Trucks

Alváz

Az Ön Volvo teherautója egy precíziós szerszám, és az alváz a gerince. Mindegy, hogy nehéz körülmények között extrém terhek vontatására szolgáló teherautóra, közúti használatra szánt merevalvázas billenős teherautóra vagy könnyű vontatóra van szüksége, azt minden dízelmotoros teherautó esetén ugyanazon alvázkoncepció alapján gyártjuk le. Válasszon a légrugós vagy a laprugós felfüggesztési lehetőségek, a tömegre optimalizált alkatrészek és a karosszériaépítéshez szükséges előkészítések közül az Ön szállítási igényeinek megfelelően.

Megbízható alkatrészekkel ellátott alváz

Az alvázát olyan komponenseket és rendszereket használva alakítjuk ki, amelyek megbízhatóan működnek sok éven át.

Szabja testre az alvázat

Billencs vagy tartály? Daru, autószállító vagy tűzoltóautó? Kis vagy extrém terhelési kapacitás? Bármilyen alkalmazásra is használná, a Volvo alváza készen áll rá. A rengeteg specifikációs lehetőségek jóvoltából könnyen a saját követelményeihez optimalizálhatja a teherautó alvázát.

Széles választék

Minden Volvo teherautót úgy terveznek, hogy megkönnyítse a felépítményezést, és segítse a felépítményezők munkáját. A tengelykonfigurációk, az alvázmagasságok, a tengelytávok és az extra merevítések széles választéka azt jelenti, hogy a tökéletes teherautó könnyedén elkészíthető az Ön céljainak megfelelően.

Gyorsabb felépítményezés

Amikor megrendeli teherautóját, felépítményezője azonnali hozzáférést kap a Volvo Felépítményezési Utasítások (VBI) internetes portálhoz. Elkezdhetnek dolgozni, miközben mi legyártjuk teherautóját, ami gyorsabb, költséghatékonyabb átadást és munkára kész teherautót eredményez.

Mobilitás nehéz körülmények között

Jellemzők nehéz terepre

A terep- vagy útviszonyoktól függetlenül a Volvo teherautója arra készült, hogy mozgásban maradjon. Az emelhető tandemtengely, a meghajtott első tengely, valamint a terepfékkel és kúszófokozattal ellátott I-Shift csak néhány példa olyan teherautó-opciók teljes skálájából, amelyek megkönnyítik az életet nehéz terepen és rossz útviszonyok között.

Hajtott első tengely

A hajtott tengellyel ellátott automatikus kipörgésgátló rendszer éppen a megfelelő időben automatikusan kapcsolja be az első tengely meghajtását, és automatikusan kikapcsolja azt, amikor már nincs szükség arra. A strapabíró tengelyház a jármű legalacsonyabb pontja, és remek szabad hasmagasságot tart még teljes terhelés esetén is.

Légrugós felfüggesztés építőipari alkalmazásra

Építőipari teherautók számára tervezett hátsó légrugós felfüggesztésünk akár 300 milliméter szabad hasmagasságot biztosít, és a laprugós felfüggesztésnél kevesebb rezgést ad. A rugóstagok, a légrugók és a stabilizátorok jól védettek a tengelyek tetején, így biztosítják a rendelkezésre állásról.

A terhelésnek megfelelő tengelyek

10 tonna terhelhetőségű első tengelyek

Nagy a terhelés? Semmiség. Mindegy, hogy a laprugós vagy a légrugós felfüggesztést választja, egyetlen első tengely akár 10 tonnával is terhelhető, míg a kettős első tengely akár 20 tonnával is megbirkózik. Ez segíthet Önnek jobb haszonkulcsok elérésében – és megkönnyíti a nehéz vagy egyenetlenül elosztott rakományok kezelését.

38 tonnás dupla tengely

Maximalizálja a terhelési kapacitást és termelékenységet a hátsó tengelyekhez alkalmazott erős és tartós megoldással. Nagy teherbírású dupla tengelyünk akár 38 tonna terheléssel is könnyedén megbirkózik.

