Trucks

I-See

A I-See üzemanyagot takarít meg azáltal, hogy a domborzathoz, kanyarokhoz, körforgalomhoz és sebességkorlátozásokhoz optimalizálja a sebességet, a sebességváltásokat és a kigurítást. Ez azt jelenti, hogy minden eddiginél több vezetési helyzetben használhatja a sebességtartó automatikát, hogy üzemanyagot takarítson meg, és csökkentse karbonlábnyomát az első naptól kezdve.

Takarítson meg energiát útvonalaihoz igazodva

A képzett sofőrök mindig az előttük álló útvonalhoz igazítják a sebességet és sebességváltásokat. Ezt azonban mindig tökéletesen és következetesen csinálni gyakorlatilag lehetetlen. A I-See segít ebben, amint aktiválja a sebességtartó automatikát.

Dombok, kanyarok és sebességkorlátozások

Az I-See az útvonalhoz optimalizálja a sebességváltásokat és a sebességet. Aktivált sebességtartó automatika esetén az I-See a domborzathoz alkalmazkodva hatékonyan használja teherautója mozgási energiáját. Ha a teherautó kanyarhoz vagy körforgalomhoz közeledik, az I-See úgy állítja be a sebességet, hogy Ön a legenergiatakarékosabban haladhasson át azon. Ezenkívül automatikusan alkalmazkodik a közelgő sebességkorlátozásokhoz.

Több mint autópályán való vezetés

Mivel az I-See alkalmazkodik a domborzathoz, a kanyarokhoz és a sebességkorlátozásokhoz, szinte bármilyen típusú közúton használható, nem csak autópályákon. Minél többet használja, annál kevesebb a felesleges sebességváltás, fékezés és gyorsítás.

A legújabb térképek alapján

Az I-See nagy felbontású kereskedelmi térképeket használ a domborzati, kanyar- és sebességkorlátozási információkkal – és ezeket automatikusan frissíti a teherautón.

Hogyan működik az I-See dombos vidéken

Hegymenetben

Az I-See tudja, hogy egy domb következik. A teherautó felgyorsul, és tovább maradhat magasabb sebességi fokozatban.

Az I-See a szükségtelen fokozatváltások elkerülésével simább és üzemanyag-takarékosabb kapaszkodást biztosít.

Lejtőhöz közeledve az I-See megóvja a teherautót a szükségtelen gyorsítástól.

Lejtmenetben

Közvetlenül a lejtő előtt az I-See átmenetileg szétoldja a hajtásláncot, vagy motorféket alkalmaz.

Lejtő után

Az I-See tudja, hogy hol ér véget az egyik domb, és hol kezdődik a másik. Ha emelkedőhöz közeledik, az I-See hagyja gurulni a teherautót, hogy sebességet és lendületet gyűjtsön.

A kanyarok és körforgalmak kezelése

Amikor a teherautó olyan kanyarhoz vagy körforgalomhoz közelít, amelynél kisebb sebességre van szükség a biztonságos áthaladáshoz, a I-See előre módosítja a sebességfokozatot és a sebességet, hogy a vezetőnek ne kelljen a fékpedált használnia. A szakaszról való kilépés után az I-See a leghatékonyabban alkalmazkodik a sebességkorlátozáshoz.

Sebességkorlátozások kezelése

Amikor olyan helyzethez közeledik, ahol a sebességkorlátozás megváltozik, az I-See a legenergiatakarékosabban módosítja a sebességfokozatot és a sebességet. Segít elkerülni a szükségtelen fékezést vagy hirtelen gyorsítást.

A feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek. A részletekért forduljon területileg illetékes értékesítő kollégánkhoz.

Kérdése van?

Helyi Volvo Trucks értékesítője megadja a választ. Ugorjon be hozzá, hívja fel, vagy kérje meg, hogy látogassa meg Önt!