Volvo Trucks

MAGYARORSZÁG

×

Támogatás, amikor szükséges

A VOLVO TRUCKS JÁRMŰVEZETŐI SEGÉDRENDSZEREI

A Volvo Trucks járművezetői segédrendszerei az eddigi legjobb védelmet nyújtják Önnek, teherautójának és a többi közlekedőnek.

A Kiterjesztett fék

Ha egy csúszós, kanyargós lejtőn ereszkedik lefelé, a Kiterjesztett Fék működésbe lép, és segít megakadályozni a szerelvény becsuklását. A pótkocsi szakaszos fékezésével kiegyenesíti a járműszerelvényt. A Kiterjesztett Fék legfeljebb 40 kilométer/óra sebességig aktiválható. A Kiterjesztett Fék alvázakhoz és nyerges vontatókhoz egyaránt rendelhető.

Lejtmenetvezérlő

Olyan hegyes-völgyes az útvonala, hogy gyakran kell használnia a fékpedált ereszkedés közben a sebesség csökkentésére? A lejtmenetvezérlő aktivizálja a kiegészítő fékeket, mint például a motorféket és a retardert, hogy tartsa a sebességtartóval beállított sebességet.

Sávtartást Támogató Asszisztens

A Volvo Dinamikus Kormányzás rendszer Sávtartást Támogató Asszisztens funkciója kamerát használ a sávelválasztó felfestések és a teherautó sávon belüli helyzetének figyelésére. Ha a teherautóval akaraton kívül átlépi a sávelválasztó felfestést, a rendszer automatikusan visszakormányozza a teherautót a sáv közepére. A vezetőt is figyelmezteti a kormánykerék vibrációjával. 

Adaptív sebességtartó automatika

Sűrű forgalomban a radaralapú Adaptív Tempomat a gyorsítás és a rendelkezésre álló fékrendszerek szabályozásával segít biztonságos távolságot tartani az elöl haladó jármű mögött. A megállás-elindulás funkció biztosítja, hogy lassításkor egészen álló helyzetig működjön – az újbóli elinduláshoz pedig csak lépjen rá a gázpedálra vagy nyomja meg a folytatás gombot. Így az Adaptív Tempomat igen hasznos funkció sűrű forgalomban és torlódások esetén is.

Követésitáv-figyelmeztetés

Amikor 60 kilométer/órát meghaladó sebességgel halad és nem használja az Adaptív Tempomatot, akkor kapcsol be a Követésitáv-figyelmeztetés. Ahogy megközelít egy elöl haladó járművet, akkor látható riasztás jelenik meg a szélvédőn. A Követésitáv-figyelmeztetés lehetőséget ad arra, hogy lelassítson és megfelelő távolságot tartson az elöl haladó járműhöz képest.

Sávváltást támogató rendszer

Aktivált állapotban a Sávváltást Támogató Rendszer radartechnikát alkalmazva figyeli az utasoldali holtteret más közlekedőket keresve. Ha működteti az irányjelzőt, és a rendszer azt észleli, hogy nem szabad az út a sávváltáshoz, akkor hangjelzéssel és az utasoldali külső tükör melletti villogó ikonnal figyelmezteti.

Elektronikus Menetstabilizáló

A Volvo elektronikus menetstabilizáló rendszere (ESC) hatékonyan csökkenti a megcsúszás és a borulás kockázatát. Kritikus helyzetet észlelve azonnal közbelép, csökkenti a motor teljesítményét és egymástól függetlenül működésbe hozza a teherautó és a pótkocsi egyes kerekeinek fékjeit.

Vészhelyzeti féklámpa

Ha nagy erővel rátapos a fékpedálra, akkor a féklámpák gyors villogással figyelmeztetik az Ön mögött haladókat – egyszerű megoldás ez az életveszélyes ráfutásos balesetek elkerülésére.

Ütközés-figyelmeztetés vészfékrendszerrel

Ütközésveszély észlelése esetén intuitív Ütközésfigyelmeztetés rendszerünk a szélvédőre vetített fényjelzéssel figyelmezteti Önt. A Vészfékrendszer pedig automatikusan működésbe lép, jelentősen csökkentve a súlyos sérülések kockázatát.

E teherautókhoz elérhető

FOKOZNÁ A BIZTONSÁGOT?

Beszéljen a Volvo Trucks kereskedőjével a biztonsági rendszerekről.