Volvo Trucks

MAGYARORSZÁG

×

Megkezdődik Magyarországon a Volvo új teherautóinak értékesítése, amelyek segítenek a gépkocsivezetőknek a helyes döntések meghozatalában

Az új Volvo teherautókat, amelyek értékesítése most kezdődik Magyarországon, azért fejlesztették ki, hogy maximalizálják a gépjárművezetők lehetőségeit a munkájuk hatékony, biztonságos és felelősségteljes elvégzésére. Az összes modell - a Volvo FH, a Volvo FH16, a Volvo FM és a Volvo FMX - új, rugalmas felhasználói felülettel, digitális műszerfallal rendelkezik, amely minden helyzetben releváns információt nyújt a gépjárművezetőnek. Ezen kívül a Volvo FM és FMX új fülkét kapott, amely több helyet biztosít a járművezetőnek és jelentősen javítja a látási viszonyokat.
Volvo’s new trucks that make it easier for drivers
Az egész műszerfalat úgy tervezték, hogy könnyen áttekinthető legyen, így a gépjárművezető intuitívan, hatékonyabban és stressz nélkül kezelheti az információkat.

A járműveket, a rakományt és a közlekedési helyzeteket biztonságosan és felelősségteljesen kezelő szakképzett sofőrök felbecsülhetetlen értéket képviselnek minden szállítmányozó vállalat számára. De kemény verseny folyik a legjobb pilóták megszerzéséért. Ezt szem előtt tartva a Volvo Trucks arra koncentrált, hogy a járművezetői környezet és a járművezetői felület az új teherautó családokban a lehető legbiztonságosabb, legfunkcionálisabb és legkényelmesebb munkahelyet teremthesse meg.

„Új teherautóinkkal mind a sofőrök, mind a fuvarozó vállalatok igényeit ki kívánjuk kielégíteni. A Volvo klasszikus jellemzőinek, mint az ergonómia, a kényelem és a biztonság tovább fejlesztésével, valamint az új, innovatív technológiával és dizájnnal még vonzóbbá és produktívabbá tettük a vezetői környezetet”- mondja Illés Dávid, a Volvo Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

Könnyebb elkerülni a költséges hibákat 

Egy új, 12 hüvelykes, teljesen digitális fő műszeregység gyorsan elérhetővé teszi a hozzáférést az információkhoz, amelyek segítik a gépkocsivezetőt a költséges hibák elkerülésében. Például a vezetési idő mindig megjelenik, megkönnyítve ezzel a vezetés megtervezését és csökkentve a szabályok megsértésének kockázatát. Az útjelző táblák azonosítása egy másik praktikus funkció, amely figyelmezteti a sofőrt a sebességkorlátozásokra, az előzési korlátozásokra és az úttípusra. Négy választható nézettel minden járművezető könnyedén testre szabhatja a műszerfal kijelző tartalmát és megjelenését indulás előtt. A terhelési nézet lehetővé teszi a rakomány tömegének, a jármű össztömegének és a tengelyenkénti tengelynyomás ellenőrizését. Navigációs rendszerrel rendelkező teherautók számára a könnyen követhető térképekkel ellátott Navigációs nézet a megfelelő választás. Azok, akik azt szeretnék, hogy műszerük kijelzőjén klasszikus a Volvo megjelenés legyen, választhatják az Otthon/Home nézetet, míg azok, akik csak az alapvető információkat szeretnék látni, a Fókusz nézetet választhatják.

A műszerfal kijelző kiegészíthető egy könnyen kezelhető 9 hüvelykes oldalsó kijelzővel a kommunikáció, az infotainment és a közlekedési információk kezeléséhez.

Példák a funkciókra:

Médialejátszó rádió, Bluetooth vagy USB használatával.

Kommunikáció két mobiltelefon csatlakoztatásának lehetőségével.

A járművezetői idő támogatását, a járművezetői képzést, a tachográf távoli olvasását és a navigációt biztosító funkció.

Jármű funkció, beleértve a parkolási klímát, a terhelésjelzőt, az abroncsnyomás-ellenőrzést és a Volvo Dynamic Steering egyedi beállítását.

További funkciók a My Apps for Android Auto, amely megmutatja az Android telefonok alkalmazásait, és a Driver Guide kézikönyv, amely az egyes teherautókhoz igazított vezetési tippeket és információkat tartalmaz. A funkció frissíthető a jövőben, és kompatibilis a Volvo Trucks-tól eltérő alkalmazásokkal, például felépítményezői  appokkal.

Akár nyolc kamera is könnyedén csatlakoztatható az oldalsó kijelzőhöz, és négy kamera nézet egyszerre meg is jeleníthető a képernyőn. Az információk mindkét kijelzőn több mint 30 nyelven jelenhetnek meg. A rendszer képes egyszerre több egyedi beállítás tárolására. Ez akkor hasznos, ha ugyanazt a teherautót több sofőr használja, akár különböző nemzetiségűek.

Jobb áttekinthetőség és kevesebb stressz. 

A műszerfal funkciók az új, intuitívan csoportosított kormánykeréken elhelyezett kezelőszervekkel, valamint a műszerfalon keresztül, és bizonyos piacokon hangutasítással könnyen kezelhetők. Az oldalsó kijelző funkciók a képernyő közvetlen megérintésével is aktiválhatók.

Az egynél több hajtott tengellyel rendelkező teherautók új, anti-spin vezérlő funkcióval rendelkeznek, amely segít a járművezetőnek gyorsan és egyszerűen kezelni a potenciálisan kockázatos közlekedési helyzeteket, mind közúton, mind terepen történő vezetés közben. A járművezetőnek egyszerűen el kell forgatnia egy kart, hogy aktiválja a differenciálzárakat. A megnövekedett tapadás a digitális kijelzőn látható.

„Az egész műszerfalat úgy tervezték, hogy jól áttekinthető legyen, lehetővé téve a sofőr számára, hogy intuitívan és hatékonyabban, kevesebb idegeskedéssel kezelje az információkat. A műszerfal funkcionális, robusztus kivitelű, tartós anyagból készült, stabil pohártartókkal, sok tárolórekesszel és számos USB csatlakozóval rendelkezik ”- mondja Illés Dávid a Volvo Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

A Volvo I-Shift sebességváltója új, praktikusabb és ergonomikusabb kivitelű, nagyobb mozgásszabadságot biztosítva a fülkében. A sebességváltó programokat is továbbfejlesztették, így a Gazdaságos, Standard és a Performance üzemmódok közül lehet választani.

Az új fülkék, amelyek nagyobb teret és kedvezőbb látási viszonyokat kínálnak a Volvo FM és a Volvo FMX modellekben                                                                                    A Volvo FM és Volvo FMX új fülkékkel rendelkeznek, a korábbiaknál akár egy köbméterrel nagyobb belső térfogattal. Az új fülke tágasabb érzetet ad, több munkateret biztosít és jelentősen javultak a látási viszonyok, többek között a süllyesztett ajtósor miatt. Az alacsony, széles bejárat két lépcsővel, jobb csúszásgátló tulajdonságokkal és világítással, könnyebbé teszi a gyakori megállásokkal járó fuvarokat. Az építőipari felhasználás során például nem szokatlan, hogy a sofőr naponta akár 50-szer mászhat be és ki.

Csakúgy, mint a Volvo FH és a Volvo FH16 esetében, a sofőr ülés ezekben is fejtámla döntési funkcióval is rendelkezik mely a kormánykeréken állítható a megfelelő vezetési pozíció eléréséhez. A hálófülkés kivitel alsó ágya a korábbiaknál magasabbra van helyezve, így kényelmesebb rajta ülni, valamint további tárolóhelyet is teremt. A nappali fülkében új, 40 literes belső térvilágítással ellátott tároló is található.

Az új, robusztusabb fülke-szigetelés segít kiküszöbölni a hideg, a hő és a zaj hatásait. Szenzor által vezérelt klímaberendezés szénszűrővel jó levegőminőséget biztosít még a kihívást jelentő körülmények között is.

Kacsolódó sajtóközlemények:

2020-02-27: A Volvo Trucks bemutatja nehéz-teherautói új generációját, amelyek a járművezetőt helyezik a középpontba:

2020-02-27: A Volvo Trucks bemutatja a Volvo FH új nemzedékét – a teherautók következő generációja, amelyet a vezetőt szem előtt tartva terveztek:

2020-02-27: A Volvo Trucks bemutatja az új Volvo FH16 teherautót – a kényelem és az erő kombinációja a kiváló termelékenységért:

2020-02-27: A Volvo Trucks bemutatja az új Volvo FM teherautót – új fülkéjével és annak jobb kilátásával a járművezetők bevonzására tervezték:

2020-02-27: A Volvo Trucks a legrobusztusabb építőipari teherautóját a jövőbe viszi a Volvo FMX új nemzedékével:

Link a nagy felbontású képekhez: https://images.volvotrucks.com/search?querylabel=Driver%20Interface&querystring=(%22%7Baf4b2e0c-5f6a-11d2-8f20-0000c0e166dc%7D:Categories%22%20%3F%20%22:4212:%22)

Link  a Volvo Hungária weboldalához:www.volvotrucks.hu

 

Bővebb információkért kérjük lépjen kapcsolatba munkatársunkkal:

Váncsodi Réka
Telefon: +36 30 279 0642
E-mail:reka.vancsodi@volvo.com

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, középkategóriás és nehéz teherautók teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását több mint 130 ország 2100 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo teherautók összeszerelését világszerte 14 országban végzik, 2019-ban több mint 131 000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Group része, amely a világ egyik vezető gyártója a teherautók, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Group finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul.