A Volvo Trucks bemutatja az új Volvo FM teherautót – új fülkéjével és annak jobb kilátásával a járművezetők bevonzására tervezték

Bemutatta a Volvo Trucks a Volvo FM következő generációját, amelyet a vezetői munkakörnyezet továbbfejlesztései és olyan újítások jellemeznek, amelyek a kényelem, a biztonság és a termelékenység magasabb szintjét biztosítják. „Tágas és kiváló kilátást biztosító fülkéjével az új Volvo FM nehéz-teherautót úgy tervezték, hogy minden szegmensben a lehető legjobb gördülő munkahelyet jelentse” – jelenti ki Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.
08A3740 FM 4x2 nyerges vontató pótkocsival
Az új Volvo FM nehéz-teherautót úgy tervezték, hogy minden szegmensben a lehető legjobb gördülő munkahelyet jelentse.

„A járművezetők a legfontosabb eszközök közé tartoznak a szállítási iparágban” – folytatja Roger Alm. „Az új Volvo FM teherautóval egy sokoldalú munkaeszközt mutatunk be, amely egyúttal a kényelem szigete, így ügyfeleink bevonzhatják és megtarthatják a legjobb járművezetőket, akik gondoskodnak az üzletmenetük sikeréről.”

A járművezetőknek épített mozgó iroda
„Az új Volvo FM termékkínálatunk sokoldalú igáslova – mozgékony, a járművezetők számára pedig tágas, biztonságos és kényelmes” – mondja Carina Byström, a Volvo Trucks vezető belső formatervezője. „Rendkívül jó kilátást sikerült biztosítani az alacsonyabbra húzott ajtóvonal, az új visszapillantó tükrök és az utasoldali sarokkamera segítségével.”

Ehhez az új fülke megemelt A oszlopokat kapott, amelyek egy extra köbméter helyet és több fényt biztosítanak. Olyan intelligens technika jellemzi a fülkét, amellyel a Volvo arra összpontosít, hogy a járművezetők számára a legjobb mobil irodát hozza létre.

A fülke belsejének különlegessége az új műszerfal, amely több tárolóhelyet, új színeket és egy modern dinamikus műszeregységet kínál. A műszeregység egy 12 hüvelyk képátlójú, nagy felbontású képernyő, amelynek felhasználóbarát felületén a járművezető könnyen átlátja a fontos információkat, és az aktuális vezetési szituációtól függően négy különböző képernyőnézet közül választhat. A digitális műszeregységet, amely készen áll a jövőbeli frissítésekre és a hálózatba kapcsolt szolgáltatásokra, úgy tervezték, hogy egyszerűsítse a járművezető interakcióit és minimalizálja a zavaró tényezőket a kritikus információk elérésekor.

Az új Volvo FM egy opcionális kilenc hüvelyk képátlójú oldalsó kijelzővel rendelkezik a infotainment, a navigáció, a szállítási információk és a kamerák képe számára. A kijelző többféle módon is kezelhető: a kormánykeréken intuitív módon elhelyezett gombokkal, hangvezérléssel vagy közvetlenül az érintőképernyőn és a kijelző vezérlőgombjaival. Mind a műszeregység, mind az oldalsó kijelző számos nyelvet kínál. Ezenkívül a kormánykerék új döntési lehetősége ergonomikusabb vezetési pozíciót biztosít.

Élettér fokozott kényelemmel
Az új hálófülkét megemelt ággyal és továbbfejlesztett tárolási lehetőségekkel korszerűsítették, beleértve az ágy alatti nagy tárolórekeszt és egy felső hátfali tárolót LED-panelekkel a rekeszek elválasztóiban. Minden eddiginél könnyebb az ülésről az ágyra átjutni az új, karcsúbb, ergonomikus formatervű I-Shift váltókar jóvoltából. A fülke kényelmét tovább fokozza a megerősített szigetelés, amely segít kint tartani a hideget, a hőséget és a zajt.

Külseje merész új megjelenést mutat
A következő generációs Volvo FM külsejét új, kedvezőbb légellenállású forma jellemzi, homlokfalán jellegzetes vonalakkal és a teljesen új fülke oldalán végigfutó egyetlen elegáns karaktervonallal. Ezenkívül a V alakú fényszórók elhelyezése az optimális légellenállást szolgálja, valamint a nagyobb márkaidentitás-panel és az új rácsmintájú fölső hűtőrács merész, magabiztos megjelenést kölcsönöz a teherautónak.

Új automatizált biztonsági funkciók
A vezetőnek kínált jobb kilátás mellett az új Volvo FM egyéb biztonsági előnyei között szerepel a lejtmenetvezérlő, amely megtartja a beállított maximális sebességet, megakadályozva ezzel a nem kívánt gyorsulást lejtőn haladva, és az Adaptív Tempomat (ACC), amely immár minden sebességnél használható, egészen megállásig.

Immár alapfelszereltség az új teherautó esetében az Elektronikus Szabályozású Fékrendszer (EBS), amely olyan biztonsági funkciók előfeltétele, mint az Ütközésfigyelmeztetés Vészfékrendszerrel és az Elektronikus Menetstabilizáló. Opcionálisan elérhető a Volvo Dinamikus Kormányzás is a Sávtartást Támogató Asszisztens és a Stabilizáló Asszisztens biztonsági rendszerekkel.

A Volvo FM a közlekedési táblákat felismerő rendszert is kínál, amely a műszeregységben látható jelzésekkel figyelmezteti a vezetőt. A rendszer képes észlelni például az előzési tilalmat, az út típusát és a sebességkorlátozásokat jelző táblákat.

Az opcionális utasoldali sarokkamera kiegészítő képet nyújt a teherautó melletti területről az oldalsó kijelzőn.

Üzemanyag-hatékonyság és termelékenység
A rendelkezésre álló hajtáslánc- és alvázkonfigurációk sokfélesége azt jelenti, hogy az új Volvo FM alkalmazások széles körére szabható úgy, hogy fokozott termelékenységet és üzemanyag-megtakarítást biztosítson. A segéd- és tolótengelyek kormányelfordulási szögeinek javítása kivételes manőverezőképességet biztosít a teherautó számára, ennek előnyei például sűrű városi forgalomban használhatók ki teljes mértékben.

Számos piacon a Volvo FM akár Euro 6 minősítésű LNG-üzemű gázmotorral is választható, amely a Volvo hasonló dízelmotoros teherautóival megegyező üzemanyag-hatékonyságot és teljesítményt nyújt, ám jóval kisebb éghajlati hatás mellett. A gázüzemű motor üzemeltethető biogázzal, ami a szén-dioxid-kibocsátást akár 100 százalékkal csökkenti, vagy földgázzal, ami a szén-dioxid-kibocsátást akár 20 százalékkal is mérsékelheti a Volvo megfelelő dízelmotoros teherautóihoz képest. Ez a járművek használatából eredő károsanyag-kibocsátásra értendő, amelyet a tartálytól a kerékig kifejezéssel írunk le.

Új szervizszerződés segíti az ügyfeleket a pénzforgalmuk javításában
A hálózatba kapcsolt szolgáltatások gyors fejlődése a fuvarozók számára teljesen új lehetőségeket kínál a jármű üzemidejének növelésére és a jármű kihasználtságának optimalizálására.

A Volvo Trucks bemutatja a Volvo Flexi-Gold Szerződést, amely ugyanazokat a szolgáltatásokat biztosítja, mint a Volvo Arany Szerződés, ugyanazon kiszámítható költségért, azonban sokkal nagyobb rugalmassággal igazodik a változó üzleti igényekhez. A havi díjak eltérők a becsült éves futásteljesítmény 40 százalékos rugalmassági keretének köszönhetően. Ez nagyobb rugalmasságot biztosít a fuvarozóknak ahhoz, hogy tevékenységüket a szezonális változásokhoz és az ingadozó kereslethez igazítsák.

„Számos fuvarvállalat nagyobb rugalmasságra vágyik a szervizszerződéseket illetően. A technológia most már lehetővé teszi, hogy ilyen dinamikus és összekapcsolt megoldásokat kínáljunk” – mondja Thomas Niemeijer, a Volvo Trucks szervizszerződések részlegének üzletfejlesztési vezetője.

A Volvo Flexi-Gold szervizszerződés egyelőre csak kiválasztott piacokon elérhető, és folyamatosan vezetik majd be további piacokra.

Tények az új Volvo FM teherautóról

• Fülkék: Nappali fülke, alacsony nappali fülke, alacsony hálófülke, hálófülke, Globetrotter fülke, duplafülke. Külső és belső felszereltségi csomagok az egyedi kialakításért.
  • Motorok: A dízelmotorok különböző károsanyag-kibocsátási szabványoknak megfelelő kivitelben elérhetők. A Volvo FM az Euro 6 D-lépcsőnek megfelelő gázüzemű LNG-motorral is megvásárolható a kiválasztott piacokon.
  • Sebességváltó: I-Shift a különböző alkalmazási területekhez megfelelő szoftvercsomaggal.
  • Világítás: halogén vagy LED-technikájú fényszórók.

HIVATKOZÁS a filmre
HIVATKOZÁS a nagy felbontású képekre
HIVATKOZÁS a többi termékhez kapcsolódó közleményre: Volvo FH16, Volvo FM és Volvo FMX