Trucks

Volvo Trucks
2022-09-19
3 perc
Technológia és innováció A Volvo dolgozói
Author
Volvo Trucks

5 kérdés Jonathan Disley-hez, a Volvo Trucks formatervezési igazgatójához

Az autóipari tervezői munkában nagy tapasztalattal rendelkező Jonathan Disley most a Volvo Trucks tervezési igazgatójaként dolgozik. Hallgassuk meg a teherautók tervezésével kapcsolatos elképzeléseit! 

 

Miért lett belőled dizájner?

„Mindig is szerettem tervezni, a jövőn és formabontó megoldásokon gondolkodni. Apám asztalos volt, ő keltette fel az érdeklődésemet a bútorrajzok iránt. Otthon, Angliában tervezői órákat vettem, de csak 13-14 éves koromban mondták nekem, hogy rajzolásból és tervezésből meg is élhetnék – micsoda perspektívák tárultak fel előttem! Már akkoriban is jobban szerettem olyan dolgokat tervezni, amelyeknek világos célja van, ezért is választottam később az ipari formatervezést.”
 

Mit találsz a legérdekesebbnek a formatervezés terén a szállítási ágazatban?

„A teherautók haszongépjárművek, ezért minden, amit teszünk, azért van, hogy megkönnyítsük ügyfeleink és a járművezetők életét. Szeretek az ügyfeleinkre és az igényeikre összpontosítani. Magasra tesszük a lécet, hogy kiemelkedő márka legyünk, és lenyűgöző termékeket állítsunk elő.”

A teherautók haszongépjárművek, ezért minden, amit teszünk, azért tesszük, hogy megkönnyítsük ügyfeleink és a járművezetők életét

Honnan szerzed az inspirációt?

„A skandináv természet nagyszerű inspirációforrás – meleg nyarak, hideg telek, kemény sziklák, puha homok, mély erdők, csendes hó, erős kontrasztok mindenütt, a dizájn is bővelkedik az egyszerűségben. Ezt visszük át teherautóink formatervezésébe is. Az is inspirál, ha tehetséges dizájnereinkkel és mérnökeinkkel közösen hozzuk létre elképzeléseinket.”

Hogy néz ki az innováció és milyen érzés?

„Olyasvalami, amit még sosem láttál korábban, de mégis egyértelműen Volvo. Egy olyan termék, amely a technológia segítségével több értéket kínál az ügyfélnek, hatékonyabb megoldásokat, prémium terméket, szép részleteket, tetszetős dizájnt, kiváló minőséget és nagyszerű élményt az utakon.”
 

Mi az elképzelésed a jövő teherautóiról?

„Úgy gondolom, hogy az infrastruktúra változni fog, miközben a közlekedés autonómabbá válik, és az energiarendszerek is láthatóan átalakulnak. A teherautó-tervezés hasznosíthatja ezt, de mindig szükség lesz a járművezetőkre és emberi interakcióra is. Mindig is szükségünk lesz áruszállításra, és meggyőződésem, hogy a teherautók harmonikusabban illeszkednek majd a környezetbe, és a fenntartható jövő részei lesznek. A technológia annyi lehetőséget rejt magában, és hihetetlenül izgatottan várom, milyen távlatokat tár még fel előttünk.”

 

Név: Jonathan Disley

Származás: Anglia

Korábbi karrier: Számos globális tervezési feladatot látott el az autóiparban az Audinál, a Fordnál és a Volvo Carsnál. Mielőtt a Volvo Truckshoz kerültem, az Egyesült Királyságban, Németországban, Hollandiában, Svédországban és Kínában dolgoztam.

Amikor nem dolgozik: Horgászat, kerékpározás, tenisz, snowboardozás. Szeretek kipróbálni új dolgokat.
 

Szeretne többet is megtudni az elektromos teherautóinkról? További információk érhetőek el itt.

Kapcsolódó cikkek

Latest Press Release

Latest Press Release