Trucks

Legfrissebb sajtóközleményeink

96 matches

1 of 5

 • A hatezredik Volvo FH típusú nyergesvontatóját adta át a Volvo Trucks a Waberer’s International Nyrt-nek, amely egybeesett a két vállalat 25 éves együttműködésének évfordulójával. Az eseményen a két vállalat szándéknyilatkozatban erősítette meg, hogy összehangolják jövőbeli stratégiáikat a fenntarthatósági megoldások terén. A most átadott kamion egy újabb elektromos modell, amely a Volvo Trucks és a Waberer’s fenntarthatóbb közúti áruszállítás iránti elkötelezettségét is kifejezi.

 • A Volvo Trucks még magasabb fokozatba kapcsolt az elektromos tehergépjárművek gyártásában, és a belgiumi Gentben lévő gyárában is megkezdte az akkumulátoros elektromos nehézgépjárművek sorozatgyártását. Ezzel immár négy helyen – három európai és egy amerikai gyárban - gördülhetnek le tisztán elektromos Volvo teherautók a gyártósorokról.

 • Boldog születésnapot Volvo FH! Ma éppen 30 éve történt, hogy a Volvo Trucks bemutatta az FH modellt, amely azóta a cég legtöbbet értékesített terméke lett. A Volvo zászlóshajó modellje a piacra dobása óta élenjáró nem csak a külső és belső megjelentést tekintve, de a járművezető kiemelkedő kényelme, a technológiai újításoknak köszönhető üzemanyag-hatékonyság és a biztonsági megoldások terén is.

 • A svéd gyártó egy göteborgi fuvarozási vállalkozónak adott át egy 74 tonna szerelvényössztömegű elektromos teherautót.

 • A Volvo Trucks most új, nagyobb teljesítményű akkumulátorokat vezet be középkategóriás elektromos teherautóihoz, amelyek akár 450 kilométeres hatótávolságot is képesek biztosítani, és lehetővé teszik még több városi fuvarfeladat villamosítását.

 • A gyalogosok és kerékpárosok biztonságának megóvása, valamint a járművezetők munkájának megkönnyítése céljából a Volvo Trucks új, illetve továbbfejlesztett aktív biztonságtechnikai rendszereket vezet be járműveiben.

 • A Volvo Trucks a svájci Holcimmal írta alá az 1 000 darab elektromos teherautó leszállítására vonatkozó megrendelést, amelyet a svéd gyártó 2030-ig kíván a világ egyik vezető építőanyagipari vállalata felé teljesíteni.

 • A Volvo Trucks zárt a nehézkategóriás elektromos tehergépjárművek piacának élén 2023 első negyedévében is, Európában és Észak-Amerikában egyaránt. A svéd gyártó eddig mindösszesen közel 5 000 darab elektromos eszközt értékesített a világ 40 országában. Mostantól pedig új piacokon, Ázsiában, Latin-Amerikában és Afrikában is elérhetővé válik az elektromos termékpaletta.

 • A kizárólag vízgőzt kibocsátó, hidrogénnel működő, üzemanyagcellás elektromos tehergépjárművek kiemelt helyet töltenek be a Volvo Trucks károsanyagkibocsátás-mentes termékportfóliójában. A technológia most újabb mérföldkövet lépett át, ugyanis már közúti teszteken is bizonyítottak a Volvo Trucks hidrogénnel működő járművei.

 • A Volvo Trucks és a svéd bányászati cég, a Boliden egyesítik erőiket az elektromos tehergépkocsik földalatti közlekedésének megvalósítása érdekében.

 • A mai napon a Volvo Trucks 20 darab, tisztán elektromos nehézgépjárművet adott át a DFDS logisztikai vállalatnak Göteborgban, Svédországban. A most forgalomba állított modellek az összesen 125 darab elektromos Volvóra vonatkozó megrendelés részeként kerültek leszállításra a DFDS-nek. Az elektromos flotta egy része a Volvo Trucks göteborgi gyárának fog áruszállítási feladatokat ellátni.

 • A Volvo Trucks kínálatában már a kifejezetten az építőipari alkalmazásra kifejlesztett nehézkategóriás tehergépjárművek is elérhetőek elektromos hajtáslánccal. Ezen modellek üzemeltetésével az építőipari cégek számára is mind elérhetőbbé vált az alacsonyabb zajszinttel és nulla kipufogógáz-kibocsátással történő munkavégzés.

 • Eddig soha nem látott mértékben nőtt az elektromos tehergépjárművek száma az utakon a tavalyi év alatt Európában és az Egyesült Államokban. A Volvo Trucks mára a világ több mint 38 országában összesen 4.300-nál is több elektromos modellt értékesített. Európában a göteborgi gyártó 32%-os részesedéssel vezeti az elektromos nehézgépjárművek piacát, Észak-Amerikában pedig a 2022-ben forgalomba helyezett nehézkategóriás e-tehergépkocsik fele Volvo gyártmány volt.

 • A Volvo Trucks szállította le a multinacionális építőipari vállalat, a CEMEX flottájának legelső, nulla kipufogógáz kibocsátású, betonkeverő felépítménnyel ellátott tisztán elektromos teherautóját. A Volvo és a CEMEX 2021-ben kötöttek globális, az elektromobilitási megoldásokra kiterjedő együttműködési megállapodást, amelynek célja csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást, és növelni a hatékonyságot. A szóban forgó akkumulátoros elektromos Volvo FMX is ennek a megállapodásnak a részeként került leszállításra a CEMEX számára.

 • A 2022-es év rekord eredménnyel zárult a svéd tehergépjárművek gyártója, a Volvo Trucks számára. Minden eddiginél több új járművet helyezett forgalomba és 41 országban sikerült növelnie piaci részesedését.

 • 2023. február 2-án a Waberer’s International Nyrt. ünnepélyes sajtótájékoztató keretében vette át az ország legújabb környezetbarát tehergépjárművét, a lokálisan nulla károsanyag-kibocsátású elektromos Volvo FH-t. Ez újabb fontos mérföldkő a két vállalat történetében, hiszen nem csak a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Waberer’s és a Volvo Hungária Kft. régóta tartó együttműködésének egy újabb közös pontja ez a járműátadás, de fontos lépés a mindkét vállalat számára kiemelt jelentőséggel bíró tisztább és fenntarthatóbb közúti áruszállítás felé.

 • A Volvo Trucks új, még nagyobb teljesítményű gázüzemű tehergépjárművet bocsát a piacra, amely akár bio-LNG-vel is képes üzemelni. Ezzel a járművel a hosszabb távú fuvarfeladatok is könnyűszerrel megoldhatóak úgy, hogy közben alacsonyabb a jármű CO2-kibocsátása is.

 • A Volvo Trucks termékpalettáján az üzemanyag-takarékosság zászlóshajója az I-Save gazdaságossági csomaggal felszerelt Volvo FH modell, amelynek hajtáslánca nemrégiben további fejlesztéseken esett át. A megújult Turbo Compound motorból, a még gyorsabb I-Shift váltóból és az I-Torque nyomatékvezérlő szoftverből álló fejlesztési csomagnak köszönhetően az FH még jobb eredményeket produkál üzemanyag-fogyasztásban, mint valaha. Ezt a legújabb független német újságírói teszt is bebizonyította.

 • A Volvo Trucks az e-alvázak piacra dobásával tovább bővítette a tisztán elektromos termékpalettáját, amellyel még több fuvarfeladat villamosítását tette lehetővé. A Volvo járóképes teherautó alvázak elektromos hajtáslánccal ellátott változatának piacra dobásával a svéd gyártó tovább erősítette vezető szerepét az elektromos tehergépjárművek piacán.

 • A tehergépjármű gyártók piacán elsőként kezdett fosszilis tüzelőanyagoktól mentes acélt használni a Volvo Trucks. Az első ilyen alkatrészekkel gyártott elektromos nehézgépjárműveket hamarosan leszállítják a megrendelőknek.

96 matches

1 of 5