Volvo Trucks

MAGYARORSZÁG

×
Az új Volvo FE CNG

Utunk a zéró károsanyag-kibocsátás felé

A Volvo FE CNG

Erős. Termelékeny. Tiszta. A gázüzemű motorral felszerelt Volvo FE tökéletesen alkalmazható hulladékszállításra és városi áruterítésre. 

Kiemelkedően alkalmas hulladékgyűjtésre és a városi áruterítésre

Gázüzemű

Kívülről olyan, mint bármelyik hagyományos Volvo FE. Az új Volvo FE CNG fülkéje alatt azonban egy Euro 6-os motor található, amely cseppfolyósított földgázzal vagy sűrített biogázzal működik. A motor gyújtógyertyás technológiát alkalmaz, 320 lóerős teljesítménnyel és 1356 Nm legnagyobb nyomatékkal.

A teherautó automatikus sebességváltóval rendelkezik. Így ugyanazt a termelékenységet és vezetési jellemzőket nyújtja, mint a hagyományos Volvo FE. Ám egyúttal tökéletes a rövid szakaszokból álló, gyakori megállással és elindulással járó feladatokhoz is – mint például a hulladékgyűjtés és a városi áruterítés.

Világszerte számos város keresi a dízel teherautók alternatíváit. A megújuló üzemanyagok használata gyakran feltétele a beszerzési pályázatoknak – különösen a hulladékkezelés területén. A Volvo FE CNG révén egy lényegesebb kisebb környezetkárosító hatást kifejtő teherautót kínálhatunk a városi környezetben tevékenykedő vállalatok számára.
Válasszon hozzá alacsonybelépésű fülkét!

Válasszon hozzá alacsonybelépésű fülkét!

A kis károsanyag-kibocsátású motort társítsa a beszállást biztosító alacsonybelépésű fülkével, amely fokozza a városi biztonságot, és megkönnyíti a sofőrök munkáját.

Kisebb károsanyag-kibocsátás

A metángáz teljesen szagtalanul ég. Ráadásul rendkívül alacsony mennyiségben bocsát ki káros anyagokat. Ha a metán biogázból ered – például szerves anyagokból nyerik ki –, a szén-dioxid-kibocsátás akár 100%-kal* is kisebb lehet, mint a dízelmotoros teherautók esetén.

A koromrészecske-kibocsátása olyan alacsony, hogy elegendő egy háromutas katalizátor. Nincs szükség külön részecskeszűrőre. És AdBlue rendszerre sem.

* Ez a járművek használatából eredő károsanyag-kibocsátásra értendő, amelyet a tartálytól a kerékig kifejezéssel írunk le.

Csökkentse a lábnyomát!
Euro 6 minősítésű motor az FE CNG számára

Megbízható, termelékenységnövelő megoldás

A motor szikragyújtást alkalmaz, és elegendő mindössze egy függőleges vagy vízszintes beépítésű háromutas katalizátor a károsanyag-kibocsátása szabályozására. Ez egy hatékony és megbízható megoldás.

A Volvo FE CNG 2x4 vagy 2x3 gáztartállyal kapható. A sűrített földgáz tartályait az alváz két oldalára rögzítik. Optimális vezetési körülmények között a hatótávolság akár a 400 kilométert is elérheti könnyű áruterítés esetén, illetve akár a 250 kilométert nehéz igénybevételt jelentő hulladékgyűjtés során.

A Volvo FE CNG az új gázüzemű motor mellett automatikus sebességváltóval van felszerelve. Ennek eredményeként ugyanazt a termelékenységet és teljesítményt nyújtja, mint a hagyományos Volvo FE.

A metángáz az az üzemanyag, amely hosszú távon a gázolaj egyik fenntartható alternatívája lesz. Most a társadalom különböző szereplőin a sor, hogy megalkossák a megfelelő szabályokat és kialakítsák a pozitív fejlődés előfeltételeit.

Próbálja ki Ön is

Helyi Volvo Trucks kereskedője örömmel elmagyarázza Önnek a Volvo FE CNG valamennyi jellemzőjét és előnyét.