Trucks

I-Shift

Az I-Shift az automatizált sebességváltók választékát kínálja, amelyek könnyebbé és biztonságosabbá teszik a vezetést, és javítják az energia-hatékonyságot. Minden sebességváltás tökéletesen időzített és gördülékeny, hogy a lehető legtöbbet kihozza az energiából. Az I-Shift sebességváltók az elektromos, gáz- és dízelüzemű teherautókhoz is elérhetők. A terepvezetéshez, az extrém indíthatósághoz és a zökkenőmentes erőátvitelhez megfelelő funkciók is rendelkezésre állnak.

Minden sebességváltás maga a tökéletesség

Az I-Shift mindig tökéletesen vált. Egy szinkronizálatlan kézi sebességváltón alapul, kompakt kialakítással és rendkívüli hatékonysággal. A varázslat az elektronikus vezérlőegységben történik, amely a tengelykapcsolót és a fokozatváltásokat vezérli. A jármű sebességéről, tömegéről, az út meredekségéről és a szükséges forgatónyomatékról érkező információk folyamatos kiértékelésével minden fokozatváltást kiemelkedő pontossággal hajt végre. A rendszer a motorral is kommunikál, lehetővé téve a fordulatszám és a fékek optimalizálását a legjobb teljesítmény eléréséhez.

Zökkenőmentes teljesítmény-leadás az I-Shift Dual Clutch sebességváltóval.

Ha gyakori sebességváltások mellet is tökéletes hajtásláncteljesítményt szeretnénk elérni, az I-Shift Dual Clutch a tökéletes választás. A másodperc töredéke alatt váltja a sebességet, egyenletes erőátvitelt biztosít zökkenőmentes sebességváltásokkal, és segít a motornak a legjobb teljesítményt nyújtani a termelékenység fokozása érdekében.

A zavartalan vezetés élménye

Az I-Shift Dual Clutch sebességváltó megszakítás nélküli nyomatékleadása azt jelenti, hogy akár a kanyar közepén magabiztosan válthat sebességet. Ezenkívül segít a rakomány egyhelyben tartásában, és a tapadás elvesztésének kockázata is minimálisra csökken még akkor is, ha leváltásokkal motorfékez.

Kúszófokozatok nehéz rakományokhoz

A nehéz rakománnyal való elindulás kihívást jelenthet, különösen emelkedő terepen és rossz útviszonyok esetén. A kúszófokozatokkal rendelkező I-Shift javítja az indíthatóságot és jelentősen – akár 75%-kal – képes csökkenti a tengelykapcsoló terhelését.

Lehetőségek a kúszótempójú haladásra

Választhat egy vagy két kúszófokozatot, sőt hozzáadhatja a kiegészítő hátrameneti fokozatok opcióját is. Az sebességváltó lehetővé teszi, hogy rendkívül lassan, akár 0,5-2 kilométer/óra sebességgel haladjon, a motor forgatónyomatékát pontosan szabályozva.

Hatékony és kontrollált

A kúszófokozatokkal rendelkező I-Shift egyszerre kínál magas energiahatékonyságot és rendkívüli indíthatóságot. A hosszabb hátsó híd-áttétel választásával az utazósebességet lényegesen kisebb fordulatszámon tarthatja az arra alkalmas utakon. Ezzel fokozhatja a kényelmet, és energiát takaríthat meg.

Egyedi I-Shift funkciók

A szoftvercsomagok kínálatával az I-Shift váltót az igényeihez igazíthatja. Volvo Trucks területi értékesítője segít az Önnek megfelelő opciók kiválasztásában. Ezen felül olyan egyedi funkciók is elérhetők, amelyek még egyszerűbbé teszik a teherautó vezetését bizonyos helyzetekben.

Irányváltás funkció

Az előre- és hátramenet közötti gyakori váltások is simává és egyszerűvé válnak az Irányváltás funkcióval. Lehetővé teszi, hogy előre haladjon, hátramenetbe kapcsoljon, és szabályozza a fékerőt kizárólag gázpedállal, a fékpedál használata nélkül. Mindez természetesen ellenkező irányba is működik 20 km/h sebességig.

Terepfék funkció

A terepfék tökéletes megoldás terepen vezetéshez, hiszen lehetővé teszi a gáz és a kerékfékek szabályozását kizárólag a gázpedál használatával. Segít rendkívül egyszerűen megállítani és pozícionálni teherautóját úgy, hogy egyik kereke egy sziklára vagy más akadályra kerüljön.

Active Grip Control

Az I-Shift olyan fejlett kipörgésgátló rendszert kínál, amely javítja a tapadást és az elindulási teljesítményt. A rendszer gyorsan korrigálja a motor nyomatékát, hogy mérsékelje a kerekek kipörgését, és működik mind a differenciálzárral ellátott hátsó tengelyek, mind a differenciálzár nélküli hátsó tengelyek esetében.

A feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek. A részletekért forduljon területileg illetékes értékesítő kollégánkhoz.

Kérdése van?

Területi Volvo Trucks értékesítője megadja a választ. Ugorjon be hozzá, hívja fel, vagy kérje meg, hogy látogassa meg Önt!