Trucks

Fokozott irányítás, mérsékelt terhelés

VOLVO DINAMIKUS KORMÁNYZÁS

Minden sebességnél tökéletes stabilitást és irányítást szeretne, s egyúttal csökkenteni izmai terhelését? Támogatást szeretne a megcsúszás és az akaraton kívüli sávváltások elkerüléséhez? Ismerje meg a Volvo Dinamikus Kormányzás rendszert. Ráadásul a fentieken kívül személyes beállítási lehetőségeket is kínál. Sőt, akár a kormányzás távoli vezérlését is lehetővé teszi.

Hogyan működik?

A Volvo Dinamikus Kormányzás a hagyományos hidraulikus kormányrásegítést a kormányműre felszerelt villanymotorral kombinálja. A számos érzékelőtől érkező adatok alapján a rendszer meghatározza a teherautó haladási irányát, valamint a járművezető szándékát. A motor másodpercenként 2000 vezérlőjelet kap a szándékolatlan kormánymozgások korrigálása, valamint a szükséges kormányzási forgatónyomaték biztosítására.

Stabil és könnyed

Nagy sebességnél a Volvo Dinamikus Kormányzás stabilan és a kijelölt nyomvonalon tartja Önt. Lassú és óvatos manőverezéskor pedig a terheléstől függetlenül biztosítja Önnek a kormányzási erőt. Még a teljes terheléssel közlekedő teherautóval végzett hátramenetet is megkönnyíti, és a kormánykerék automatikusan visszatér a középállásba. Több mint 100 méteren keresztül tolathat anélkül, hogy eltérne a helyes irányból.

Nyílegyenesen

Korrigálni az irányt a fékezések után vagy egyenetlen útfelületen? Vége. Ütések kátyúk, nyomvályúk vagy felfestések miatt? Szinte észrevétlenek. A Volvo Dinamikus Kormányzás még az erős oldalszél hatását is kiegyenlíti. Enyhítse szorítását a kormánykeréken – a teherautó nem vált irányt addig, amíg Ön ezt nem szeretné.

Ahogyan Ön szereti

A Személyes Beállítások az irányítást az Ön kezébe adják. Ön állíthatja be a kormánykerék ellenállását, hogy az megfeleljen a vezetési körülményeknek és a személyes preferenciáinak. Választhat előre programozott vagy teljesen testre szabott beállításokat is. És az eredmény? Pontosan a kívánt vezetési élményt nyújtja.

Akadályozza meg a megcsúszást

A Volvo Dinamikus Kormányzás Stabilitási Asszisztenssel minimalizálja a megcsúszás veszélyét. Amennyiben a rendszer megcsúszást észlel, azonnal finom kormánybeavatkozást végez. Ez segít az ellenkormányzásban, stabilizálja a járművet – már azelőtt, hogy Ön megérezné, hogy valami történni fog.

Maradjon a sávjában

A Volvo Dinamikus Kormányzás rendszer Sávtartást Támogató Asszisztens funkciója segít Önnek a sávban maradni. Ha a rendszer azt észleli, hogy teherautója megközelíti a sáv felfestését, akkor aktívan segít visszatérni a sáv közepére. Alig észlelhető, ám a biztonságot új szintre emeli.

Távirányítással

A Volvo Dinamikus Kormányzás Külső Vezérléssel jóvoltából a teherautót távvezérléssel irányíthatja. Ez ideális, amikor kisebb, ismétlődő mozgásokat kell végrehajtania a teherautóval és a fülkén kívül kell dolgoznia. Fokozza a termelékenységét és sokkal kényelmesebbé teszi a munkanapját.

E TEHERAUTÓKHOZ ELÉRHETŐ

FEDEZZEN FEL EGY ÚJ UTAT

Megmutatjuk Önnek, a vezetés miként válhat könnyebbé, biztonságosabbá és kényelmesebbé.