Trucks

Volvo FH16. Nehéz szállítmányozásra született.

A Volvo FH16 a legerősebb teherautónk, amely azokra a nehéz feladatokra termett, ahol extra teljesítményre és nyomatékra van szükség. Legyőzi azokat a kihívásokat, amelyeket más teherautók nem lennének képesek teljesíteni. A hatékony D17-es motor és a vezető számára nyújtott páratlan kényelem biztosan megfelel a termelékenységgel kapcsolatos elvárásoknak.

Volvo FH16

Alkalmazás: Nehéz szállítmányozási feladatok, erdészeti és rönkszállítás, bányászati és kőfejtői szállítás
Teljesítmény: 600 LE, 700 LE vagy 780 LE

Olvassa el a teljes specifikációt

Egy teherautó ereje az Ön termelékenységéért

A Volvo FH16 kifinomult teljesítményt kínál a termelékenység érdekében, valamint a legmagasabb szintű fülkekomfortot. Függetlenül attól, hogy melyik változatot választja, nyilvánvaló, hogy ez valami különleges. Ismerje meg jobban a Volvo FH16-ot az alábbi galériában.

Optimalizált látás adaptív távolsági fényszóróval

A fekete témájú fényszóródizájn egyedülálló a Volvo FH16 esetében. A LED-lámpák kiváló kilátást és egyedi profilt kínálnak. Az adaptív távolsági fényszóró tökéletes látási viszonyokat biztosít anélkül, hogy a többi közlekedőt elvakítaná.

Bővebb információk a járművezető-támogató rendszerekről

Nagy igénybevételre tervezett lökhárító

A nagy igénybevételre tervezett lökhárító nehéz körülmények közötti kemény használatra készült. 3 mm-es kiváló minőségű acélból készült, így megvédi az elejét a horpadásoktól és a fényszórók törésétől. Pont olyan kemény, mint amilyennek látszik.

Hozzáillő belső

Akár a Volvo FH16 modell egyedi kárpitozását, akár a bőr kárpitozást választja, egyértelmű, hogy ez egy lépéssel a többiek előtt jár.

Mindent az életről a fülkében

Szabja testre Volvo FH16-ját

Az ikonikus dizájn, hatalmas teljesítmény és nyomaték, valamint a lehetőségek széles skálája, amelyek lehetővé teszik, hogy tökéletesen igényeire szabja a járművet. Akár 780 LE, masszív tengelyek és kényelmes fülkék különböző felszereltségi szintekkel – olyan üzemanyag-takarékos megoldásokkal, mint a súrlódásmentes tárcsafékek. Itt az ideje erőt demonstrálni.

Volvo Dinamikus Kormányzás (VDS)

Manőverezés nehéz rakománnyal, alacsony sebességgel, vagy vezetés nagy sebességgel nyomvályúkban vagy kátyúkon? A Volvo Dinamikus Kormányzás olyan, mint egy biztos kéz, hogy megkönnyítse járművének vezetését és enyhítse a terhelést.

További tudnivalók a Volvo Dinamikus Kormányzásról

Takarítson meg üzemanyagot az I-See rendszerrel

Az I-See optimalizálja a sebességet, a sebességváltásokat, a szabadonfutást és a motorleállást, hogy a lehető legkevesebb üzemanyagot fogyassza el az Ön előtt álló útvonalon. Az üzemanyag-hatékonyság javítása és a karbonlábnyom csökkentése érdekében valós időben figyelembe veszi az elkövetkező domborzatot, kanyarokat, körforgalmakat és forgalmi információkat.

Bővebb információk az I-See-ről

Tengelyek terhelési kapacitásának maximalizálásához

Az extrém terhelési kapacitás érdekében akár öt tengellyel is beszerezheti Volvo FH16-ját közvetlenül a gyárból. Vezetésre készen, garanciával és aftermarket támogatással. Miután lerakta teherautójának rakományát, az Emelhető Tandem Tengely segítségével kioldhatja és felemelheti az egyik hajtott tengelyt.

Ismerje meg alvázainkat

A D17-es motor nem okoz csalódást

780 LE-s teljesítményével a D17 a legerősebb motor, amelyet valaha Volvo teherautóba építettek. Mégis az üzemanyag-hatékonyság és a hatalmas forgatónyomaték teszi a Volvo FH16-ot tökéletes választássá a nehéz szállításokhoz és más nagy kihívást jelentő feladatokhoz.

A D17 teljesítménye három szinten

A D17-es motor pontosan azt a lenyűgöző erőt és hatékonyságot kínálja, amelyre nehéz szállítási feladatok során szükség van. Három teljesítményszint közül választhat: 600 LE, 700 LE és 780 LE. A karbonlábnyom csökkentése és a speciális követelmények teljesítése érdekében minden teljesítményszintű változat használható HVO-val is. A 700 LE-s változat ráadásul biodízellel is üzemeltethető.

Több részletet a Volvo FH16 specifikációiban olvashat

Több nyomaték

A D17-es motor nagyobb teljesítményt, akár 3800 Nm-es nyomatékot és hatékonyabb motorféket biztosít alacsony motorfordulatszámon. Erre a motorra alapozva olyan hatékony hajtásláncot állíthat össze, amely pont tökéletesen megfelel a feladatra, még akkor is, ha a megbízatásai kimagasló igénybevételt jelentenek.

Ismerje meg Volvo motorjainkat

Jobb irányítás az I-Shift segítségével

Az I-Shift segítségével Ön irányít, akár tapadásra van szüksége az indításhoz, akár a nyomaték alacsony fordulatszámon történő fenntartására. A képgalériában mélyedjen el az I-Shift előnyeiben.

Kúszófokozatok

A nagy teher vontatása kihívást jelent mind a tapadás, mind a tengelykapcsoló számára. A kúszófokozatokkal rendelkező I-Shift javítja az indíthatóságot és jelentősen csökkenti a tengelykapcsoló terhelését.

Irányváltás és Terepfék

Az Irányváltás funkcióval az előre- és hátramenet közötti váltás csak a gázpedál használatával is lehetséges. 4 km/h sebességig a Terepfék funkció lehetővé teszi, hogy a gázpedál használatával vezérelje a motor gázkarját és a kerékfékeket.

Intelligens szoftver

A varázslat az elektronikus vezérlőegységben történik, amely a tengelykapcsolót és a fokozatváltásokat vezérli. A szoftvercsomagok kínálatával az I-Shift váltót az igényeihez igazíthatja. Speciális nagy igénybevételre szánt csomag áll rendelkezésre az extrém terhelések kezeléséhez.

Kamerás monitorrendszer

A kamerás monitorrendszer az aerodinamika javításával csökkenti az energiafelhasználást. Továbbá javítja a közvetlen kilátást, és olyan Felügyeleti funkciót is kínál, amely a tükrökkel nem lehetséges. 

Ismerje meg kamerás monitorrendszerünket

Infotainment és hangrendszer

A könnyen használható vezetői felület, az infotainment rendszer és a három szintben választható audiorendszer kényelmes élménnyé teszi a Volvo FH16-ot, akár vezet, akár pihen.

Fülke opciók

A Volvo FH16 a fülkék széles választékával kapható, hogy megfeleljen az Ön igényeinek. Választhat az energiatakarékos kamerás monitorrendszer és az oldalsó tükrök közül. Tekintse meg közelebbről a lehetőségeket.

  Globetrotter XXL fülke

  A Volvo FH16 a Globetrotter XXL fülkével ötvözi a kiváló vezetési és tartózkodási kényelmet akár két személy számára is. Kiváló alvási kényelem a hosszabb és szélesebb alsó ágyban.

  Globetrotter XL fülke

  A Globetrotter XL fülkével felszerelt Volvo FH16 a kiváló vezetést és két személy számára kényelmes életteret ötvözi bőséges tárolóhellyel és térrel.

  Globetrotter fülke

  A Globetrotter fülkével felszerelt Volvo FH16 a kiváló vezetést és két személy számára kényelmes életteret ötvözi a motortér fölötti állómagassággal.

  Hálófülke

  A Volvo FH16 hálófülkével a kiváló vezetési kényelmet és a pihentető éjszakai szállást kombinálja két személy számára korlátozott állómagassággal.

  Alacsony hálófülke

  A Volvo FH16 alacsony hálófülkével az alacsonyabb külső fülkemagasságot kiváló vezetési kényelemmel és a pihentető éjszakai szállást kombinálja egy személy számára korlátozott állómagassággal.

A feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek. A részletekért forduljon területileg illetékes értékesítő kollégánkhoz.

Kérdése van?

Helyi Volvo Trucks értékesítője megadja a választ. Ugorjon be hozzá, hívja fel, vagy kérje meg, hogy látogassa meg Önt!