Trucks

A legjobb teherautó távolsági fuvarozáshoz

VOLVO FH I-SAVE CSOMAGGAL

A Volvo FH az I-Save gazdaságossági csomaggal ideális megoldás arra, hogy csökkentse üzemanyag-fogyasztását a távolsági fuvarozásban – egyúttal kiváló vezethetőséget kínál. Minél nagyobb az éves futásteljesítmény, annál többet takaríthat meg a jövedelmezőbb üzemeltetéssel.

Az I-Save csomaggal felszerelt Volvo FH a D13TC motor és az Üzemanyagcsomag* kombinációjával születik meg. Ez akár 10 százalékkal** is csökkentheti az üzemanyagköltségeket. Az I-Save csomaggal hosszabb ideig kisebb fordulatszámon és nagyobb fokozatban haladhat – ez simább és csendesebb utazást eredményez. Sőt, a hajtáslánc biztosította gyorsabb gázreakciókra is számíthat. Így lesz nagyszerű a vezetési élmény.

Termelékenységnövelő

A D13TC motor 300 newtonméterrel nagyobb forgatónyomatékot biztosít kis fordulatszámon. Kevesebb gyorsítás és üzemanyag szükséges ahhoz, hogy állandó sebességet tartson az autópályán. Az I-See domborzatkövető tempomattal együttműködve ez a motor a dombokat és az emelkedőket nagyobb fokozatban győzheti le – ez sebességveszteség nélküli üzemanyag-megtakarítást jelent, és egyúttal kifinomultabb utazást biztosít. A többletnyomaték nagyobb átlagsebességet biztosít, ezt különösen hegymászás során észleli majd.

A D13TC motor – nagyobb hatékonyság és forgatónyomaték

A D13TC a valaha volt legtakarékosabb motorunk, amely 420, 460 és 500 LE teljesítménnyel is kapható. A Turbo Compound (teljesítmény-visszanyerő turbina) technikának köszönhetően a D13TC motor a teljes fordulatszám-tartományon növeli a hatékonyságot – a legjobb eredményt a 900–1300 fordulat/perc tartományban biztosítja.

* Az Üzemanyagcsomag tartalmazza a térképalapú I-See domborzatkövető hajtásláncvezérlést, az I-Cruise adaptív sebességszabályozót az I-Roll kigurító funkcióval, valamint az üzemanyag-takarékos hátsó tengelyeket, az alapjárati motorleállítót és a változó térfogatáramú kormányrásegítő-szivattyút is.

** Az üzemanyag-fogyasztás csökkenésére vonatkozó állítást egy FUELECO+ csomaggal rendelkező, az új I-Save kínálatba tartozó D13TC Euro 6 Step-D motorral felszerelt és egy Classic D13 eSCR Euro 6 Step-D motorral felszerelt, az Üzemanyagcsomagban szereplő szolgáltatásokkal nem rendelkező jármű gázolaj- és AdBlue-költségeinek összehasonlítása alapján számították ki. A tényleges üzemanyag-fogyasztás számos tényezőtől függhet; ilyen például a vezetési sebesség, a sebességszabályozó használata, a jármű specifikációja, a jármű terhelése, a domborzat, a járművezető vezetési tapasztalata, a jármű karbantartása és az időjárási viszonyok.

A következő teherautókhoz elérhető:

Hozza ki a legtöbbet az üzemanyagból

Kereskedője segít Önnek abban, hogy minden cseppből a lehető legtöbbet nyerje ki.