Trucks

Akár hét százalékkal csökkenti az üzemanyagköltségeket az új Volvo FH az I-Save csomaggal

Ügyfeleinek vezető üzemanyag-hatékonyságot biztosít a Volvo Trucks a Volvo FH típus most bemutatott I-Save csomagjával. Az új D13TC motor és a továbbfejlesztett üzemanyag-megtakarítási jellemzők kombinálásával ez az új megoldás akár hét százalékkal csökkentheti a távolsági fuvarozás üzemanyagköltségeit – a vezethetőség terén kötött kompromisszumok nélkül.
New Volvo FH with I-Save
A kifejezetten a kihívásokat támasztó távolsági fuvarfeladatokra szabott új Volvo FH az I-Save csomaggal a Volvo Trucks eddigi legkedvezőbb üzemanyag-fogyasztású teherautója. Az új D13TC motor és a továbbfejlesztett üzemanyag-megtakarítási jellemzők kombinálásával akár hét százalékkal csökkentheti az üzemanyagköltségeket.

Európa-szerte nő a szállítás iránti igény, és a teherautók egyre nagyobb távolságokat teljesítenek. Egyúttal a fuvarvállalatok emelkedő gázolajárakkal szembesülnek, ami veszélyezteti a nyereségességet.

„A válaszunk erre a kihívásra a Volvo FH az I-Save csomaggal. Ez egy komplett megoldás, amely a legújabb technikáinkat egyesíti a távolsági fuvarfeladatok üzemanyag-fogyasztásának jelentős csökkentésére. Mindezt úgy éri el, hogy nem kényszerít kompromisszumokra a vezethetőség tekintetében” – mondja Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.

Az I-Save csomaggal felszerelt Volvo FH lelke a modern D13TC erőforrás. Ez a Volvo Trucks eddigi legkedvezőbb üzemanyag-fogyasztású távolsági fuvarozásra kínált motorja. A szabadalmaztatott hullámformájú dugattyúkoronák javítják az égést, valamint fokozzák a hatékonyságot a hengerek közepére irányítva a hőt és az energiát. Ezután a kipufogógázokban maradt felesleges energiát újrafelhasználja a motor meghajtására a kiáramló kipufogógáz útjába épített teljesítmény-visszanyerő turbina, azaz egy Turbo Compound egység.

A D13TC motor akár 300 newtonméterrel nagyobb forgatónyomatékot biztosít, így kevesebb gyorsítás és üzemanyag szükséges ahhoz, hogy állandó sebességet tartson az autópályán. Ez az ideális megoldás a távolsági fuvarfeladatokat végző ügyfelek számára.

Az I-Save további jellemzői közé tartoznak az új, üzemanyag-hatékony hátsó tengelyek, a továbbfejlesztett, térképalapú I-See – amely elemzi a jármű előtti emelkedőket és lejtőket, majd alkalmazkodik azokhoz –, valamint a távolsági felhasználáshoz optimalizált váltószoftver. Mindezen termékek és szolgáltatások együttes hatékonyságnövelő hatása akár hétszázalékos üzemanyag-megtakarítást eredményezhet a D13 Euro 6 D-lépcsőjű motorhoz* képest.

„Az I-Save minden részletét a távolsági fuvarfeladatokat végző üzemeltetők elvárásaihoz szabtuk, különösen azoknak ideális ez, akik évente több mint 120 000 kilométert teljesítenek” – mondja Mats Franzén, a Volvo Trucks hajtáslánc-stratégiai igazgatója. „Minél nagyobb a futásteljesítmény, annál nagyobbak a megtakarítási lehetőségek. Ez egy erőteljes motor, amely rendkívül üzemanyag-hatékony és kellemes vezetési élményt nyújt.”

A Volvo FH az I-Save csomaggal az európai piacokon 2019. március 11-től rendelhető.

* Egy D13TC Euro 6 D-lépcsőjű motorral és Távolsági üzemanyagcsomaggal (I-Save) specifikált teherautó és egy D13 eSCR Euro 6 D-lépcsőjű motorral felszerelt, Távolsági üzemanyagcsomaggal nem rendelkező jármű összehasonlítása. A tényleges üzemanyag-fogyasztás számos tényezőtől függ, mint például a sebességszabályozó használata, a domborzat, a vezető vezetési tapasztalata és az időjárási viszonyok.

Tények

Az I-Save minden jellemzője az üzemanyagköltségek csökkentését szolgálja.

A Volvo FH teherautó I-Save csomagjának tartalma:

  • D13TC (Turbo Compound) motor 460 lóerő (2600 newtonméter) vagy 500 lóerő (2800 newtonméter) teljesítménnyel
  • Új, rendkívül üzemanyag-hatékony hátsó tengelyek
  • Alapjárati motorleállító
  • I-Cruise sebességszabályozó I-Roll szabadonfutóval, amely szabályozza a sebességet az üzemanyag-fogyasztás csökkentése érdekében
  • Kormányrásegítő változó térfogatú szivattyúval
  • Továbbfejlesztett I-See domborzatkövető
  • Továbbfejlesztett I-Shift automatizált váltó távolsági fuvarozáshoz optimalizált szoftverrel

For further information please contact:
Niclas Hermansson
Digital Strategist, Volvo Trucks
Email: niclas.hermansson@volvo.com
Phone: +46 31 3233383

LINK to film
LINK to high resolution images
LINK to press release as PDF


A Volvo Trucks teljes körű szállítási megoldásokat nyújt professzionális és nagy igényeket támasztó ügyfeleknek, középkategóriás és nehéz-teherautók teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását több mint 130 ország 2100 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo teherautók összeszerelését a világ 15 országában végzik. A 2018-as évben több mint 127 000 Volvo teherautót adtak át világszerte. A Volvo Trucks a Volvo Group része – a csoport a világ egyik vezető gyártója a teherautók, az autóbuszok, az építőipari munkagépek, a hajó- és ipari motorok terén. A csoport teljes körű pénzügyi és karbantartási szolgáltatásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul.