Trucks

A Volvo Trucks bemutatja az új Volvo FH16 teherautót – a kényelem és az erő kombinációja a kiváló termelékenységért

Bemutatta a Volvo Trucks a Volvo FH16 új generációját, amely új biztonsági funkciókat, egy járművezető-központú munkakörnyezetet és a legújabb technikákat sikeresen ötvözi az ügyfelek termelékenységének fokozására. Az új zászlóshajó a Volvo Trucks következő járműgenerációjához tartozik, amelyeket a vezető köré terveztek.
A Volvo Trucks bemutatja az új Volvo FH16 teherautót
„A Volvo FH16 a legnagyobb kihívást jelentő feladatokkal is megbirkózik, ám egyúttal az ügyfeleknek és a járművezetőknek mindenből a legjobbat kínálja” – jelenti ki Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.

„A Volvo FH16 egy igazi prémiumtermék, amely a legnagyobb kihívást jelentő feladatokkal is megbirkózik, ám egyúttal az ügyfeleknek és a járművezetőknek mindenből a legjobbat kínálja” – jelenti ki Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke. „Az új generációval olyan csomagot alkottunk meg, amely nem köt kompromisszumot az erő és az üzemanyag-hatékonyság, a kényelem és a stílus között.”

„A Volvo FH16 mindent nyújt, amit egy Volvo teherautótól elvárnak, és még annál is többet. Így erősíti meg pozíciónkat a nehéz és nagy kihívásokat támasztó távolsági fuvarfeladatok márkájaként” – teszi hozzá.

Merész külseje utal az intelligens műszaki megoldásaira
Az új teherautó külsejét V alakú fényszórók jellemzik, amelyek kristályszerű hatásai tükrözik a teherautók alapjául szolgáló intelligens műszaki megoldásokat. A Volvo FH16 zászlóshajó erős karakterét és örökségét fokozza a vízeséstémájú hűtőrács. A fényszórók egységeit kissé a jármű széle felé kitolva helyezték el, ami a jármű légellenállását is javítja és egyúttal magabiztos kiállást ad.

„Az új Volvo FH16 esetében újragondoltuk a korábbi generációink legikonikusabb formatervezési elemeit és továbbfejlesztettük azokat. Az új csúcstechnikájú fényszórókkal például a következő szintre emeltük az erős világításikép-identitásunkat, miközben a teherautó teljes elejét átdolgoztuk, hogy még erőteljesebb benyomást keltsen” – magyarázza Ismail Ovacik, a Volvo Trucks vezető külső formatervezője.

„Merészebb, kifinomultabb és magabiztosabb, a Volvo FH16 külseje visszatükrözi azt, hogy ez a teherautó minden eddiginél nagyobb mértékben hálózatba kapcsolt és intelligensebb” – mondja.

Továbbfejlesztett, emberközpontú járművezetői környezet
Az új Volvo FH16 belsejét kifejezetten a járművezetők szem előtt tartásával fejlesztették. A fülkét új színekkel és díszítőelemekkel frissítették fel, amelyek megjelenésre és érzésre egyaránt a minőséget és az exkluzivitást sugározzák. A továbbfejlesztett műszerfal praktikus új tárolóhelyeket és egy 12 hüvelyk képátlójú, nagy felbontású, teljesen digitális műszeregységet kínál. A digitális műszeregységen a járművezető négy különböző képernyőnézet közül választhat a vezetési szituációtól és a megjeleníteni kívánt információktól függően.

A járművezetői környezet felszerelhető egy kilenc hüvelyk képátlójú oldalsó kijelzővel, amely az infotainment és a navigációs rendszer funkcionalitását, továbbá a szállítási információkat és a kamerák képét biztosítja. A képernyő a vezetőülésből könnyen elérhető. A kijelző többféle módon is kezelhető: a kormánykeréken intuitív módon elhelyezett gombokkal, hangvezérléssel vagy közvetlenül az érintőképernyőn és a kijelző vezérlőgombjaival.

Mind a műszeregység, mind az oldalsó kijelző számos nyelvet kínál.

Az új teherautókban az I-Shift váltókarját újratervezték prémiumszintűre, és megvilágított fokozatválasztási szimbólumokat kínál, valamint új vezetési üzemmódokat az optimalizált teljesítmény érdekében.

Fokozott manőverezőképesség és termelékenység
Az első tengely megnövelt terhelhetősége, valamint a jobb kormányelfordulási szögeket kínáló segéd- és tolótengelyek javítják az új Volvo FH16 manőverezőképességét és termelékenységét. Egy új, 38 tonnás bogi is elérhető a különösen nagy igénybevételt jelentő feladatokhoz.

