Volvo Trucks

MAGYARORSZÁG

×

Az I-Save csomaggal rendelkező Volvo FH még hatékonyabb: akár 10%-kal takarékosabb

Az I-Save csomaggal rendelkező Volvo FH most még inkább üzemanyag-hatékony változatban kerül forgalomba – így akár tíz százalékkal is csökkentheti az üzemanyag-költségeket. Mindez komoly, három százalékpontos javulást jelent az előző generációhoz képest.
Az I-Save csomaggal rendelkező Volvo FH még hatékonyabb: akár 10%-kal takarékosabb
A független tesztek, valamint az ügyfelek tapasztalatai igazolták, hogy az I-Save csomaggal rendelkező Volvo FH révén jelentősen csökkenthetők az üzemanyag költségek I-Save csomaggal nem rendelkező, hagyományos, 13 literes Volvo motorral szerelt terherautókkal összehasonlítva.

„Az üzemanyag-fogyasztás csökkentése, és ennek eredményeként a CO2-kibocsátás mérséklése kulcsfontosságú valamennyi közlekedési vállalat számára, különös tekintettel a távolsági fuvarozásra. Az I-Save csomaggal rendelkező új Volvo FH-val még kiválóbb lehetőségeket kínálunk a fuvarozóknak üzemeltetési költségeik és környezeti terhelésük csökkentésére” – állítja Jessica Sandström, a Volvo Trucks Product Management részlegének alelnöke.
 

Az I-Save csomaggal rendelkező új Volvo FH a Volvo Trucks vállalat idén tavasszal bemutatott új európai termékcsaládjának tagja. Az I-Save csomag sokféle üzemanyag-takarékossági megoldást tartalmaz, amelyek közül a Volvo D13TC motor a legfontosabb. A 13 literes Volvo turbo compound motor, amelyet 2019 elején mutattak be, a vállalat eddigi leginkább üzemanyag-takarékos motorja.
 

Az I-Save csomaggal rendelkező, első generációs Volvo FH 2019-es bevezetésével a Volvo Trucks megmutatta, hogy ez a megoldás az I-Save csomaggal nem rendelkező, hagyományos, 13 literes Volvo motorral szerelt terherautókkal összehasonlítva akár hét százalékkal is csökkentheti az üzemanyaggal – dízellel vagy AdBlue-val – járó költségeket. Ezt a számot független tesztek, valamint az ügyfelek tapasztalatai is alátámasztották.
 

„Az alacsony üzemanyag-fogyasztás, az alacsony zajszint és a jó vezethetőség együttesen nagyon pozitív reakciót eredményezett. Sok fuvarozó úgy látja, hogy az I-Save csomaggal rendelkező Volvo FH olyan eszköz, amely hozzájárul saját szénlábnyomának csökkentéséhez” – mondja Jessica Sandström.
 

Az I-Save csomaggal rendelkező, új generációs Volvo FH révén a Volvo Trucks termékfejlesztői tovább csökkentik az üzemanyag-fogyasztást. A felhasználói adatok elemzésén alapuló szoftverfrissítések révén finomították és optimalizálták az üzemanyag-fogyasztás és a vezethetőség közötti egyensúlyt, ami az üzemanyag-fogyasztás további két százalékpontos csökkentését eredményezte Eco módban.
 

„Ez az eredmény azt jelenti, hogy az I-Save csomaggal rendelkező új Volvo mellett döntve a fuvarozók akár tíz százalékkal is csökkenthetik üzemanyag-fogyasztásukat egy átlagos, 13 literes, Euro 6 D szintű motorral* szerelt Volvo FH-hoz képest. A gyakorlatban ennél még nagyobb megtakarítás érhető el, mivel a legtöbb vásárló, aki I-Save csomaggal rendelkező új Volvo FH-t vásárol, idősebb, nagyobb üzemanyag-fogyasztású teherautókról tér át az új modellre” – magyarázza Jessica Sandström.
 

Az I-Save-vel történő korszerűsítés mellett az új Volvo FH aerodinamikusabb kialakítást is kapott. A még nagyobb üzemanyag-megtakarítás érdekében az I-See is új funkcióval rendelkezik: ez lehetővé teszi a teherautó számára, hogy felismerje, mikor hatékony a motort felpörgetni, majd hagyni, hogy szabadon fusson – még az emberi szemmel simának tűnő útfelületeken is.
 

Üzemanyag-hatékonyság, kiemelkedő vezethetőséggel párosulva
 

Az I-Save csomaggal rendelkező új Volvo FH nem csupán az üzemanyag-fogyasztás szempontjából jelent komoly előrelépést. A széles fordulatszám-tartományban optimalizált nyomaték zökkenőmentes vezetést eredményez, és még kihívást jelentő domborzati jellemzők esetén is biztosítja a magas és állandó átlagsebesség fenntartásához szükséges erőt.
 

„Hegyi utakon is megkönnyítjük és kényelmesebbé tesszük az üzemanyag-hatékony vezetést. Az új Volvo FH csúcsminőségű vezetési környezete szintén segíti a járművezetőket az optimális teljesítmény elérésében a munkavégzés teljes időtartama alatt” – összegez Jessica.
 

Tekintse meg az I-Save csomaggal rendelkező Volvo FH üzemanyag-tesztelését, amelyet egy német autóipari újságíró végzett a Green Truck Award próbaúton, Münchentől északra.
 

Tények az I-Save csomaggal rendelkező új Volvo FH-ról:

  • Az I-Save csomaggal rendelkező új Volvo FH 2020 szeptemberétől rendelhető az európai piacokon
  • 13 literes, turbo compound technológiájú Volvo motor (Volvo D13TC), 460 LE (2600 Nm) vagy 500 LE (2800 Nm) teljesítménnyel
  • Térképalapú I-See – a tervezett útvonalra vonatkozó információkat használja fel a teherautó kinetikus energiájának kihasználásához
  • I-Save sebességváltó rendszer távolsági fuvarozáshoz optimalizált szoftverrel (Eco mód)
  • I-Cruise sebességszabályozó I-Roll szabadonfutóval, amely szabályozza a sebességet az üzemanyag-fogyasztás csökkentése érdekében
  • Üzemanyag-hatékony hátsó tengely
  • Megállás alapjáraton
  • Változó kapacitású kormányrásegítő-szivattyú
  • Teljes légterelő csomag


*Az üzemanyag-fogyasztás különbségét az I-Save dízel- és AdBlue-költségeinek összehasonlítása alapján lehet kiszámítani: Távolsági üzemanyagcsomaggal rendelkező D13TC Euro 6 D szintű motor és távolsági üzemanyagcsomag nélkül D13 eSCR Euro 6 D szintű motor összehasonlítása. A tényleges üzemanyag-fogyasztás számos tényezőtől, például a járművezető gyakorolottságától, a sebességszabályozó használatától, a jármű műszaki jellemzőitől, a jármű terhelésétől, a domborzattól és az aktuális időjárási viszonyoktól függ.

Nagy felbontású képek

Kapcsolódó sajtóközlemények:

2020-02-27: A Volvo Trucks bemutatja a Volvo FH új nemzedékét – a teherautók következő generációja, amelyet a vezetőt szem előtt tartva terveztek

2019-03-07: Akár hét százalékkal csökkenti az üzemanyagköltségeket az új Volvo FH az I-Save csomaggal

Film: Az I-Save csomaggal rendelkező Volvo FH üzemanyag-tesztelése

Tekintse meg az I-Save csomaggal rendelkező Volvo FH üzemanyag-tesztelését, amelyet egy német autóipari újságíró végzett a Green Truck Award próbaúton, Münchentől északra.

Bővebb információkért kérjük lépjen kapcsolatba munkatársunkkal:

Váncsodi Réka
Telefon: +36 30 279 0642
E-mail:reka.vancsodi@volvo.com

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, középkategóriás és nehéz teherautók teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását több mint 130 ország 2100 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo teherautók összeszerelését világszerte 14 országban végzik, 2019-ban több mint 131 000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Group része, amely a világ egyik vezető gyártója a teherautók, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Group finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul.