Volvo Trucks

MAGYARORSZÁG

×
Volvo FL alváz

A városra szabva

Volvo FL alváz

Városi építési területre szállít? A városbeli éttermeknek terít árut? Hulladékot szállít el az otthonokból? A végtelenül sokoldalú Volvo FL alvázat arra terveztük, hogy bármilyen és minden kihívásnak megfeleljen. Összkerékhajtással a Volvo FL 4×4 minden úton biztosan halad – az időjárási és útviszonyoktól függetlenül.

Gyors és sokoldalú

A Volvo FL alváza hagyományos kialakításban vagy az igényekhez és a felépítményhez igazított elrendezéssel is megrendelhető. A robusztus és merev alvázak négyszögletes, lapos kialakítása pedig megkönnyíti a felépítményezést. Az alváz felépítményezői konzolokkal is felszerelhető. A folyamatot pedig a Volvo Felépítményezési Utasítások (VBI) gyorsítják. Így a lehető leggyorsabban és a leginkább költséghatékony módon olyan teherautót kap, amelyet tökéletesen a vállalkozásához szabtak.

Volvo felépítményezési utasítások

Az Volvo FL alváza rendkívül könnyen felépítményezhető
Első tengelyek széles választéka, mindegyik gondozásmentes

A sokoldalú alváz

Egyszerűbb felépítményezés

A felépítményezők munkájának további elősegítésére az alvázon különféle felépítményezői konzolok helyezhetők el. A kombinációk a kiegészítő követelményeknek megfelelően részletesen specifikálhatók.

Gondozásmentes első tengelyek

A teherbírási követelményektől függően több különböző gondozásmentes első tengely választható. A tengelyek legnagyobb terhelhetősége 4,0 és 7,1 tonna közötti. Az összkerékhajtású Volvo FL meghajtott első tengelyének teherbírása 5,6 tonna.

Tengelyek teherszállításhoz

Három különböző hátsó tengely rendelhető, különféle kombinációkban. A tengelyek terhelhetősége 8,5–11,5 tonna.

Gyors, egyszerű rakodás

Az elektronikus vezérlőrendszer (ECS) segítségével működtethető a légrugózás szintszabályzása is, a műszerfalon található kapcsolók, illetve a vezérlődoboz használatával. Ez bármilyen magasságban gyors és hatékony rakodást jelent.

Kényelmes biztonság

A megerősített és behajtható oldalsó aláfutásgátló (SUP) gyárilag kerül felszerelésre. A Volvo fejlesztése megbízható védelmet és egyszerűbb szervizelhetőséget biztosít.

Előkészítés hűtött áruk szállítására

Hamar útnak indíthatja hűtött áruk szállítására szánt Volvo FL teherautóját. Igény szerint gyárilag előkészítjük a Frigoblock hűtőrendszer felszerelésére.

Válasszon felfüggesztést

A tengelyterhelés függvényében választható lég- vagy laprugózás, illetve a kettő kombinációja.

Válasszon kerekeket

Amennyiben az egyik D5K motort választja, akkor 17,5 vagy 19,5 col peremátmérőjű keréktárcsákra lesz szüksége. A hathengeres motorral hajtott nehezebb teherautók esetében válasszon 19,5 vagy 22,5 colos méretet.

Üzemanyagtartályok

A teherautó specifikációjától és a különleges követelményektől függően műanyag, acél vagy alumínium üzemanyagtartályokból választhat 80 és 430 liter közötti térfogattal.

Alvázkeret magassága

Változattól függően két keretmagasság (220 milliméter és 244 milliméter), valamint 5, 6, 7 vagy 8 milliméter keretvastagság érhető el.

Elektronikus szabályozású fékrendszer (EBS)

A Volvo FL pneumatikus fékrendszerrel rendelkezik, amely elöl és hátul belső szellőzésű féktárcsákat alkalmaz. Elektronikus vezérlésű fékrendszere (EBS) gyorsabb fékreakciót biztosít és elősegíti a fékalkatrészek kopásának csökkentését. A rendszer ABS-t és Fékkombináló rendszert is tartalmaz, amely a teherautó különböző fékrendszereit használva segíti elő az egyenletes fékezést, és csökkenti a gumiabroncsok és a fékek kopását. A kibővített EBS csomag Visszagurulás-gátló rendszert is tartalmaz.

Gyári előkészítés úttisztításra

Volvo FL utcaseprő

A Volvo FL alváza gyárilag előkészíthető az úttakarító alkalmazásra. Ilyenkor áthelyezzük a légtartályokat, az üzemanyag-tartályokat, az AdBlue-tartályt, az akkumulátordobozt és a kipufogórendszert, hogy helyet biztosítsunk az alvázra szerelt berendezések számára. A csomag tartalmazza a teherautó specifikációjában szereplő összes alkatrészt, és tökéletesen a kívánt felhasználási célra szabja a teherautót. Kétféle, 12 vagy 16 tonnás változatban érhető el.

Kezdje el az építkezés

Látogassa meg helyi Volvo Trucks kereskedőjét, hogy megbeszéljék tökéletes Volvo FL vagy Volvo FL 4x4 teherautójának kialakítási opcióit és specifikációját!