Az iparágban elsőként elérhető biztonsági funkció: adaptív távolsági fényszórók
Az új Volvo FH16 az iparágban elsőként adaptív távolsági fényszórókkal is rendelhető. Ez a rendszer a biztonságot fokozza azzal, hogy automatikusan letiltja a LED-technikájú távolsági fényszóró kiválasztott szegmenseit, amikor a teherautó szembejövő vagy elöl haladó járművekhez közeledik. A távolsági fényszóró fénykévéjét akkor módosítja, amikor a kamera és a radar más járműveket észlel vagy amikor a kamera a teherautó körüli fény mennyiségének változását érzékeli.

További biztonságnövelő jellemző a lejtmenetvezérlő, amely lejtőn lefelé haladva tartja a beállított sebességet a nem kívánt gyorsulás megakadályozásával, és az Adaptív Tempomat (ACC), amely minden sebességnél működik, egészen akár álló helyzetig.

Immár alapfelszereltség az új teherautó esetében az Elektronikus Szabályozású Fékrendszer (EBS), amely olyan biztonsági funkciók előfeltétele, mint az Ütközésfigyelmeztetés Vészfékrendszerrel és az Elektronikus Menetstabilizáló. Opcionálisan elérhető a Volvo Dinamikus Kormányzás is a Sávtartást Támogató Asszisztens és a Stabilizáló Asszisztens biztonsági rendszerekkel.

A Volvo FH16 a közlekedési táblákat felismerő rendszert is kínál, amelynek jelzései a műszeregységben láthatók. A rendszer például az előzési tilalmat, az út típusát és a sebességkorlátozásokat jelző táblákat észleli.

A kilátás tovább javítható egy utasoldali sarokkamera megrendelésével, amely kiegészítő képet nyújt a teherautó melletti területről az oldalsó kijelzőn.

Tökéletes kombináció a nagy kihívást jelentő feladatokhoz
A nagy teljesítményű, 16 literes, akár 750 lóerős motor, valamint a jobb manőverezőképesség, a legújabb biztonsági technikák és a vezető nagyobb mértékű támogatásának kombinációjával az új Volvo FH16 kiváló termelékenységet nyújt a legnagyobb kihívást jelentő szállítási feladatokhoz is.

Új szervizszerződés segíti az ügyfeleket a pénzforgalmuk javításában
A hálózatba kapcsolt szolgáltatások gyors fejlődése a fuvarozók számára teljesen új lehetőségeket kínál a jármű üzemidejének növelésére és a jármű kihasználtságának optimalizálására.

A Volvo Trucks bemutatja a Volvo Flexi-Gold Szerződést, amely ugyanazokat a szolgáltatásokat biztosítja, mint a Volvo Arany Szerződés, ugyanazon kiszámítható költségért, azonban sokkal nagyobb rugalmassággal igazodik a változó üzleti igényekhez. A havi díjak eltérők a becsült éves futásteljesítmény 40 százalékos rugalmassági keretének köszönhetően. Ez nagyobb rugalmasságot biztosít a fuvarozóknak ahhoz, hogy tevékenységüket a szezonális változásokhoz és az ingadozó kereslethez igazítsák.

„Számos fuvarvállalat nagyobb rugalmasságra vágyik a szervizszerződéseket illetően. A technológia most már lehetővé teszi, hogy ilyen dinamikus és összekapcsolt megoldásokat kínáljunk” – mondja Thomas Niemeijer, a Volvo Trucks szervizszerződések részlegének üzletfejlesztési vezetője.

A Volvo Flexi-Gold szervizszerződés egyelőre csak kiválasztott piacokon elérhető, és folyamatosan vezetik majd be további piacokra.

Tények az új Volvo FH16 teherautóról

  • Fülkék: Alacsony hálófülke, hálófülke, Globetrotter fülke, Globetrotter XL fülke és Globetrotter XXL fülke. Külső és belső felszereltségi csomagok az egyedi kialakításért.
  • Motorok: A dízelmotorok különböző károsanyag-kibocsátási szabványoknak megfelelő kivitelben elérhetők. Az Euro 6 D-lépcsőjű D16K motor az alábbi teljesítményszintekkel elérhető: 550 lóerő és 2800 newtonméter, 650 lóerő és 3150 newtonméter, 750 lóerő és 3550 newtonméter.
  • Sebességváltó: I-Shift a különböző alkalmazási területekhez megfelelő szoftvercsomagokkal.

HIVATKOZÁS a filmre
HIVATKOZÁS a nagy felbontású képekre
HIVATKOZÁS a többi termékhez kapcsolódó közleményre: Volvo FH, Volvo FM és Volvo FMX

Bővebb információkért kérjük, lépjen kapcsolatba munkatársunkkal:

Bálint Zsófia

Marketing koordinátor, Volvo Trucks Hungary

Telefon: +36 30 131 7894

E-mail: zsofia.balint@volvo.com     

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, közép- és nehézkategóriás tehergépjárművek teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását mintegy 130 ország 2.200 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo tehergépjárművek összeszerelését világszerte 12 országban végzik. 2023-ban körülbelül 145.000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Csoport része, amely a világ egyik vezető gyártója a tehergépjárművek, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Csoport finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul.