Trucks

Megismeri útvonalait, így üzemanyagot takarít meg

A VOLVO TRUCKS I-SEE RENDSZERE

Tudja, hogyan optimalizálhatja a haladási sebességet és a fokozatváltásokat az útvonalai domborzatának megfelelően az üzemanyag-megtakarításért? Az I-See tudja, és tudása adatokra épül. Segíthet jelentősen csökkenteni az üzemanyag-fogyasztást már az első naptól kezdve.

Így segítheti a I-See az üzemanyag-megtakarítást

Emelkedőhöz közeledve a teherautó letölti az adatokat az interneten elérhető nagy felbontású kereskedelmi domborzati térképről. Ezeket az információkat egy hatlépéses folyamatban használja fel a teherautó mozgási energiájának minél nagyobb mértékű kihasználása érdekében. Ezzel akár öt százalékkal csökkenti az üzemanyag-fogyasztást egy I-See nélküli teherautóhoz képest. Amennyiben az adott útszakaszt nem tartalmazza a térkép vagy a szerverhez való kapcsolódás meghiúsul, akkor a teherautó a megosztott adatbázis információit használja.

Mindig támogatja, még menet közben is

A I-See elsősorban egy nagy felbontású kereskedelmi domborzati térkép adatait használja fel, amelyeket automatikusan frissít a teherautó, ha új verzió áll rendelkezésre. Másodlagosan megosztott adatokat használ – a felhőben tárolt adatokat. És ha szükséges, a rendszer helyben tárolt adatokat is felhasznál. Ez azt jelenti, hogy mindig elérheti a domborzati adatokat, ami kényelmesebb vezetési élményt biztosít. Ezenkívül megnyugtató a tudat, hogy a rendszert folyamatosan frissítik távolról.  

Az I-Torque-kal még jobb

A I-Torque funkció hozzáadásával az I-See még több üzemanyagot takaríthat meg. Az I-Torque a I-See adatait használja fel a rendelkezésre álló motornyomaték leadásának optimalizálására, például amikor emelkedőn halad. A vezetés az útvonalhoz igazodik, azt is figyelembe veszi, hogy éppen hol jár, és azt is, mi következik a kanyar után.

 1. Lendületet gyűjt
  Az I-See tudja, hogy egy emelkedőhöz közelít, így a teherautó gyorsít és hosszabb ideig marad nagyobb fokozatban.
 2. Elkerüli a visszaváltást
  Az I-See a szükségtelen fokozatváltások megakadályozásával egyenletesebb és üzemanyag-takarékosabb kapaszkodást biztosít.
 3. Csökkenti a sebességet a gerincnél
  Lejtőhöz közeledve az I-See megóvja a teherautót a szükségtelen gyorsítástól.
 4. A lejtő előtt kigurít
  Közvetlenül a lejtő előtt az I-See átmenetileg vagy szétoldja a hajtásláncot vagy motorféket alkalmaz, energiát takarítva meg és minimalizálva a fékezést.
 5. Szabályozza a lejtmeneti fékezést
  Az I-See tudja, hogy hol ér véget az egyik domb és hol kezdődik a másik – a maximális hatékonyság érdekében ennek megfelelően használja a fékeket.
 6. Felkészül a következő kapaszkodásra
  Ha ismét emelkedőhöz közeledik, az I-See hagyja gurulni a teherautót, hogy sebességet és lendületet gyűjtsön az erőfeszítés nélküli kapaszkodáshoz.

Elérhető az alábbi teherautókhoz:

URALJA AZ EMELKEDŐKET ÉS LEJTŐKET?

Csökkenthetjük az üzemanyag-fogyasztást.