Volvo Trucks

MAGYARORSZÁG

×

A legjobb teherautó távolsági fuvarozáshoz

VOLVO FH AZ I-SAVE CSOMAGGAL

A Volvo FH az I-Save csomaggal ideális megoldás arra, hogy csökkentse üzemanyag-fogyasztását a távolsági fuvarozásban – egyúttal kiváló vezethetőséget kínál. Minél nagyobb az éves futásteljesítmény, annál többet takaríthat meg a jövedelmezőbb üzemeltetéssel.

Az I-Save csomaggal felszerelt Volvo FH a D13TC motor és az Üzemanyagcsomag* kombinációjával születik meg. Ez akár hét százalékkal** csökkentheti az üzemanyagköltségeket. Az I-Save csomaggal hosszabb ideig kisebb fordulatszámon és nagyobb fokozatban haladhat – ez simább és csendesebb utazást eredményez. Sőt, a hajtáslánc biztosította gyorsabb gázreakcióknak is örülhet. Nagyszerű vezetni.

Termelékenységnövelő

A D13TC motor 300 newtonméterrel nagyobb forgatónyomatékot biztosít kis fordulatszámon. Kevesebb gyorsítás és üzemanyag szükséges ahhoz, hogy állandó sebességet tartson az autópályán. Az I-See előrelátó hajtásláncvezérléssel együttműködve ez a motor a dombokat és az emelkedőket nagyobb fokozatban győzheti le – ez sebességveszteség nélküli üzemanyag-megtakarítást jelent, és egyúttal kifinomultabb utazást biztosít. A többletnyomaték nagyobb átlagsebességet biztosít, ezt különösen hegymászás során észleli majd.

A D13TC motor – nagyobb hatékonyság és forgatónyomaték

A Volvo D13TC az eddigi legkedvezőbb üzemanyag-fogyasztású erőforrásunk. A 460 és 500 lóerős teljesítményszinttel választható motor szabadalmaztatott hullámalakú dugattyúkoronái jobb égést és nagyobb hatékonyságot biztosítanak. A Turbo Compound (teljesítmény-visszanyerő turbina) technikának köszönhetően a D13TC motor a teljes fordulatszám-tartományon növeli a hatékonyságot – a legjobb eredményt a 900–1400 fordulat/perc tartományban biztosítja.

* Az Üzemanyagcsomag tartalmazza a térképalapú I-See előrelátó hajtásláncvezérlést, a távolsági fuvarozásra optimalizált szoftverű I-Shift automatizált váltót, az I-Cruise adaptív sebességszabályozót az I-Roll kigurító funkcióval, valamint az üzemanyag-takarékos hátsó tengelyeket, az alapjárati motorleállítót és változó térfogatáramú kormányrásegítő-szivattyút is.

** Egy D13TC Euro 6 D lépcsőjű motorral és az Üzemanyagcsomaggal (I-Save) specifikált és egy D13 eSCR Euro 6 D lépcsőjű motorral felszerelt teherautó összehasonlítása. A tényleges üzemanyag-fogyasztás számos tényezőtől függ, mint például a sebességszabályozó használata, a domborzat, a vezető vezetési tapasztalata és az időjárási viszonyok.

E TEHERAUTÓKHOZ ELÉRHETŐ

Hozza ki a legtöbbet az üzemanyagból

Kereskedője segít Önnek abban, hogy minden cseppből a lehető legtöbbet nyerje ki.