Trucks

Volvo FM. A sokoldalú specialista.

A Volvo FM sokoldalú, nagy teherbírású teherautó aktív járművezetők számára, amely bármilyen feladatot könnyedén végrehajt. A regionális szállítási megbízásoktól a merevalvázas teherautókat igénylő, speciális városi küldetések között bármilyenre kialakíthatja sajátját. Választhat az elektromos, a gáz és a dízel meghajtás között.

  Volvo FM


  Alkalmazások: Regionális fuvarozási megbízások, vegyianyag- és kőolajszállítás, kézbesítési szállítás, hulladék- és újrahasznosítási szállítás, közszolgáltatási és közüzemi szállítás
  Teljesítmény: 330–500 LE

  Tekintse meg a teljes specifikációt 

  Elektromos Volvo FM


  Alkalmazások: Regionális fuvarozási megbízások, hulladék- és újrahasznosítási szállítás, konténerszállítás, építkezési és építőipari szállítás közszolgáltatási és közüzemi szállítás
  Kombinált össztömeg: 44 tonna
  Teljesítmény: akár 490 kW
  Hatótávolság: akár 300 km

  További információ az elektromos Volvo FM-ről

  Gázüzemű Volvo FM


  Alkalmazások: Regionális fuvarozási megbízások, konténerszállítás, vegyianyag- és kőolajszállítás
  Teljesítmény: 420–500 LE
  Hatótáv: akár 1000 km

  További információ a gázüzemű Volvo FM-ről

A mozgalmas napokhoz való fülke

Olyan járművezetők számára készült, akik be- és kiszállnak, és mozognak a fülkében. A Volvo FM ugyanolyan kényelmet és tágas teret kínál, mint nagyobb testvérei. A közvetlen kilátás és azt támogató megoldásaink magas szintű biztonságot nyújtanak lakott területen is. Tekintse meg közelebbről a teherautó kiváló munkakörnyezetét az alábbi galériában.

Kamerás monitorrendszer

A kamerás monitorrendszer tiszta közvetlen kilátást biztosít, és kiszélesíti a látóteret jó és kihívást jelentő körülmények között is. Az éjszakai üzemmód javítja a kilátást sötétben. A biztonság növelése érdekében az utasoldali sarokkamerával láthatóvá teszi a teherautó melletti holtteret az utasoldalon.
 

Ismerje meg kamerás monitorrendszerünket

Infotainment és hangrendszer

A könnyen használható vezetői felület, az Infotainment rendszer és a két szintben választható audiorendszer kényelmes élménnyé teszi a Volvo FM-et, akár vezet, akár pihen.

Közelebb a talajhoz

A Volvo FM fülkéje alacsony, vezetési pozíciója a talajhoz közel van. Innen könnyebben felveheti a szemkontaktust a többi közlekedővel, és ellenőrizheti a teherautó melletti területeket. Minél többször száll ki és be a fülkébe napközben, annál jobban fogja szeretni a kényelmes magasságot. Az elektromos városi feladatokhoz szupersima, alacsony ajtós változat is kapható.

Bővebb információk a Volvo FM Low Entry modellről 

Testre szabhatja Volvo FM teherautóját

Könnyű beszállást biztosító fülkék széles választéka. Elektromos, gázüzemű és dízel hajtásláncok választéka. Olyan alváz, amely bármilyen felépítményhez és feladatra felkészíthető. Olyan energiatakarékos funkciók, mint a súrlódásmentes tárcsafékek. Készítse fel bármilyen feladatra.

Stabil vezetés a Volvo Dinamikus Kormányzással

A Volvo Dinamikus Kormányzás olyan, mint egy segítő kéz, amely egyszerűbbé és pontosabbá teszi a vezetést, és enyhíti a terhelést. Finomhangolhatja saját igényei szerint a személyes beállításokkal. Új funkciókkal bővíti a vezetőtámogató rendszereket is, aktív kormányzással a különböző helyzetekben. Ha pedig egy gumiabroncsa defektet kap, a rendszer segít abban, hogy stabilan haladjon, amíg meg nem áll.

Tudnivalók a Volvo Dinamikus Kormányzásról 

Tökéletes sebességváltás az I-Shifttel

Az I-Shift a sebességváltók széles választékát kínálja, amelyek a vezetést megkönnyítik és hatékonnyá teszik. A távolsági és építőipari szállítástól a városi szállításokig mindenre használható. Az opciós csomagok sora lehetővé teszi, hogy igényeire szabhassa az egy pedálos vezetési funkciókkal és sok egyébbel. Ha pedig még ez sem lenne elég, az I-Shift Dual Clutch a teljesítményleadás megszakítása nélkül vált fokozatot. A kúszófokozatokkal pedig a kiváló indíthatóságot energiahatékonysággal kombinálhatja nagy sebességnél.

Tudjon meg többet az I-Shiftről

Járművezető-támogató rendszerek a biztonság érdekében

Ha fennáll az ütközés veszélye, az Ütközés-figyelmeztetés vészfékrendszerrel figyelmezteti Önt, és szükség esetén fékez. Az Oldalirányú ütközéselkerülést támogató rendszer és az Ajtónyitásra vonatkozó figyelmeztetés mindkét oldalon működik. Ezek radarérzékelőket használnak a járművekkel és más közlekedőkkel való ütközés kockázatának csökkentésére, és figyelmeztetik, hogy ne nyissa ki az ajtót – ha fennáll az ütközés veszélye. A biztonságban minden irány számít. 
 

Tudnivalók a járművezető-támogató rendszerekről 

Kihívásokra készen álló alváz

Akár konténereket szeretne felvenni a kikötőkben, vegyszereket szállítani, építkezéseken manőverezni, vagy rendkívül speciális felépítményt építeni egy merev alvázas teherautóra – a Volvo FM személyre szabható. Ez a legsokoldalúbb teherautó-típusunk. Ismerje meg alaposan alvázunkat a képgalériában.

Sokoldalú alváz

Az alvázat gyárunkban Önre szabjuk. Meg fog lepődni, hogy mennyire könnyű lehet a Volvo FM, ha már tudjuk, hogy mire fogja használni. Az emelhető tandemtengely, a 10 tonnás első tengelyek, valamint kormányozható segéd- és pusher tengelyeink hatalmas teherbírást és manőverezhetőséget tesznek lehetővé. A Vezeték nélküli távkapcsoló segítségével pedig akkor is irányíthatja a felépítmény funkcióit és a hajtásláncot, amikor nincs a vezetőülésben.

Ismerje meg alvázainkat 

Segítség a felépítményezőknek

Amikor megrendeli Volvo teherautóját, gyárunkban előkészítjük a felépítményezésre. A felépítményező hozzáférhet a Volvo Felépítményezési Utasítások (Volvo Bodybuilder Instructions - VBI) online portálhoz, amelyen minden részlet megtalálható ahhoz, hogy teherautóját hatékonyan és a lehető legjobb minőségben befejezze. Egy erre szolgáló modul segítségével a felépítményező könnyedén csatlakozhat a teherautó elektromos rendszeréhez a funkciói személyre szabásához.

További tudnivalók a felépítményezésről 

Egy fülke az Ön egész csapatának

Egyes műveletekhez több ember szükséges, mint egy sofőr és egy kísérő. A Volvo csapatszállító fülkében akár kilenc fő is helyet foglalhat. A be- és kiszállás gyors és biztonságos. A felépítményezés elősegítésére az üzemanyagtartályokat, az akkumulátorokat és a kipufogógáz-utánkezelő rendszert a fülke alatt helyeztük el.

Fülke opciók

Alakítsa ki Volvo FM teherautóját az igényeinek megfelelő fülkével. Választhat az energiatakarékos kamerás monitorrendszer és az oldalsó tükrök közül. Tekintse meg közelebbről a lehetőségeket.

  Nappali fülke

  A nappali fülkével ellátott Volvo FM kényelmes és ergonomikus vezetői környezetet kínál. A fülke hosszát úgy optimalizálták, hogy maximalizálja a szállítóeszköz hosszát.

  Alacsony nappali fülke

  Az alacsony nappali fülkével ellátott Volvo FM kényelmes és ergonomikus vezetői környezetet kínál. A fülke a megfelelő választás, ha a felépítménynek a fülke felett kell hely, vagy az üzemeltetési környezet korlátozza a jármű magasságát.

  Hálófülke

  A Volvo FM a hálófülkével kombinálja a kiváló vezetési kényelmet és a pihentető éjszakai szállást egy személy számára korlátozott állómagassággal.

  Alacsony hálófülke

  A Volvo FM az alacsony hálófülkével kombinálja a kiváló vezetési kényelmet és a pihentető éjszakai szállást egy személy számára korlátozott állómagassággal. Tökéletesen illeszkedik, ha a felépítménynek hely kell a fülke fölött, például autószállítóknál.

  Globetrotter fülke

  A Volvo FM a Globetrotter fülkével ötvözi a kiváló vezetési és tartózkodási kényelmet akár két személy számára is. Rengeteg tárolóhelyet és teljes állómagasságot kínál a padlón.

  Csapatszállító fülke

  A Volvo FM csapatszállító fülkében összesen akár kilenc fő is helyet foglalhat. Biztonságos és gyors be- és kiszállást biztosít.

A feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek. A részletekért forduljon területileg illetékes értékesítő kollégánkhoz.

Kérdése van?

Helyi Volvo Trucks értékesítője megadja a választ. Ugorjon be hozzá, hívja fel, vagy kérje meg, hogy látogassa meg Önt!