Trucks

Kisegítjük, amikor szüksége van rá

Volvo járművezetői segédrendszerek

Az általános teherautó-biztonság szerves része, hogy a volán mögött ülőknek is megfelelő támogatást biztosítunk. A Volvo Trucks járművezetői segédrendszerei az eddigi legjobb védelmet és támogatást nyújtják Önnek, teherautójának és a többi közlekedőnek. A járművezetői segédrendszerek tervezésekor az a célunk, hogy kényelmes legyen a használatuk, és érdemi segítséget adjanak Önnek. Több járművezetői segédrendszerünk együttműködik egymással a biztonság fokozása érdekében.

Oldalirányú ütközéselkerülést támogató rendszer

Ez a rendszer radartechnológiát használ a veszélyeztetett úthasználók és más járművek észleléséhez a teherautó két oldalán. A cél a kanyarodás és sávváltás során bekövetkező balesetek megelőzése. Rendszerünk lefedi a teherautó mindkét oldalát, noha a jogszabályok csak az utasoldali lefedettséget írják elő. A járművezető figyelmeztetést kap, ha a rendszer valamilyen tárgyat észlel a megfigyelt területen. Ha a teherautó sávtartást támogató asszisztenssel is rendelkezik, akkor kormányrásegítést is kap.

Elülső ütközésfigyelmeztetés vészfékrendszerrel

Csökkentse a saját járműve előtt haladó járművekkel való ütközés kockázatát. Az elülső ütközésfigyelmeztetés vészfékrendszerrel funkció figyelmezteti Önt, ha a saját járműve és az Ön előtt haladó jármű közötti távolság csökken, és a rendszer egyfajta ütközésveszélyt észlel. Ha Ön nem cselekszik azonnal, és a rendszer úgy ítéli meg, hogy az ütközésveszély fennáll, a járművön lévő fékek aktiválódnak, és a teherautó megáll.

Sávtartást támogató asszisztens

Önt segíti a támogató rendszer, amely a sávon belül, irányban tartja a teherautót. A sávtartást támogató asszisztens az elülső kamerát használja a sávra festett jelzések követéséhez. Amennyiben a teherautó letér a sávjából, a rendszer figyelmezteti Önt, és kormányrásegítést végez, hogy a sáv közepe felé irányítsa a teherautót. A rendszer 55 km/h-s sebességnél kapcsol be, és segít elkerülni azokat a baleseteket, amikor a teherautó kisodródik a sávjából, elsősorban az autópályákon.

Utasoldali sarokkamera

Tárja fel az addig rejtett szögeket, és élvezze a kiváló rálátást az utasoldali, valamint a teherautó előtti területekre. Az utasoldali sarokkamera az utasoldali visszapillantó tükör szárában található. A kamera az irányjelző hatására automatikusan bekapcsol, az általa közvetített nézet pedig az oldalsó kijelzőn jelenik meg. Kiváló támogatást ad forgalmas utcákon, tömött autópályákon és építkezéseken.

Stretch Brake fék

Ha Ön lejtőkön vagy csúszós felületű, kanyargós utakon ereszkedik lefelé, a Stretch Brake fék segítségével megakadályozható a jármű becsuklása. A pótkocsi szakaszos fékezésével kiegyenesíti a járműszerelvényt. A Stretch Brake fék legfeljebb 40 km/h sebességig aktiválható. A Stretch Brake fék alvázakhoz és nyerges vontatókhoz egyaránt rendelhető.

Lejtmenetvezérlő

Hegyvidéken halad, és szeretné elkerülni, hogy lejtmenetben túlmelegedjenek a kerékfékek? A lejtmenetvezérlő segít a jármű sebességét a beállított sebesség alá korlátozni. A funkció a kiegészítő féket és egy optimális sebességfokozat-választást használ, a kerékfékeket pedig csakis akkor, ha valóban szükség van rájuk. Szükség esetén Ön továbbra is használhatja a fékpedált: így anélkül csökkentheti tovább a sebességet, hogy kikapcsolná a lejtmenetvezérlőt. 

Elektronikus menetstabilizáló

A Volvo elektronikus menetstabilizáló rendszere (ESC) hatékonyan csökkenti a megcsúszás és a borulás kockázatát. Kritikus helyzetet észlelve azonnal közbelép, csökkenti a motor teljesítményét, és egymástól függetlenül működésbe hozza a kerékfékeket. A rendszer a pótkocsi kerekeit is fékezi, és ezáltal stabilitást biztosít a teljes járműszerelvény számára.

Éberségjelzés

Ha Ön elfárad, vagy csökken a figyelme a volán mögött, megnő a balesetveszély. Az éberségjelzés funkció ennek megelőzésére törekszik, és ennek érdekében figyeli a vezetési magatartást, valamint a teherautónak a sáv- és útszélekhez viszonyított helyzetét. Ha a rendszer álmos vagy figyelmetlen vezetés jeleit észleli, hangos jelzéssel figyelmezteti Önt, és üzenetben tanácsolja Önnek azt, hogy tartson pihenőt. A funkció 65 km/h feletti sebességnél működik.

Követésitáv-figyelmeztetés

Amikor Ön 60 km/h-t meghaladó sebességgel halad, és nem használja az adaptív tempomatot, olyankor válik aktívvá a követésitáv-figyelmeztetés funkció. Ha Ön túlságosan közel halad az Ön előtt haladó járműhöz, vizuális értesítés jelenik meg a szélvédőn. A követésitáv-figyelmeztetés funkció lehetőséget ad Önnek arra, hogy lelassítson, és biztonságos távolságot tartson az Ön előtt haladó járműtől.

Vészhelyzeti féklámpa

A ráfutásos balesetek hatalmas anyagi károkat okozhatnak, és életveszélyesek lehetnek. Ha Ön beletapos a fékbe, a vészhelyzeti féklámpa funkció bekapcsolja a féklámpákat, amelyek gyorsan villogni kezdenek, így figyelmeztetve az Ön mögött haladó járműveket.

Sávtartást támogató rendszer

Maradjon a sávjában. A sávtartást támogató rendszer figyelmezteti Önt, ha olyan akaratlan sávelhagyás történt, amely akár balesetet is okozhat. A rendszer egy szélvédőre helyezett kamerát használ, és hangjelzéssel figyelmezteti Önt, ha a teherautó első kereke áthalad a látható sávjelzéseken. A rendszer 60 km/h feletti sebességnél működik.

Kérdése van?

Helyi Volvo Trucks kereskedője megadja a választ. Ugorjon be hozzá, hívja fel, vagy kérje meg, hogy látogassa meg Önt!