Volvo Trucks

MAGYARORSZÁG

×
A Volvo FE erőteljes és nyomatékos motorja

Gazdaságos erő és teljesítmény

Volvo D8K motor a Volvo FE-hez

Volvo D8K motorunk minden helyzetben csúcsteljesítményt nyújt. Ha szűk manőverezésre van szükség, mindig számíthat a gyors reakciókra. A szintetikus dízellel és biodízellel működő változatok szigorúbb előírások esetén is üzemeltethetők.

Volvo FE d8k engine up to 350

IMMÁR AKÁR 350 LÓERŐVEL

A D8K motor immár akár 350 lóerő teljesítményű, 1400 newtonméter legnagyobb forgatónyomatékot kínáló változatban is elérhető. Ez kibővíti a Volvo FE alkalmazási körét a nagy kihívást jelentő áruterítő, hulladékgyűjtő és könnyű építőipari feladatokra. Két- vagy háromtengelyes teherautó pótkocsival vagy anélkül – a Volvo FE immár minden helyzethez rendelkezik a szükséges teljesítménnyel és forgatónyomatékkal. 

Volvo FE d8k engine alernative fuel

Felkészült az alternatív üzemanyagokra

Egyetlen teherautó-típus, számos különböző üzemanyag. A Volvo FE az Ön kezébe adja a választás lehetőségét, így megtalálhatja a feladataihoz legjobban illő alternatív üzemanyagot. És ezzel segíthet a környezetnek is.

CNG
Csökkentse szén-dioxid-kibocsátását akár 100%-kal*. És maximalizálja termelékenységét. A 9 literes CNG-üzemű (Compressed Natural Gas, sűrített földgáz) motor 320 lóerő teljesítményt és 1356 newtonméter legnagyobb forgatónyomatékot biztosít.

HVO (hidrogénezett növényi olaj)
A D8K motorok mindegyik változata üzemeltethető akár szintetikus dízelüzemanyaggal is – ez a HVO (Hydrogenated Vegetable Oils, hidrogénezett növényi olaj). Ráadásul ugyanezt a teherautót hagyományos gázolajjal is üzemeltetheti.

RME (repceolaj-metilészter)
A D8K320 motor egyik változata tiszta biodízellel is üzemeltethető – ez az üzemanyag az RME (Rapeseed Oil Methyl Esters, repceolaj-metilészter).

 

* Ez a járművek használatából eredő károsanyag-kibocsátásra értendő, amelyet a tartálytól a kerékig kifejezéssel írunk le.

Termékjellemzők

Fenntartható teljesítmény

Dízelmotorjainkat kifejezetten úgy terveztük, hogy biztosítsák az Ön igényeinek megfelelő teljesítményt. Továbbá minimalizálják az Ön környezeti lábnyomát. Az Euro 6-os előírások teljesítése érdekében ötvözzük a Selective Catalytic Reduction (SCR) rendszert és a kipufogógáz-visszavezetést (EGR).

Út a teljesítményhez

Tapasztalja meg első kézből a D8K motor gyors reakcióit! Helyi Volvo Trucks kereskedőjénél megtalálja a kulcsokat.