Trucks

Elektromos Volvo FMX - Építőipari feladatokhoz

A városi épületek magasságával párhuzamosan a zaj- és légszennyezés is gyorsan növekszik. Az erőteljes elektromos Volvo FMX még a város kényesebb pontjain is képes nehéz anyagok és gépek szállítására és bontására, a lehető legkevesebb zavaró hatás mellett. Ezzel teljesíti azt, amit a hivatalok és az ott élők a tisztább és halkabb közlekedéssel kapcsolatban elvárnak. Az elektromos szállítmányozásra való átállás leegyszerűsítése érdekében a teherautóhoz szerviz- és támogatási csomagok is rendelhetők a gépjárműtöltés, az útvonal- és hatótávolság-tervezés, az akkumulátorfigyelés és még sok minden más biztosítása érdekében.

Akár 44 tonna szerelvényössztömeg

Akár 490 kW teljesítmény

Akár 300 km-es hatótávolság

Tartsa kézben a produktivitást és az irányítást

Vállalatát egyszerű Volvo elektromos teherautókkal bővíteni. A Volvo Arany Szerviz Szerződésbe beletartozik az akkumulátorfigyelés, valamint a hasznos üzemidő és kiszállítások biztosítása az előrejelző szerviztervezéssel. További szolgáltatásokat is hozzáadtunk a teherautó-használat optimalizálása érdekében: idetartozik például az útvonal- és hatótávolság-tervezés, a valós idejű energiaállapot alapján történő helymeghatározás és a nyomon követésre szolgáló jelentések. Mindez kényelmesen elérhető a Volvo Connect portálon, közvetlenül a többi teherautó- és támogatási funkció mellett. Az útvonalak megoszthatók az iroda és a jármű között, a járművezető pedig egyszerűen megtekintheti a töltöttségi állapotot, illetve szabályozhatja az állóhelyzeti fűtést és sok minden mást a MyTruck alkalmazásban.

Egyenletes és erőteljes meghajtás

Két vagy három villanymotor és az elektromobilitás érdekében átalakított I-Shift sebességváltó kellemes és sokoldalú vezetési élményt nyújt. Az akár 490 kW-os/666 LE-s, masszív teljesítményt egyedülálló kipörgésgátló rendszer kezeli, amely a csúszós felületeken való biztonságos haladást is elősegíti. Különböző vezetési módok állnak rendelkezésre a kívánt teljesítmény-, kényelmi és energiafelhasználási szint beállításához. A hat akkumulátorcsomag akár 540 kWh-t is termel, ami elegendő hatótávolságot biztosít az építési feladatokhoz.

Műszaki adatok – Elektromos Volvo FMX

Termékjellemzők​

Elektromos Volvo FMX

  
Tengelykialakítások​

Vontató: 4×2, 6×2​, 6×4

Alváz: 4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4

Minden tengely légrugós felfüggesztéssel rendelkezik

  

Fülke​

Alacsony nappali fülke, nappali fülke, alacsony hálófülke, hálófülke, Globetrotter magas hálófülke

  

Szerelvényössztömeg 

Akár 44 tonna  
Akkumulátorkapacitás180–540 kWh, 2–6 akkumulátor.  

Hatótávolság

Akár 300 km-es hatótávolság  
Töltési idő (teljes feltöltés​)

Váltóárammal (43 kW) 10 óra

Egyenárammal (250 kW) 2 óra

  

Hajtáslánc 

2–3 villanymotor, I-Shift sebességváltó  
TeljesítményAkár 330–490 kW-os (450–666 LE-s) folyamatos teljesítmény  

Alkalmazhatóság

Felépítményezhető. 3 elérhető mellékhajtás (elektromos, elektromechanikus és sebességváltóra szerelt)

  

 

   

 

BÁRMELY MODELLÜNK. ELEKTROMOSAN.

A célnak megfelelő elektromos teherautók.

Találja meg a legközelebbi kereskedőt

Elektromobilitás – gyakori kérdések

Teljes mértékben elektromos megoldásaink