Akár öt tengely a gyárból

Ha nagy terhelési kapacitásra van szüksége, öttengelyes teherautót is beszerezhet közvetlenül a gyárból. Gyorsabban hozzájut teherautójához, és csökkenti a testreszabási költségeket. A teherautót a teljes járműre érvényes típusengedéllyel szállítják ki.

Kis saját tömegű teherautók

A könnyű tömeget biztosító termékjellemzők

A teherbírás esetén minden kilogramm számít. Akkor miért utazna olyan tömeggel, amelyért nem fizetnek? Az olyan könnyű tömeget biztosító funkciókat kombinálva, mint a tömegre optimalizált első és hátsó tengelyek beépítése és egy sima utakhoz gyártott teherautó megrendelése, egy igazán profittermelő gépet kap. Maximális terhelési kapacitás a megbízhatóság megtartásával.

Mennyire könnyedén megy?

Kis saját tömeget biztosító megoldásaink kombinálásával egy akár már 6,0 tonna saját tömegű Volvo FM 4×2 vontatót vagy egy 6,6 tonna saját tömegű Volvo FH 4×2 vontatót is rendelhet. Ez nagyobb teherbírást jelent tömegkorlátozás mellett, és növelheti a nyereséget.

Emelhető tandemtengely

Szükség esetén kettős hajtás

Kevesebb üzemanyag, jobb vonóerő-átadás és szűkebb fordulási sugár. Az emelhető tandemtengely opcióval leválaszthatja a hajtásról és megemelheti a leghátsó meghajtott tengelyt – így a hajtott tandemtengely által nyújtott vonóerő-átadást és terhelési kapacitást, valamint az egyetlen hajtott tengely által kínált vezethetőséget és gazdaságosságot egyetlen járműben ötvözi. A teherautó ismételt megrakodása után a tengely automatikusan leereszkedik, és kapcsolódik a hajtáshoz.

Takarítson meg üzemanyagot a kisebb légellenállás révén

Az emelhető tandemtengely jobb energiahatékonyságot biztosít, amikor leválasztja a hajtásról és felemeli a tengelyt, amikor nincs rá szüksége. Felemelt tengellyel csökkentheti az üzemanyag-fogyasztást a visszaúton. Végül pedig javíthatja a mérleg szerinti eredményét.

Szűk kanyarok és nagyobb tapadás

Emelje fel a leghátsó meghajtott tengelyt, és a teherautó a 4×2-eshez vagy a 6×2-eshez hasonlóan viselkedik, ami jelentősen jobb fordulási sugarat és manőverezést biztosít a 6×4-eshez képest. Csökkenti a gumikopást is. Fokozott tapadás szükséges? Amennyiben a tengelyterhelési határértékek megengedik, elegendő megnyomnia egy gombot a műszerfalon ahhoz, hogy egyetlen meghajtott tengelyre helyezze át a tömeget.

Vezeték nélküli távkapcsoló

Használjon távirányítót

A Vezeték nélküli távkapcsoló hasznos eszköz a fülkén kívüli munkavégzés során. Használatával ellenőrizheti a hajtáslánc és a felépítmény funkcióit. Vezeték nélküli és robusztus, akár 25 méteres hatótávolsággal és hosszú akkumulátor-üzemidővel. Az egység akkor töltődik, amikor a fülkében található dokkolóegységben van.

Csökkentse a kockázatot

A Vezeték nélküli távkapcsoló időt takarít meg be- és kirakodáskor, és segít elkerülni a rakodási hibákat, például a túlterhelést vagy az egyenetlen terheléselosztást. A biztonság érdekében a rádiójel titkosítása ugyanolyan magas szintű, mint a teherautó kulcsáé.

A feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek. A részletekért forduljon területileg illetékes értékesítő kollégánkhoz.

Kérdése van?

Helyi Volvo Trucks értékesítője megadja a választ. Ugorjon be hozzá, hívja fel, vagy kérje meg, hogy látogassa meg Önt!