Volvo Trucks

MAGYARORSZÁG

×

Alap a sikerhez

Volvo FE Alváz

Mérnökeinknek volt egy víziója – egy sokoldalú alváz, amely szinte bármilyen feladathoz kialakítható. Az eredmény egy könnyű, mégis a legnehezebb rakományokhoz is kellően erős alváz. Rendkívül ellenálló. És korlátlanul testre szabható. Bármivel is foglalkozzon tehát, van ahhoz illeszkedő Volvo FE.

Erős, de sokoldalú

A Volvo FE alváz szinte bármilyen felépítményhez adaptálható. Robusztus, merev, és a szögletes, sík kialakítás könnyű felépítményezhetőséget biztosít, és egy olyan megoldást, amely a legnehezebb tevékenységek követelményeinek is megfelel. Az Euro 6 kapcsán továbbfejlesztett alvázkialakítás azt is jelenti, hogy a szigorúbb környezetvédelmi előírások nem befolyásolták a Volvo FE sokoldalúságát.

Rövidebb idő a felépítményezőnél

Rendelje meg Volvo FE teherautóját, és a felépítményező azonnal bejelentkezhet a Volvo Felépítményezési utasítások adatbázisba! A rendszerben található pontos specifikációk és 3D-s rajzok alapján már azelőtt megkezdődhet a munka, hogy a teherautó elhagyná a gyárat. Így gyorsabb és költséghatékonyabb az átadás.

Volvo felépítményezési utasítások

Gyors, egyszerű rakodás

Az elektronikus vezérlőrendszer (ECS) segítségével működtethető a légrugózás szintszabályzása is, a műszerfalon található kapcsolók, illetve a vezérlődoboz használatával. Ez bármilyen magasságban gyors és hatékony rakodást jelent.

Korszerű felfüggesztés

Biztosítsa a garantáltan sima utat. Válasszon mechanikus fülkefelfüggesztés elöl és hátul csavarrugókkal és lengéscsillapítókkal. Vagy teljesen légrugós fülkefelfüggesztést, amely elöl és hátul is légrugókat alkalmaz.

Elektronikus szabályozású fékrendszer (EBS)

A Volvo FE pneumatikus fékrendszerrel rendelkezik, elöl és hátul belső szellőzésű féktárcsákkal. Elektronikus Szabályozású Fékrendszere (EBS) gyorsabb fékreakciót biztosít és elősegíti a fékalkatrészek kopásának csökkentését. A rendszer ABS-t és Fékkombináló rendszert is tartalmaz, amely a teherautó különböző fékrendszereit használva segíti elő az egyenletes fékezést, és csökkenti a gumiabroncsok és a fékek kopását. A kibővített EBS csomag Visszagurulás-gátló rendszert is tartalmaz.

A sokoldalú alváz

Személyre szabott, előkészített vagy alapkivitel

A Volvo FE járművek alváza alapkivitelben is rendelhető. Ha azonban meg szeretné könnyíteni a felépítményező dolgát, akkor a járművet előkészítő csomaggal vagy akár teljes mértékben az Ön igényeire szabva is megrendelheti.

Különleges alkalmazásokra

Az alváz hozzáigazítható az olyan különleges alkalmazásokhoz, mint a hulladékszállítók, a tartálykocsik és a daruk. Az olyan részegységek, mint az üzemanyag- és az AdBlue-tartályok, áthelyezhetők az alváz optimalizálása érdekében.

Hátsó tengelyek

Négy különböző hátsó tengely rendelhető, különféle kombinációkban. A tengelyek terhelhetősége 13–23 tonna.

Segédtengelyek

Kétféle segédtengely közül választhat: az egyik egy fix segédtengely szóló- vagy ikerabroncsozással, a másik egy hidraulikusan kormányozott segédtengely szólóabroncsozással. Mindkét változat opcionálisan rendelhető emelhető kivitelben is az üresen közlekedéshez.

Alvázkeret magassága

Változattól függően két keretmagasság (266 milliméter és 300 milliméter), valamint két keretvastagság (7 vagy 8 milliméter) érhető el.

Belső alvázbetét

A háromtengelyes járművek esetében egy belső alvázbetét erősíti meg az alvázat a hátsó tengelyek rögzítésének környékén.

Üzemanyagtartályok

A teherautó specifikációjától és a különleges követelményektől függően acél vagy alumínium üzemanyagtartályokból választhat 160 és 630 liter közötti térfogattal.

Szerszámosládák

Szerelje fel Volvo FE teherautóját két különböző szerszámosládával a rögzítőhevederek és egyéb felszerelések tárolására. Méretük 55 liter, illetve 125 liter.

Oldalsó aláfutásgátló

A megerősített és behajtható oldalsó aláfutásgátló (SUP) gyárilag kerül felszerelésre. A Volvo fejlesztése megbízható védelmet és egyszerűbb szervizelhetőséget biztosít.

Első tengelyek

A gondozásmentes első tengelyek 7,1, 7,5, 8,0 vagy 9,0 tonna maximális terhelhetőséggel rendelhetők.

Kezdje el az építkezés

Látogassa meg helyi Volvo Trucks kereskedőjét, hogy megbeszéljék tökéletes Volvo FE teherautójának kialakítási opcióit és specifikációját!