Trucks

Fenntarthatóság

 

A kipufogógázok nullára csökkentésének következtében könnyen belátható, miért beszélnek az elektromos teherautókról a szén-dioxid-mentesítés lehetséges megoldásként. De mindig fel kell tenni bizonyos kérdéseket, amikből kiderül, hogy az Ön és vállalkozása számára megfelelőek-e. Tehát, ha többet szeretne megtudni a fenntarthatóságról, és arról, hogy az elektromos teherautók a megfelelő választás jelentik-e az Ön számára, tekintse meg a gyakori kérdések és válaszok listáját.

 

Sok vállalat nagy ívű célokat tűz ki az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésével kapcsolatban, hogy megfeleljen a párizsi egyezmény előírásainak, az elektromos teherautók pedig e célok elérésének egyik formáját jelentik. A technológiára a kibocsátásra vonatkozó szigorúbb előírások, valamint a jobb légminőség és a kisebb zajterhelés iránti vágy is hatással van, különösen a városok területén. Fontos hajtóerő továbbá a szállítási hatékonyság. Az elektromos teherautók éjszaka és csúcsidőn kívül is képesek a szállításra, és dízelüzemű társaiknál több helyre, például az épületek belsejébe is el tudnak jutni. A szállítások megrendelői is hajtóerőt jelentenek, mivel sokan ambiciózus célokat tűztek ki a zéró károsanyag-kibocsátású szállítás megvalósítása érdekében.

Az elektromos teherautók környezeti hatása használat közben nagyon alacsony, ám a gyártás során valamivel nagyobb. Mivel azonban a teherautók használati gyakorisága magas, ez gyorsan kompenzálható. A megújuló forrásból vagy atomenergiából származó villamos energia felhasználásával az elektromos teherautó éghajlati hatásának megtérülése kevesebb mint egy év alatt elérhető. Az elektromos hajtórendszerek sokkal energiahatékonyabbak, mint a dízel hajtásláncok, és nincs kipufogógáz-kibocsátásuk. A legkisebb a környezeti terhelésük, ha megújuló energiaforrásokból származó villamos energiával működnek. 

Az elektromos járművek zéró károsanyag-kibocsátásúak, és lényegesen kisebb zajt keltenek a belső égésű motoros járművekhez képest. A gyártás, valamint a gumiabroncsok és a fékek használata vagy az útkopás stb. során azonban káros anyagok keletkeznek.

Igen. A hagyományos dízelüzemű teherautók életciklusának környezeti hatásai mintegy 90%-ban a használatból származnak. A megújuló energiaforrásokból előállított villamos energiával működő teherautók hatásai jóval kisebbek. A Volvo mindent megtesz azért, hogy a nyersanyagok kinyerése fenntartható módszerekkel történjen, az akkumulátorokat pedig úgy állítsa elő, hogy az éghajlati hatásuk a lehető legkisebb legyen. 

Holisztikus szempontból tekintünk a teljes életciklusra, valamint az ellátási láncra, köztük a beszállítókra, az anyagokra, a logisztikára, a gyártásra és az újrahasznosításra is. Ebbe a járműmodellek és az akkumulátorok gyártásának módja, valamint a felhasznált anyagok is beletartoznak.

Kérdése van?

Területi Volvo Trucks értékesítője megadja a választ. Ugorjon be hozzá, hívja fel, vagy kérje meg, hogy látogassa meg Önt!