Trucks

Globetrotter online

Globetrotter magazinunk korábbi cikkeit megtalálja alább. 

133 matches

1 of 7

 • Mi történik, ha egy elektromos teherautó beleütközik egy másik teherautóba? Vagy nagy sebességgel megcsúszik és felborul? Anna Wrige Berling, a Volvo Trucks biztonsági igazgatója elmondja, hogyan tervezték a vállalat elektromos teherautóit úgy, hogy azok ütközésbiztosak legyenek.

 • Manapság az üzemanyagcellás teherautók felkapott témának számítanak. Daniel Bergstrand, a Volvo Trucks üzemanyagcellás teherautóinak termékmenedzsere széles körű tájékozottsággal rendelkezik ebben a témában. Hallgassuk meg véleményét a legújabb fejlesztésekről, és arról, hogy miért van szükség ezekre a teherautókra a szállítmányozási ágazatban!

 • Az autóipari tervezői munkában nagy tapasztalattal rendelkező Jonathan Disley most a Volvo Trucks tervezési igazgatójaként dolgozik. Hallgassuk meg a teherautók tervezésével kapcsolatos elképzeléseit!

 • Mi kellene ahhoz, hogy nullára csökkenjen az olyan balesetek száma, amelyeknek nehéz-teherautók a szereplői? Ha valaki tudja a kérdésre a választ, az nem más, mint Anna Wrige Berling, a Volvo Trucks közlekedés- és termékbiztonsági igazgatója.

 • Az I-Save csomaggal felszerelt Volvo FH két német teherautó-magazin által külön-külön végzett teszt során is az élen végzett az üzemanyag-takarékosság terén. „Mindez visszaigazolja, hogy az általunk végzett munka kifizetődik. Az új motorfrissítéseknek köszönhetően pedig az I-Save csomaggal felszerelt Volvo FH működése még inkább üzemanyag-hatékonnyá válik” – mondja Peter Franzén, a Volvo Trucks Engines (motorok) részlegének termékmenedzsere.

 • Az utasoldali kanyarodás az egyik legnehezebben kezelhető közlekedési helyzet, amikor egy teherautó városi forgalomban halad. A Volvo Trucks által végzett balesetkutatás szerint akkor is előfordulhat baleset, ha a járművezető megbizonyosodik arról, hogy nincs érkező kerékpáros vagy gyalogos. Anna Wrige Berling, a Volvo Trucks közlekedés- és termékbiztonsági igazgatója elmeséli, hogyan vezettek ezek a megfigyelések az utasoldali sarokkamera kifejlesztéséhez.

 • Az elmúlt évtizedekben jelentősen csökkent a nehéz-teherautókat érő halálos balesetek száma, ám továbbra is az ilyen balesetek teszik ki az összes halálos közlekedési baleset mintegy 15%-át az Európai Unióban. A Volvo Trucks balesetkutató csapata (ART) alapos ismeretekkel rendelkezik arról, hogy mely balesetek a leggyakoribbak, és miért következnek be.

 • A Volvo FH aerodinamikai kialakításának frissítései tovább csökkentik az áramlásleválást és a nyomásellenállást, és ezáltal még több üzemanyagot takarítanak meg a távolsági fuvarozás során.

 • Akár a távolsági vagy regionális fuvarozás, akár az áruterítés, akár az építőipar területén dolgozik, az Euro 6 Step E legújabb frissítései mindenképpen komoly üzemanyag-megtakarítást hoznak Önnek. A Volvo átvizsgálta a teljes hajtásláncot, és számos olyan fejlesztést hajtott végre, amelyek nemcsak az üzemanyag-fogyasztást javítják, hanem simább és élvezetesebb vezetési élményt is nyújtanak közúton és terepen egyaránt.

 • Tech Product

  09/16/2020 1 perc olvasási idő 1 perc olvasási idő

  Az új Volvo FMX, FH, FH16 és FM teherautók alkotják a Tornyot. 

  A Volvo Trucks eddigi legnagyobb dobása nagy felhajtást érdemel. A Torony című filmben az új Volvo FMX, FH, FH16 és FM teherautókat láthatjuk egymás tetejére állítva, az egész tetején pedig a Volvo Trucks elnöke áll.

 • Transport story

  09/16/2020 1 perc olvasási idő 1 perc olvasási idő

  A Volvo Trucks evolúciója 

  A folyton változó állandóság. A Volvo teherautók folyamatosan fejlődnek. Minden új generáció egy sor gondosan megtervezett és kidolgozott fejlesztést hoz magával.

 • Performance & Fuel

  09/09/2020 2 perc olvasási idő 2 perc olvasási idő

  „Eddigi legüzemanyag-takarékosabb típuscsaládunk” 

  Az üzemanyag-hatékony hajtásláncok és alváz-konfigurációk révén a Volvo Trucks új típuscsaládja lehetőséget ad az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás jelentős csökkentésére. Az új teherautók emellett beleillenek a zéró károsanyag-kibocsátásra vonatkozó hosszú távú jövőképünkbe is.

 • Transport story

  09/09/2020 2 perc olvasási idő 2 perc olvasási idő

  A megújult Volvo FH fülkebelső: a járművezetőt szem előtt tartva készült 

  A járművezetők visszajelzései nagy szerepet játszottak a Volvo FH és FH16 teherautók fülkéjének frissítésében. A kormány mögé ülve azonnal érezhető, hogy a fejlesztések biztonságosabb és sokkal kényelmesebb, még inkább felhasználóbarát vezetési élményt eredményeznek.

 • Transport story

  09/09/2020 6 perc olvasási idő 6 perc olvasási idő

  Az új Volvo FM fülkebelső: a legjobb a vezető kényelme terén 

  A Volvo FM fülke belsejének jelenlegi átalakítása az első az 1990-es évek végén történt bevezetése óta. Carina Byström, a Volvo Trucks vezető belsőtervezője elmondja, mi ösztönözte őt és kollégáit a padlótól a mennyezetig tartó újratervezés során.

 • A Volvo Trucks új típuscsaládjának 12 colos digitális műszeregységét úgy terveztük, hogy a vezető keze mindig a kormányon, a szeme pedig az úton legyen.

 • Tech Product

  09/09/2020 2 perc olvasási idő 2 perc olvasási idő

  Masszívabb teherautók a nagyobb kapacitás és nagyobb terhelhetőség érdekében 

  Az akár 150 tonnás szerelvényössztömeget lehetővé tevő újításoknak köszönhetően az új Volvo FMX, Volvo FH és Volvo FH16 minden eddiginél hatékonyabbá teszi a munkát.

 • Transport story

  09/09/2020 4 perc olvasási idő 4 perc olvasási idő

  Az új teherautó-kínálat a járművezetőt szem előtt tartva készült 

  Négy új teherautót mutat be a Volvo Trucks, amelyek esetében különös hangsúlyt kapott a járművezetői környezet, a biztonság és a termelékenység.

 • Inside Volvo

  09/09/2020 7 perc olvasási idő 7 perc olvasási idő

  Mércét állít a teherautók üzemideje és valós idejű ellenőrzése tekintetében 

  Jelenleg több mint 600 000 Volvo teherautó csatlakozik hálózatunkhoz, és ez a szám nap mint nap növekszik. A valós idejű felügyelet mára valósággá vált. A Volvo Trucks lépésről lépésre javítja a teherautók üzemidejét a szervizlátogatások észszerűsítésével, így segítve a fuvarvállalatokat abban, hogy ígéretükhöz híven mindig pontosan célba érhessenek.

 • Transport story

  09/09/2020 5 perc olvasási idő 5 perc olvasási idő

  Álruhás tesztvezetés: ügyfelek ízelítőt kapnak az új teherautó-kínálatból 

  Néhány kiválasztott ügyfelünk lehetőséget kapott, hogy kipróbálhassa az új Volvo FH16, Volvo FH és Volvo FM modellt a spanyolországi Sierra de los Filabres hegység kanyargós útjain. Íme, a hat hónappal a piaci bevezetés előtt szerzett benyomásaik.

 • Az új Volvo FMX teherautót kifejezetten arra tervezték, hogy az építőipari járművezető munkáját könnyebbé, biztonságosabbá és kényelmesebbé tegye. Az EG Eriksson svéd építőipari fuvarvállalat próbára tette.

133 matches

1 of 7