Volvo Trucks

MAGYARORSZÁG

×

Csak vezessen

A VOLVO TRUCKS I-SHIFT VÁLTÓJA

Az I-Shift a Volvo Trucks automatizált sebességváltóinak családja. Ezeket mind arra tervezték, hogy a vezetést egyszerűbbé, biztonságosabbá és kényelmesebbé tegyék. Minden fokozatváltás tökéletesen időzített és automatikusan megtörténik. A szoftvercsomagok kínálatával az I-Shift váltót az igényeihez igazíthatja. A teherautó típusától függően olyan I-Shift verziók is elérhetők, amelyek új lehetőségeket nyitnak meg. Ilyen például a kúszófokozatokkal rendelkező I-Shift és az I-Shift Dual Clutch kettős tengelykapcsolós váltó.

Hogyan működik az I-Shift?

Az I-Shift egy „hagyományos” szinkronizálatlan manuális sebességváltóra épül – a kompakt dizájn és a nagy hatékonyság ennek köszönhető. A varázslat az elektronikus vezérlőegységben történik, amely a tengelykapcsolót és a fokozatváltásokat vezérli. A jármű sebességéről, tömegéről, az út meredekségéről és a szükséges forgatónyomatékról érkező információk folyamatos kiértékelése alapján minden fokozatváltást kiemelkedő pontossággal hajt végre. A rendszer a motorral is kommunikál, lehetővé téve a fordulatszám és a fékek optimalizálását a legjobb teljesítmény eléréséhez.

Az I-Shift a Volvo FH, a Volvo FH16, a Volvo FM, a Volvo FMX és a Volvo FE teherautókhoz elérhető.

Kúszófokozatokkal rendelkező I-Shift – induljon onnan, ahonnan akar

Különösen nehéz rakományokat szállít? Problémás álló helyzetből elindulni emelkedőn vagy rossz útviszonyok közepette? Szerelje fel teherautóját kúszófokozatokkal rendelkező I-Shift váltóval, és hagyja ezt a gondot messze maga mögött. Javul az elindulási képesség és a tengelykapcsoló terhelése akár 75 százalékkal is csökkenhet. Válasszon egy vagy két kúszófokozatot, illetve a kiegészítő hátrameneti fokozatok opcióját. Az áttételezés lehetővé teszi, hogy rendkívül lassan, akár 0,5-2 kilométer/óra sebességgel haladjon, a motor forgatónyomatékát pontosan szabályozva.

 

Kússzon lassan, vezessen hatékonyan

A kúszófokozatokkal rendelkező I-Shift váltóval sem az üzemanyag-fogyasztás, sem az elindulási képesség szempontjából nem kell kompromisszumot kötnie. Mindkettő előnyeit kihasználhatja. Válasszon egy hosszabb hátsóhíd-áttételt, így jó minőségű utakon haladva az utazósebességet jelentősen kisebb fordulatszám mellett tarthatja. Mindez kényelmesebb és az üzemanyag-hatékonyság szempontjából is jobb.

A kúszófokozatokkal rendelkező I-Shift a Volvo FH, a Volvo FH16, a Volvo FM és a Volvo FMX teherautókhoz érhető el.

I-Shift Dual Clutch – a vezetés teljesen új módja

Szállítási feladatai nagy teljesítményt és gyakori fokozatváltásokat igényelnek? Akkor válassza az I-Shift Dual Clutch kettős tengelykapcsolós váltót – ez kiemelkedően finom gyorsítást kínál zökkenőmentes váltásokkal. A másodperc töredéke alatt vált fokozatot.

Folyamatos teljesítményleadást biztosít, amely megváltoztatja vezetési stílusát – és javítja a termelékenységét. A nyomaték folyamatos, így egy kanyar közepén is magabiztosan válthat fokozatot. A zökkenőmentes erőfolyamnak köszönhetően a szállítmány is stabil marad. A motor erejét folyamatosan közvetíti a kerekekhez, így minimális az elakadás vagy csúszós útviszonyok esetén a tapadásvesztés veszélye. Még lejtőn lefelé visszaváltva és motorfékezés közben is biztosan számíthat a stabil tapadásra és a biztonságos futásra.

 

Folyamatos erőfolyam

Az I-Shift Dual Clutch kettős tengelykapcsolós sebességváltó képes még az adott fokozatban haladva már előre kiválasztani a következő fokozatot. Az egyik tengelykapcsoló mindig nyitott, míg a másik zárt állapotban dolgozik. A két behajtótengely, valamint a fogaskerekek és a kapcsolóelemek leleményes elrendezésének köszönhetően egyszerre két fokozat is kiválasztható egyszerre. És az eredmény? Zökkenőmentes fokozatváltás a másodperc töredéke alatt – az erőfolyam megszakítása nélkül.


Az I-Shift Dual Clutch a Volvo FH, a Volvo FM és a Volvo FMX teherautókhoz érhető el.

E TEHERAUTÓKHOZ ELÉRHETŐ

KÉSZEN ÁLL A VÁLTÁSRA?

Beszéljünk az automatizált fokozatváltásról!