Trucks

Volvo FE CNG. 

Erős és termelékeny – alacsonyabb károsanyag-kibocsátással. A gázüzemű motorral felszerelt Volvo FE CNG tökéletes választás a hulladékgyűjtéshez és -szállításhoz, valamint más olyan feladatokhoz, ahol az alacsonyabb zajszint és a csökkentett környezeti lábnyom számít a versenyben.

Könnyen üzemeltethető

Úgy néz ki, mint egy hagyományos Volvo FE, de a Volvo FE CNG kizárólag sűrített földgázzal vagy biogázzal működő motorral érkezik. A motor gyújtógyertyás technológiát alkalmaz, 320 lóerős teljesítménnyel és 1356 Nm legnagyobb nyomatékkal. A teherautó automatikus sebességváltóval rendelkezik. Így ugyanazt a termelékenységet és vezetési jellemzőket nyújtja, mint a dízeles Volvo FE.

Kisebb károsanyag-kibocsátás

Az elégett földgáz vagy biogáz teljesen szagtalan. Ráadásul rendkívül alacsony mennyiségben bocsát ki káros anyagokat. Ha biogázzal üzemel, az a tartálytól a kerékig mérve a CO₂-kibocsátás 100%-os csökkenését jelenti. A kipufogógázokban olyan alacsony a részecsketartalom, hogy nincs szükség más kipufogógáz-utókezelésre egy háromutas katalizátoron kívül.

Egy megbízható megoldás

A motor szikragyújtást alkalmaz, és károsanyag-kibocsátása szabályozására elegendő mindössze egy háromutas katalizátor. Nincs szükség SCR-re, EGR-re vagy AdBlue-ra. Az alváz mindkét oldalára szerelt, 2×4-es vagy 2×3-as elrendezésű gáztartályok közül választhat. A hatótávolság 400 km-ig terjed a könnyű áruszállításban és 250 km-ig a hulladékgyűjtésnél.

Világszerte számos város keresi a dízel teherautók alternatíváit. A megújuló üzemanyagok használata gyakran feltétele a beszerzési pályázatoknak – különösen a hulladékkezelés területén. A Volvo FE CNG révén immár egy lényegesebb kisebb környezetkárosító hatást kifejtő teherautót kínálhatunk a városi környezetben tevékenykedő vállalatok számára.

Válasszon hozzá alacsony belépésű fülkét!

A kis károsanyag-kibocsátású hajtásláncot társítsa a könnyű beszállást biztosító alacsony belépésű fülkével, amely fokozza a városi biztonságot, és megkönnyíti a sofőrök munkáját.

Kérdése van?

Helyi Volvo Trucks kereskedője megadja a választ. Ugorjon be hozzá, hívja fel, vagy kérje meg, hogy látogassa meg Önt!