Volvo Trucks

MAGYARORSZÁG

×

Legfrissebb sajtóközleményeink

49 matches

1 of 3

 • A DFDS dán logisztikai vállalat rekordnagyságú, 100 darabos megrendelést adott le elektromos Volvo FM modellekre! Az Észak-Európa legnagyobb hajózási és logisztikai vállalatától érkezett megrendeléssel a Volvo Trucks eddigi legkomolyabb üzletét kötötte meg elektromos teherautók szállítására. A 100 darab elektromos Volvo FM a világon is egyedülálló méretű megrendelés az elektromos nehézgépjárművek piacán.

 • A Volvo Hungária Kft. 2021 szeptemberében adta át Magyarország első, sorozatban gyártott elektromos teherautóját, az elektromos Volvo FL modellt, amely mostantól Waberer’s csoport leányvállalata, a WSZL flottáját erősíti. A teljes terheléssel mintegy 240 km elektromos hatótávra képes teherautó átadása kiemelt fontosságú pillanat, hiszen az elektromos nehézgépjárművek által nemcsak az éghajlatváltozás megelőzése, de a tisztább és fenntarthatóbb fuvarozás felé is új utak nyílnak.

 • A nemrégiben bemutatott tisztán elektromos hajtású Volvo FH, FM és FMX nehézgépjármű modellekkel a Volvo Trucks teljes mértékben felkészült a szállítmányozás fenntarthatóbbá tételére és a közúti teherszállítás villamosítására. A közös alapokra épülő, áttörő technológiának köszönhetően ezek az elektromos járművek megoldást nyújtanak a fuvarfeladatok igen széles skálájára, és ezzel szinte bármely szállítmányozó vállalat számára lehetővé teszik az elektromobilitásra történő átállást.

 • A fokozott biztonság jegyében a Volvo Trucks egyedi figyelmeztető hanghatásokkal látta el elektromos meghajtású modelljeit. A Volvo által kifejlesztett hangeffektusok felhívják a gyalogosok, kerékpárosok és egyéb közlekedők figyelmét az egyébként majdnem hangtalanul közlekedő elektromos teherautókra. A hanghatásokat úgy fejlesztették ki, hogy azok a kellő biztonság megteremtése mellett is még kellemesek legyenek, és ne legyenek zavaróak sem a sofőrök, sem a forgalom további résztvevője számára.

 • A Volvo teherautót vásárolni vágyók mostantól Európában a Volvo Selected weboldalon (magyar nyelven: www.volvoselected.com/hu) keresztül is kiválaszthatják következő használt Volvo járművüket. A Volvo Trucks által üzemeltetett honlapon keresztül megrendelt teherautókat a világ bármely pontjára kiszállítják. Az oldalon a használt járművek mellett az azokhoz tartozó szolgáltatások széles köre is elérhető: a rugalmas finanszírozási megoldásoktól a szervizszerződésen át a hajtáslánc garanciáig.

 • A három új, teljesen elektromos nehézgépjárművének bemutatásával a Volvo Trucks tovább erősíti meggyőződését, miszerint a közúti nehézáru fuvarozás villamosításának ideje gyorsabb tempóra váltania. A svéd gyártó számára e cél elérésében magabiztos hátteret nyújt a tény, hogy a Volvo elektromos teherautók széles körben képesek a szállítási igényeket kielégíteni. Az Európai Unióban például már az összes kamionos közúti fuvarozási feladat fele megoldható lenne elektromos gépjárművel.

 • Svédország piacvezető élelmiszeripari kiskereskedelmi áruházlánca, az ICA a Volvo Trucks teljesen elektromos teherautójának üzembe állításával kezdi meg fuvarozási tevékenységének elektromosítását. A villanymotoros járművet hűtött áruk szállítására fogják használni Stockholmban és a város vonzáskörzetében. Amellett, hogy a teherautó nulla károsanyag-kibocsátású, használatával jelentősen csökken a fuvarozással járó zajszint és alacsonyabb lesz a levegő szennyezettsége is.

 • A Volvo Trucks intelligens automatizált sebességváltója, az I-Shift továbbra is az iparág egyik legfontosabb mérföldkövét képezi, a technológiai újítás az üzemanyag fogyasztásra, a teljesítményre, a biztonságra és a kényelemre gyakorolt pozitív hatásainak köszönhetően. 2020 év végéig több mint egy millió I-Shift-tel felszerelt Volvo teherautó kelt el. Bár az I-Shift immár 20 éve került a piacra, ezt az áttörő hajtáslánc technológiát a további előnyök reményében folyamatosan fejlesztik.

 • Elindult az új generációs Volvo Trucks tehergépjárművek sorozatgyártása. Az új Volvo FH, FH16, FM és FMX modellek Svédországban, Belgiumban és Oroszországban mostantól tömegesen gördülnek le a gyártószalagokról.

 • A DHL Freight, Európa egyik vezető közúti árufuvarozója és a Volvo Trucks közös erővel dolgoznak tovább azon, hogy az elektromos teherautók mihamarabb széles körben elterjedhessenek az európai távolsági fuvarozásban. Ezzel újabb fontos lépést tettek a klímasemleges áruszállításhoz vezető úton.

 • Európa egyik piacvezető logisztikai vállalata, a Girteka Logistics nem kevesebb mint 2000 darab új generációs Volvo FH teherautóval bővíti járműparkját. A jelentős mértékű beruházásban a cég a biztonság és kényelem növekedése mellett az üzemanyag-fogyasztás csökkenésének ígéretét látja.

 • A Lannutti Csoport, egy olaszországi szállítmányozási és logisztikai vállalat ezer új Volvo FH teherautót vásárol meg, méghozzá a jelenleg elérhető legtakarékosabb üzemanyag-fogyasztási megoldással, azaz az I-Save csomaggal. A Lannutti várakozásai szerint így 10 százalékkal csökkenni fog üzemanyag-fogyasztása és ezáltal szén-dioxid kibocsátása is.

 • Jövőre az európai fuvarozók már megrendelhetik a Volvo nehéz-teherautóinak teljesen elektromos változatát is. Ez azt jelenti, hogy a Volvo Trucks 2021-től Európában a nehéz-teherautók teljes termékcsaládját elektromos hajtáslánccal kínálja. A Volvo Trucks teherautóinak rohamos tempóban történő elektromossá tétele hatalmas lépést jelent a fosszilis energiahordozóktól mentes üzemanyag-használat felé a fuvarozásban.

 • A Volvo Trucks nemrégiben kezdte meg az eddigi legrobusztusabb építőipari teherautója - az új Volvo FMX - értékesítését. Ez a modell a Volvo FMX harmadik verziója, mely teljesen új fülkével, nagyobb teherbírással és innovatív biztonsági funkciókkal rendelkezik. A megnövekedett, akár 20 tonnás első tengelyterheléssel és a 38 tonnás bogi tengellyel a legnehezebb feladatokra, a legkeményebb terepre készült. Az új Volvo FMX-et már a jövőbeli elektromos hajtásláncokhoz tervezték, és rendelkezik HVO tanúsítvánnyal, mely a dízelnek egy fosszíliamentes alternatívája.

 • A fuvarozók és a szállítmányozók részéről fokozódik az érdeklődés a CO2-kibocsátás és a költségcsökkentés azon formája iránt, amely hűtött cseppfolyósított gáz üzemanyagként történő felhasználásával érhető el. Az új Volvo FH és Volvo FM teherautók ezért olyan motorokkal rendelkeznek majd, amelyek cseppfolyósított földgázzal és biogázzal üzemelnek – ugyanolyan kiváló teljesítményt nyújtva, mint a dízelmotorok. A biogáz használata lehetővé teszi a szén-dioxid-semleges szállítást és a CO2-kibocsátás akár 100%-os csökkentését.

 • Az új Volvo teherautókat, amelyek értékesítése most kezdődik Magyarországon, azért fejlesztették ki, hogy maximalizálják a gépjárművezetők lehetőségeit a munkájuk hatékony, biztonságos és felelősségteljes elvégzésére. Az összes modell - a Volvo FH, a Volvo FH16, a Volvo FM és a Volvo FMX - új, rugalmas felhasználói felülettel, digitális műszerfallal rendelkezik, amely minden helyzetben releváns információt nyújt a gépjárművezetőnek. Ezen kívül a Volvo FM és FMX új fülkét kapott, amely több helyet biztosít a járművezetőnek és jelentősen javítja a látási viszonyokat.

 • Az I-Save csomaggal rendelkező Volvo FH most még inkább üzemanyag-hatékony változatban kerül forgalomba – így akár tíz százalékkal is csökkentheti az üzemanyag-költségeket. Mindez komoly, három százalékpontos javulást jelent az előző generációhoz képest.

 • Bemutatta a Volvo Trucks az új Volvo FH teherautót, amely újragondolt fülkével, innovatív biztonsági funkciókkal és a vezetőre összpontosító munkakörnyezettel rendelkezik. Az új formaterv egyik fő célját az jelentette, hogy a járművezetőt termelékenyebbé, biztonságosabbá és a fedélzeti életét kényelmesebbé tegyék.

 • Négy új teherautót mutat be a Volvo Trucks, amelyek esetében különös hangsúlyt kapott a járművezetői környezet, a biztonság és a termelékenység. „Nagy büszkeséggel tölt el minket ez a jelentős előretekintő beruházás. Célunk, hogy ügyfeleink legjobb üzleti partnerévé váljunk azáltal, hogy még versenyképesebbé tesszük őket, és segítjük őket, hogy bevonzzák a legjobb járművezetőket az egyre nehezebb piacon” – mondja Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke. A négy nehéz-teherautó – a Volvo FH, az FH16, az FM és az FMX – a Volvo Trucks kiszállításának körülbelül kétharmadát képviseli.

49 matches

1 of 3