Trucks

Volvo Trucks – betekintés

A teherautókkal, fuvarozással és technológiával kapcsolatos információk fóruma. 
Szakértőinktől betekintést nyerhet az Ön és vállalkozása számára fontos témákba.

19 matches

1 of 1

 • Az elektromos teherautók jelenlegi hatótávolság-korlátja miatt sokan ösztönösen úgy vélik, hogy távolsági utaknál ezek a járművek nem jöhetnek számításba. Pedig az Európában szállított áruk mintegy 45%-a manapság ennél a korlátnál kisebb távolságot tesz meg, ami azt mutatja, hogy a távolsági elektromos teherautók sokkal többre képesek, mint azt az emberek gondolnák.

 • Üzemanyag-megtakarítás

  11/18/2022 5 és fél perc 5 és fél perc

  Öt tipp az üzemanyag-megtakarításhoz és a teherautók üzemanyag-fogyasztásának javításához 

  A teherautók üzemanyag-fogyasztásának minimalizálása még a jó időszakokban is elengedhetetlen a nyereséges üzletmenethez. De amikor inflációval, magas energiaárakkal és megélhetési válsággal kell szembenézni, semmilyen megtakarítás nem lehet jelentéktelenül kicsi. A jó hír, hogy már most azonnal is sok mindent tehet járműve üzemanyag-hatékonyságának növelése érdekében.

 • Üzemanyag-megtakarítás

  11/10/2022 5 és fél perc

  Miért fontos az aerodinamika a teherautós cégek számára? 

  Az aerodinamikai ellenállás jelentős befolyással van a teherautó üzemanyag-hatékonyságára, különösen ha 50 km/h feletti sebességgel halad. E hatás csökkentésének és az üzemanyagköltségek mérséklésének kulcsa a teherautók aerodinamikájának megértése.

 • A járművezetők kulcsszerepet játszanak a vállalkozások üzemanyag-fogyasztásának javításában, de mi a legjobb módja annak, hogy motiváljuk és inspiráljuk őket?

 • Elektromobilitás

  09/08/2022 5 és fél perc 5 és fél perc

  7 tévhit az elektromos tehergépjárművekbe szerelt akkumulátorokról 

  Manapság rengeteg tévhit és félreértés kering az elektromos tehergépjárművekkel kapcsolatban. Közülük több is az akkumulátorokra és azok környezeti hatásaira vonatkozik. A megalapozott döntéshozás és a jövedelmező beruházások kiválasztása érdekében fontos megkülönböztetni egymástól a tényeket és a tévhiteket.

 • Elektromobilitás

  06/20/2022 4 perc 2 perc

  Így segíti elő a technológia a vezetés hatékonyságát 

  A hálózatalapú megoldások és az adatelemzés új távlatokat nyit a járművezetők továbbképzésében és támogatásában. Mindegy, hogy Ön járműtulajdonos és -vezető vagy flottakezelő, ez a szolgáltatás javíthatja az üzemanyag-fogyasztást, az üzemidőt és a biztonságot.

 • Évente mintegy 1,35 millió úthasználó hal meg világszerte. Több mint felük veszélyeztetett úthasználónak számít (azaz gyalogos, kerékpáros, illetve robogóval vagy motorkerékpárral közlekedik). Ha egy ilyen típusú baleset másik szereplője egy nehéz-teherautó, annak valószínűleg rendkívül súlyos következményei lehetnek. A balesetek kiváltó okai igen összetettek és sokfélék, de a sofőr vezetés közben tanúsított magatartása életeket menthet.

 • Ha Ön elektromos teherautót vásárol, elengedhetetlen, hogy megtervezze az útvonalakat és a feladatokat. Ha mindez hatékonyan sikerül, Ön elősegítheti a zökkenőmentes átállást, és megnövelheti az elektromos teherautók hatótávolságát.

 • 2024 júliusától* minden, az Európai Unióban értékesített új teherautónak meg kell felelnie az átdolgozott általános járműbiztonsági rendelet (GSR) előírásainak. Az előírások értelmében egy sor kötelező fejlett biztonsági funkció válik szükségessé. Melyek ezek, és milyen hatásuk lesz az Ön szállítási vállalkozására?

 • Elektromobilitás

  04/27/2022 3 perc 3 perc

  A teherautók valódi éghajlati hatásának kiszámítása 

  Az Ön működési területén leginkább fenntartható jármű kiválasztása nem mindig magától értetődő, de életciklus-elemzéssel (LCA) jóval egyszerűbb lehet. Ennek az az oka, hogy az LCA olyan holisztikus képet hoz létre, amely a jármű teljes élettartama során figyelembe veszi környezeti hatásokat.

 • 2019 júniusa óta minden új nehéz teherautót első generációs okostachográfokkal kell felszerelni. Most az Európai Unió további szabályokat vezet be, amelyek 2023 augusztusától előírják a második generációs tachográfok használatát.

 • Minden perc állásidő bevételkiesést jelent. Íme hat módszer arra, hogy járművét a lehető leghosszabb ideig az úton tartsa, az egyszerű megoldásoktól kezdve a hálózatba kapcsolás összes előnyének kiaknázásáig.

 • Üzemanyag-megtakarítás

  03/24/2022 4 perc 3 perc

  Hogyan takaríthat meg üzemanyagot a jármű megfelelő karbantartásával? 

  A megfelelően karbantartott teherautóknak jobb az üzemanyag-hatékonyságuk. Íme néhány példa azokra a területekre, ahol a rendszeres karbantartás jó állapotban tartja járművét, és segít elkerülni az üzemanyag-fogyasztás szükségtelen növekedését.

 • Míg a személygépkocsikhoz való töltőállomások egyre gyakoribbak, a tehergépkocsik számára gyakorlatilag nem létezik ugyanez a nyilvános infrastruktúra. A legújabb fejlemények azonban azt sugallják, hogy ez hamarosan megváltozik.

 • Az elektromos tehergépkocsik az alacsony zajszint és a nulla kipufogógáz-kibocsátás révén új lehetőségeket nyitnak. A megfelelő tervezés az útvonalak, a vezetési idők és a töltési lehetőségek tekintetében magas szinten tartják a termelékenységet.

 • Milyen messzire lehet eljutni elektromos tehergépkocsival? Alábbi cikkünkben megtalálja a választ az elektromos meghajtású tehergépjárművekre vonatkozóan az akkumulátorokkal, a hatótávolsággal és a gépkocsivezető hatásaival kapcsolatban.

 • Az elektromos teherautók valósággá váltak, és számos fuvarozási feladathoz nélkülözhetetlenek. Ön városi területeken tevékenykedik, és útmutatásra van szüksége ahhoz, hogy megtegye a következő lépést a villamosított fuvarozási megoldások felé? Íme néhány kérdés, amit érdemes végiggondolni.

 • A teljes fuvarozási ágazatot komolyan érintik az éghajlatra gyakorolt hatás javítására vonatkozó szigorú követelmények. A fenntarthatóbb fuvarozásra történő átállás felgyorsítása érdekében a Volvo Trucks célja az, hogy 2040-re a teljes termékkínálatából száműzze a fosszilis anyagokat. Az elektromos teherautók kulcsszerepet játszanak majd ennek elérésében. Ez irreális célnak tűnhet, de az elektromos járművekre való átállás valójában jóval gyorsabban végbe fog menni, mint azt a legtöbben várták. Mondunk néhány indokot arra, hogy miért.

 • Technológia és innováció

  06/15/2020 12 perc

  Hidrogénes üzemanyagcellák: Minden kérdést megválaszolunk 

  Nagy a felhajtás a hidrogénnel és azzal a kérdéssel kapcsolatban, és hogy kiváltja-e a jövőben a dízelt. De hogyan is működik a technológia? Melyek a hidrogén előnyei és hátrányai? Hogyan viszonyul az elektromos teherautókhoz? Itt olvashatók a válaszok a hidrogénes üzemanyagcellákkal kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre.

19 matches

1 of 1