Trucks

Választhat az elektromos és a dízel között

A Volvo FL hajtásláncai

A Volvo FL mindig a megfelelő teljesítményt biztosítja a munkához. Csökkenteni szeretné CO₂-lábnyomát? Válassza az elektromos meghajtást nulla károsanyag-kibocsátással és könnyű, halk vezetéssel. Ha pedig inkább egy modern dízelmotorra szeretne támaszkodni, az Ön igényeire is van megoldásunk.

Elektromos

Az elektromos Volvo FL nem bocsát ki kipufogógázt. Tökéletes belvárosi használatra, ha meg szeretne felelni a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is. A 175 lóerős folyamatos teljesítményt és azonnali teljes nyomatékot biztosító villanymotornak köszönhetően nagyon könnyen vezethető. A kétfokozatú sebességváltó simává és hatékonnyá teszi a vezetést.

Alacsony károsanyag-kibocsátás és zajszint

Az elektromos hajtáslánc kiváló munkakörnyezetet biztosít: csendes működést a fülkében és a teherautó körül végzett munka közben is. A kipufogógáz nélküli működés javítja a levegőminőséget a teherautó körüli munkavégzés, például a könnyű hulladékgyűjtés során.

Hatótáv és töltés

Az elektromos Volvo FL hatótávját az Ön útvonalaihoz és fuvarfeladataihoz igazítjuk. Teljesen feltöltött akkumulátorokkal az elektromos Volvo FL akár 420 km* megtételére is képes, de igény szerint még nagyobb hatótávolságra is felkészíthetjük teherautóját. 

* Az olyan körülményektől függően, mint az időjárás, a szélállóság, a teherautó össztömege és a járművezető teljesítménye.

Dízel

Két 5 literes és két 8 literes dízelmotor áll rendelkezésre, mindegyik gyors reakciót és nagy nyomatékot kínál alacsony fordulatszámon. A motorok 210 és 280 LE közötti teljesítményt és akár 1050 Nm forgatónyomatékot biztosítanak. Energiatakarékosak, és tanúsítottan működnek megújuló – szintetikus dízel (HVO) és biodízel (RME) – üzemanyagokkal is.

Kipufogógáz-utánkezelés

A dízelmotorok az Euro 6 előírásoknak való megfelelés érdekében szelektív katalitikus redukciós (SCR) technológiát alkalmaznak. Vízhűtéses kipufogógáz-visszavezetést (EGR) és részecskeszűrőt (DPF) kaptak, amely automatikusan regenerálódik.

Automatikus vagy manuális?

A dízelüzemű Volvo FL esetében választhat a sima és hatékony 8 fokozatú automata, a megszakítás nélküli erőátvitelt biztosító 6 fokozatú automata vagy a 6 vagy 9 fokozatú kézi sebességváltó közül. A hajtásláncot valóban az igényeihez igazíthatja.

8 fokozat a megfelelő erőátvitelhez

A Volvo FL számára tervezett 8 fokozatú automata sebességváltó gondoskodik arról, hogy mindig a megfelelő fokozatban legyen. Sima sebességváltást és kiváló üzemanyag-hatékonyságot biztosít. A sebességváltó háromféle vezetési móddal rendelkezik, és 4×2-es és 4×4-es hajtásképlettel is rendelhető.

Mellékhajtás a berendezései számára

A mellékhajtások lehetővé teszik a rakománykezelő berendezések, a speciális tartozékok vagy a felépítmények működtetését. A Volvo FL dízelmotoros és elektromos változataihoz többféle mellékhajtás áll rendelkezésre.


Ismerje meg az összes műszaki adatot

Kérdése van?

Helyi Volvo Trucks kereskedője megadja a választ. Ugorjon be hozzá, hívja fel, vagy kérje meg, hogy látogassa meg Önt!