Trucks

A Volvo Trucks a legrobusztusabb építőipari teherautóját a jövőbe viszi a Volvo FMX új nemzedékével

Bemutatta a Volvo Trucks a Volvo FMX teljesen új generációját, amelyet alapjaiban új fülke, megnövelt terhelhetőség és innovatív biztonsági funkciók jellemeznek. Az akár 20 tonnával terhelhető első tengelyekkel és a 38 tonna terhelhetőségű bogival az új Volvo FMX a legkeményebb körülményekhez és a legnagyobb kihívást jelentő feladatokhoz készült.
Az új Volvo FMX

„Építőipari ügyfeleinknek egyre növekvő igényekkel kell szembenézniük a fenntarthatóság, a költséghatékonyság, a biztonság és a termelékenység terén” – mondja Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke. „Az új Volvo FMX bevezetésével bizonyítottuk elkötelezettségünket ezen ügyfelek támogatása terén robusztus teherautók és innovatív szolgáltatások megalkotásával, amelyek elősegítik az ügyfelek számára a könnyebb, biztonságosabb és jövedelmezőbb üzemeltetést.”

Teljesen új fülke, szívós külsővel
Az új Volvo FMX alapja egy teljesen új vezetőfülke-platform, amely a Volvo márka robusztus és funkcionális építőipari teherautók építésével szerzett hosszú tapasztalatain és sikerein alapszik.

„Az új Volvo FMX teherautót úgy tervezték, hogy az agilitás és a tartósság kiváló kombinációját biztosítsa” – magyarázza Ismail Ovacik, a Volvo Trucks vezető külső formatervezője. „A teljesen új fülke homlokfalát könnyen cserélhető, masszív alkatrészek, fényszóróvédők és új, V alakú LED-technikájú fényszórók jellemzik. Hogy megkönnyítsük a járművezetők számára a be- vagy kiszállást, új csúszásgátló lépcsőfokokat terveztünk.”

Fokozottan vezetőcentrikus
Az új Volvo FMX tágasabb teret nyújt a nappali fülke esetében, és akár 800 liter tárolóhelyet kínál. A járművezetők kilátása is javult az alacsonyabb ajtóvonal és az új visszapillantó tükrök révén. A kilátás tovább javítható az utasoldali sarokkamera megrendelésével, amely kiegészítő képet nyújt a teherautó melletti területről.

A belső teret egy új műszerfal jellemzi – több tárolóhellyel, új színekkel és modern műszeregységgel. Ez utóbbi egy dinamikus, 12 hüvelyk képátlójú, nagy felbontású digitális műszeregység felhasználóbarát felülettel, amelyen a járművezető azonnal átláthatja a releváns információkat, és négy különböző képernyőnézet közül választhat a vezetési szituációtól függően. A műszeregységet felkészítették a jövőbeli frissítésekre és a hálózatba kapcsolt szolgáltatásokra.

Az opcionális kilenc hüvelyk képátlójú oldalsó kijelző biztosítja az infotainment és a navigációs rendszer funkcionalitását, továbbá a szállítási információkat és a kamerák képét. A könnyen elérhető kijelzőt a járművezető több különböző módon kezelheti: a kormánykeréken intuitív módon elhelyezett gombokkal, hangvezérléssel vagy közvetlenül az érintőképernyőn és a kijelző vezérlőgombjaival.

Mind a műszeregység, mind az oldalsó kijelző számos nyelvet kínál.

Az új FMX új vezérlőpanelt kapott a kipörgésgátló számára, amely segítségével a vezető a potenciálisan veszélyes helyzeteket egyszerűen és gyorsan megoldhatja – mind közúton, mind terepen. A vezető növelheti a vonóerő-átadást, ha a differenciálzárakat egyszerűen, egy gomb elforgatásával bekapcsolja – a vonóerő-átadás aktuális állapotát a digitális műszeregységben láthatja.

Az új kormánykerék döntési lehetősége ergonomikusabb vezetési pozíciót biztosít a járművezető számára.

Élettér több tárolóval és fokozott kényelemmel
Az új Volvo FMX új hálófülkéje kibővített tárolási lehetőségeket kínál, többek között egy nagy tárolórekeszt a magasabbra helyezett ágy alatt és egy felső hátfali tárolót LED-panelekkel a rekeszek elválasztóiban. A fülke kényelmét tovább fokozza a javított szigetelés, amely segít kint tartani a hideget, a hőséget és a zajt. Minden eddiginél könnyebb az ülésről az ágyra átjutni az új, karcsúbb, ergonomikus formatervű I-Shift váltókar jóvoltából.

A termelékenységet akár 150 tonna megengedett szerelvényössztömeg növeli
Az új Volvo FMX a Volvo alvázkínálatának legmasszívabb újdonságát kínálja – egy 38 tonna terhelhetőségű bogit, amely akár 150 tonna szerelvényössztömeget tesz lehetővé. Ezenfelül az első légrugózást is továbbfejlesztették, amely így immár akár 10 tonna tengelyterhelést tesz lehetővé, azaz 20 tonnát kettős első tengelyek esetén. A teherautók segéd- vagy tolótengelyei esetében a kerékelfordulási szögeket akár hét fokkal megnövelték – ez jobb manőverezőképességet és kisebb gumiabroncskopást eredményez. Mindezen fejlesztések növelik a termelékenységet és a költséghatékonyságot az építőipari fuvarfeladatoknál.

Biztonsági jellemzők, amelyek segítik a balesetek elkerülését
Az új Volvo FMX akár Adaptív Tempomattal (ACC) is elérhető, amely most immár minden sebességnél, akár álló helyzetig is használható. A Volvo FMX további biztonságfokozó jellemzője a lejtmenetvezérlő, amely lejtőn lefelé haladva tartja a beállított sebességet a nem kívánt gyorsulás megakadályozásával. Immár alapfelszereltség az új teherautó esetében az Elektronikus Szabályozású Fékrendszer (EBS), amely olyan biztonsági funkciók előfeltétele, mint az Ütközésfigyelmeztetés Vészfékrendszerrel és az Elektronikus Menetstabilizáló. Opcionálisan elérhető a Volvo Dinamikus Kormányzás is a Sávtartást Támogató Asszisztens és a Stabilizáló Asszisztens biztonsági rendszerekkel.

A közlekedési táblákat felismerő új rendszer fokozza a Volvo FMX biztonságát azáltal, hogy például a sebességkorlátozásokat, az előzési tilalmat és az út típusát jelző táblákat megjeleníti a műszeregységben.

Különösen kemény alkalmazásokhoz, például a bányaiparban, a Volvo FMX opcionális acél tetőablakkal rendelkezik, amelynek vészkijárati fogantyúja a teljes nyílást eltávolítja.

Robusztus és teljes csomag
A robusztus új FMX építőipari teherautóval, amely nagyobb terheket képes elszállítani és könnyebben manőverezhető, miközben a vezető biztonságáról és kényelméről is gondoskodik, a Volvo Trucks hozzájárulhat az építőipari fuvarvállalatok termelékenységének és jövedelmezőségének növeléséhez.

Új szervizszerződés segíti az ügyfeleket a pénzforgalmuk javításában
A hálózatba kapcsolt szolgáltatások gyors fejlődése a fuvarozók számára teljesen új lehetőségeket kínál a jármű üzemidejének növelésére és a jármű kihasználtságának optimalizálására.

A Volvo Trucks bemutatja a Volvo Flexi-Gold Szerződést, amely ugyanazokat a szolgáltatásokat biztosítja, mint a Volvo Arany Szerződés, ugyanazon kiszámítható költségért, azonban sokkal nagyobb rugalmassággal igazodik a változó üzleti igényekhez. A havi díjak eltérők a becsült éves futásteljesítmény 40 százalékos rugalmassági keretének köszönhetően. Ez nagyobb rugalmasságot biztosít a fuvarozóknak ahhoz, hogy tevékenységüket a szezonális változásokhoz és az ingadozó kereslethez igazítsák.

„Számos fuvarvállalat nagyobb rugalmasságra vágyik a szervizszerződéseket illetően. A technológia most már lehetővé teszi, hogy ilyen dinamikus és összekapcsolt megoldásokat kínáljunk” – mondja Thomas Niemeijer, a Volvo Trucks szervizszerződések részlegének üzletfejlesztési vezetője.

A Volvo Flexi-Gold szervizszerződés egyelőre csak kiválasztott piacokon elérhető, és folyamatosan vezetik majd be további piacokra.

Tények az új Volvo FMX teherautóról

  • Fülkék: Nappali fülke, alacsony nappali fülke, alacsony hálófülke, hálófülke, Globetrotter fülke, duplafülke. Külső és belső felszereltségi csomagok az egyedi kialakításért.
  • Az új kormánykerék döntési lehetősége ergonomikusabb vezetési pozíciót biztosít.
  • Motorok: A dízelmotorok különböző károsanyag-kibocsátási szabványoknak megfelelő kivitelben elérhetők.
  • Sebességváltó: I-Shift és kúszófokozatokkal rendelkező I-Shift a különböző alkalmazási területekhez megfelelő szoftvercsomagokkal.
  • Világítás: halogén vagy LED-technikájú fényszórók.

HIVATKOZÁS a filmre
HIVATKOZÁS a nagy felbontású képekre
HIVATKOZÁS a többi termékhez kapcsolódó közleményre: Volvo FH, Volvo FH16 és Volvo FM

Bővebb információkért kérjük, lépjen kapcsolatba munkatársunkkal:

Bálint Zsófia

Marketing koordinátor, Volvo Trucks Hungary

Telefon: +36 30 131 7894

E-mail: zsofia.balint@volvo.com     

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, közép- és nehézkategóriás tehergépjárművek teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását mintegy 130 ország 2.200 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo tehergépjárművek összeszerelését világszerte 12 országban végzik. 2023-ban körülbelül 145.000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Csoport része, amely a világ egyik vezető gyártója a tehergépjárművek, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Csoport finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul.