo Trucks új, illetve továbbfejlesztett aktív biztonságtechnikai rendszereket vezet be járműveiben.

 • A Volvo Trucks a svájci Holcimmal írta alá az 1 000 darab elektromos teherautó leszállítására vonatkozó megrendelést, amelyet a svéd gyártó 2030-ig kíván a világ egyik vezető építőanyagipari vállalata felé teljesíteni.

 • A Volvo Trucks zárt a nehézkategóriás elektromos tehergépjárművek piacának élén 2023 első negyedévében is, Európában és Észak-Amerikában egyaránt. A svéd gyártó eddig mindösszesen közel 5 000 darab elektromos eszközt értékesített a világ 40 országában. Mostantól pedig új piacokon, Ázsiában, Latin-Amerikában és Afrikában is elérhetővé válik az elektromos termékpaletta.

 • A kizárólag vízgőzt kibocsátó, hidrogénnel működő, üzemanyagcellás elektromos tehergépjárművek kiemelt helyet töltenek be a Volvo Trucks károsanyagkibocsátás-mentes termékportfóliójában. A technológia most újabb mérföldkövet lépett át, ugyanis már közúti teszteken is bizonyítottak a Volvo Trucks hidrogénnel működő járművei.

107 matches

1 of 6