Trucks

×

Választhat az elektromos és a dízel között

A Volvo FL hajtásláncai

A Volvo FL mindig a megfelelő teljesítményt biztosítja a munkához. Csökkenteni szeretné CO₂-lábnyomát? Válassza az elektromos meghajtást nulla károsanyag-kibocsátással és könnyű, halk vezetéssel. Ha pedig inkább egy modern dízelmotorra szeretne támaszkodni, az Ön igényeire is van megoldásunk.

Elektromos

A Volvo FL Electric nem bocsát ki kipufogógázt. Tökéletes belvárosi használatra, ha meg szeretne felelni a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is. A 175 lóerős folyamatos teljesítményt és azonnali teljes nyomatékot biztosító villanymotornak köszönhetően nagyon könnyen vezethető. A kétfokozatú sebességváltó simává és hatékonnyá teszi a vezetést.

Alacsony károsanyag-kibocsátás és zajszint

Az elektromos hajtáslánc kiváló munkakörnyezetet biztosít: csendes működést a fülkében és a teherautó körül végzett munka közben is. A kipufogógáz nélküli működés javítja a levegőminőséget a teherautó körüli munkavégzés, például a könnyű hulladékgyűjtés során.

Hatótáv és töltés

A Volvo FL Electric hatótávját az Ön útvonalaihoz és fuvarfeladataihoz szabtuk. Teljesen feltöltött akkumulátorokkal a Volvo FL Electric akár 300 km* megtételére is képes, de igény szerint még nagyobb hatótávolságra is felkészíthetjük teherautóját. 


* Az olyan körülményektől függően, mint az időjárás, a szélállóság, a teherautó össztömege és a járművezető teljesítménye.

Dízel

Két 5 literes és két 8 literes dízelmotor áll rendelkezésre, mindegyik gyors reakciót és nagy nyomatékot kínál alacsony fordulatszámon. A motorok 210 és 280 LE közötti teljesítményt és akár 1050 Nm forgatónyomatékot biztosítanak. Energiatakarékosak, és tanúsítottan működnek megújuló – szintetikus dízel (HVO) és biodízel (RME) – üzemanyagokkal is.

Kipufogógáz-utánkezelés

A dízelmotorok az Euro 6 előírásoknak való megfelelés érdekében szelektív katalitikus redukciós (SCR) technológiát alkalmaznak. Vízhűtéses kipufogógáz-visszavezetést (EGR) és részecskeszűrőt (DPF) kaptak, amely automatikusan regenerálódik.

Automatikus vagy manuális?

A dízelüzemű Volvo FL esetében választhat a sima és hatékony 8 fokozatú automata, a megszakítás nélküli erőátvitelt biztosító 6 fokozatú automata vagy a 6 vagy 9 fokozatú kézi sebességváltó közül. A hajtásláncot valóban az igényeihez igazíthatja.

8 fokozat a megfelelő erőátvitelhez

A Volvo FL számára tervezett 8 fokozatú automata sebességváltó gondoskodik arról, hogy mindig a megfelelő fokozatban legyen. Sima sebességváltást és kiváló üzemanyag-hatékonyságot biztosít. A sebességváltó háromféle vezetési móddal rendelkezik, és 4×2-es és 4×4-es hajtásképlettel is rendelhető.

Mellékhajtás a berendezései számára

A mellékhajtások lehetővé teszik a rakománykezelő berendezések, a speciális tartozékok vagy a felépítmények működtetését. A Volvo FL dízelmotoros, gázüzemű és elektromos változataihoz többféle mellékhajtás áll rendelkezésre.


Ismerje meg az összes műszaki adatot

Kérdése van?

Helyi Volvo Trucks kereskedője megadja a választ. Ugorjon be hozzá, hívja fel, vagy kérje meg, hogy látogassa meg Önt!