Trucks

Választhat az elektromos, a gáz és a dízel között

A Volvo FE hajtáslánca

A Volvo FE-vel mindig hozzájuthat a munkához megfelelő teljesítményhez. Csökkenteni szeretné CO₂-lábnyomát? Váltson elektromosra a nulla károsanyag-kibocsátásért! Fenntartható égési energiát szeretne megújuló biogázzal? Válassza a gázüzemet! Ha pedig inkább egy modern dízelmotorra szeretne támaszkodni, az Ön igényeire is van megoldásunk.
 

Elektromos   |   Gáz   |   Dízel

Elektromos

Az elektromos Volvo FE nem bocsát ki kipufogógázt. Tökéletes belvárosi használatra, ha meg szeretne felelni a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is. A 300 lóerős folyamatos teljesítmény és az azonnali teljes nyomaték azt jelenti, hogy igazán könnyű vezetni. A két villanymotor és a kétfokozatú sebességváltó simává és hatékonnyá teszi a vezetést.

Alacsony károsanyag-kibocsátás és zajszint

Az elektromos hajtáslánc kiváló munkakörnyezetet biztosít: csendes működést a fülkében és a teherautó körül végzett munka közben is. A kipufogógáz nélküli működés javítja a levegőminőséget a teherautó körüli munkavégzés, például a könnyű hulladékgyűjtés során.

Hatótáv és töltés

Az elektromos Volvo FE hatótávját az Ön útvonalaihoz és fuvarfeladataihoz szabtuk. A feltöltött akkumulátorokkal rendelkező elektromos Volvo FE akár 300 km* megtételére képes.

* Az olyan körülményektől függően, mint az időjárás, a szélállóság, a teherautó össztömege és a járművezető teljesítménye.

Gáz

A Volvo FE CNG alacsony károsanyag-kibocsátású alternatívát kínál a dízelhez képest. Teljesítménye 320 LE, és kizárólag sűrített földgázzal vagy biogázzal működik. Biogázzal üzemelve a „tartálytól a kerékig” tartó CO₂-lábnyom akár 100 százalékkal kisebb egy dízelmotoros teherautóénál. Az automata sebességváltó megkönnyíti a teherautó vezetését. Az alacsony károsanyag-kibocsátással és zajszinttel párosítva a gázüzemű teherautó kiválóan alkalmas a nehéz városi feladatokra.

Dízel

A D8K dízelmotorok gyors reakciót és nagy nyomatékot kínálnak alacsony fordulatszámon. Négy teljesítményszintet, 250–350 lóerőt és akár 1400 Nm nyomatékot biztosítanak. Energiatakarékosak, és tanúsítottan működnek megújuló – szintetikus dízel (HVO) és biodízel (RME) – üzemanyagokkal is.

Kipufogógáz-utánkezelés

A dízelmotorok az Euro 6 előírásoknak való megfelelés érdekében szelektív katalitikus redukciós (SCR) technológiát alkalmaznak. Vízhűtéses kipufogógáz-visszavezetést (EGR) és részecskeszűrőt (DPF) kaptak, amely automatikusan regenerálódik.

Automatikus vagy manuális?

A dízeles Volvo FE esetében választhat a sima és hatékony I-Shift, a megszakítás nélküli erőátvitelt biztosító 6 fokozatú automata és a 6 vagy 9 fokozatú kézi sebességváltó között. A hajtásláncot valóban az igényeihez igazíthatja.

I-Shift – mindig a megfelelő fokozatban

Az I-Shift legújabb generációja minden eddiginél gyorsabb és simább sebességváltást kínál, valamint biztosítja, hogy mindig a megfelelő fokozatban lesz. Optimálisan kihasználja az üzemanyagot, és javítja a vezetés biztonságát. Az Ön igényeihez igazodó szoftvercsomagok állnak rendelkezésre hozzá.

Bővebb információk az I-Shift automatizált váltóról

Mellékhajtás a berendezései számára

A mellékhajtások lehetővé teszik a rakománykezelő berendezések, a speciális tartozékok vagy a felépítmények működtetését. A Volvo FE dízeles, gázüzemű és elektromos változataihoz többféle mellékhajtás áll rendelkezésre.

Ismerje meg az összes műszaki adatot

Kérdése van?

Helyi Volvo Trucks kereskedője megadja a választ. Ugorjon be hozzá, hívja fel, vagy kérje meg, hogy látogassa meg Önt!