Trucks

I-Save

Az I-Save ideális megoldás arra, hogy csökkentse üzemanyag-fogyasztását a távolsági fuvarozásban – egyúttal kiváló vezethetőséget biztosít. Minél nagyobb az éves futásteljesítmény, annál többet takaríthat meg a jövedelmezőbb üzemeltetéssel. Az I-Save a Volvo FH Aero és a Volvo FH teherautókhoz érhető el, és a D13-as motorunkat a Turbo Compound technológiával és az Üzemanyag csomaggal* kombinálja.

Hatékony technológiák kombinálása az üzemanyag-megtakarításért

Az I-Save ötvözi a hatékony D13-as motort a Turbo Compound technológiával és az I-See technológiával ellátott I-Shift sebességváltóval. Az I-See az útvonalhoz optimalizálja a sebességet, a sebességváltásokat és a kifutást. Ezenfelül az I-Save hatékonyabb hátsó tengelyeket, valamint egyéb energiatakarékos alkatrészeket és szoftvereket is használ az üzemanyag-megtakarításért.

Takarítson meg üzemanyagot a sebesség elvesztése nélkül

A Turbo Compound technológiával rendelkező D13-as motor 300 Nm-rel nagyobb nyomatékot biztosít alacsony fordulatszámon, mint az azonos teljesítményű, de ezzel a technológiával nem rendelkező D13-as motor. Így kevesebb visszakapcsolás és üzemanyag szükséges ahhoz, hogy állandó sebességet tartson az autópályán. A motor az I-See rendszerrel együttműködve a dombokat és az emelkedőket nagyobb fokozatban győzheti le – ez sebességveszteség nélküli üzemanyag-megtakarítást jelent.

I-Shift távolsági fuvarozáshoz

Az I-Shift automatizált váltót az optimalizált szoftverrel kifejezetten a hatékony autópályás vezetésre terveztük, hogy segítsen üzemanyagot megtakarítani. Gazdaságos (Economy) üzemmódban haladva minden fokozatváltást úgy időzít, hogy a motor a leghatékonyabb fordulatszám-tartományban üzemelhessen.

Az energiatakarékos motor

A Turbo Compound technológiával ellátott D13-as motor minden fázisban kihasználja a rendelkezésre álló energiát, és a teljes fordulatszám-tartományon növeli a hatékonyságot – a legjobb eredményt a 900–1300 fordulat/perc tartományban biztosítja. Három teljesítményszint közül választhat: 420 LE, 460 LE és 500 LE.

I-See

A I-See a teherautó előtti útszakasz domborzati, kanyar-, körforgalom- és forgalmi információit használja fel a teherautó mozgási energiájának lehető legjobb kihasználására. Nagy felbontású térképet alkalmaz a pontos nyomkövetéshez. Aktivált sebességtartó automatika mellett az I-See gondoskodik a fokozatválasztásról, a gyorsításról, a motorfékezésről és a gurításról az üzemanyag-fogyasztás minimalizálásához. Az I-Save csomag nélkülözhetetlen része.


Bővebb információk az I-See-ről 

Hatékonyabb távolsági fuvarozás

Az I-Save célja az, hogy változást hozzon a távolsági fuvarozásban. A jobb üzemanyag-hatékonyság azonnali hatással van az üzemeltetési költségekre. Ráadásul az I-Save nagyszerű vezetési élményt is kínál jobb vezethetőséggel. A nagyobb nyomaték, az alacsonyabb motorfordulatszám és a csendesebb hajtáslánc olyan előnyök, amelyeket a legtöbb sofőr értékel.

* Az Üzemanyagcsomag tartalmazza az I-See rendszert, az I-Cruise adaptív sebességszabályozót az I-Roll kigurító funkcióval, valamint az üzemanyag-takarékos hátsó tengelyeket, az alapjárati motorleállítót és a változó térfogatáramú kormányrásegítő-szivattyút is.

A feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek. A részletekért forduljon területileg illetékes értékesítő kollégánkhoz.

Kérdése van?

Területi Volvo Trucks értékesítője megadja a választ. Ugorjon be hozzá, hívja fel, vagy kérje meg, hogy látogassa meg Önt!