Volvo Trucks

MAGYARORSZÁG

×
Bármilyen útviszonyok és körülmények között elvégzi a feladatát

Bármilyen útviszonyok és körülmények között elvégzi a feladatát

Volvo FL 4x4

A Volvo FL immár összkerékhajtással is rendelhető. Ugyanolyan mozgékony és ugyanolyan könnyű vezetni, mint a 4×2-es változatot. Ám a jobb tapadás és a nagyobb szabad hasmagasság jóvoltából bármilyen útviszonyok és körülmények között vezetheti. Így alkalmazások rendkívül széles skálája számára ideális.

Volvo FL 4x4 sideview cab

Jobb tapadás

Nyomvályús, murvás utak? Hóval borított utcák? Terep? A Volvo FL 4×4 minden körülmények között biztosítja a szükséges tapadást. A meghajtott első tengely és az új hátsó tengely egyaránt agyáttételes. Válassza a szólóabroncsozást és az acél lökhárítót, hogy az igazán nehéz tereppel és az akár 60 százalékos emelkedőkkel is megbirkózzon. Így amikor igazán nehézzé válnak a körülmények, elég megnyomni egy gombot, s máris aktiválja az osztómű felező áttételét.

Volvo FL 4x4 lower sideview

Nagyobb szabad hasmagasság

A Volvo FL 4×4 az XX-High magasságú alvázzal kiemelkedő szabad hasmagasságot kínál, így csökkenti az elakadás vagy a teherautó sérülésének kockázatát nehéz terepen haladva. Elöl körülbelül 330 milliméter a szabad hasmagasság. Hátul pedig 320 mm. Ez 60, illetve 100 milliméter a többletet jelent a normál kivitelű Volvo FL modellekhez képest. A kiemelkedő szabad hasmagasság jóvoltából ráadásul a megközelítési szög 25 fok – ez igazán előnyös meredek emelkedők megmászásakor vagy akadályok leküzdésekor. A robusztus homlokrész pedig elnyeli a kisebb ütközéseket, ha szükséges.

Az Ön igényeire szabva

A Volvo FL 4x4 bármelyik fülkemérettel elérhető, akár a duplafülkével is. Ezenkívül teljesen automatikus sebességváltó is választható, off road üzemmóddal. Esetleg önálló felfüggesztésű, terepre való abroncsok. Számos opció segít abban, hogy a Volvo FL 4×4 legyen a tökéletes munkaeszköz.

Fontosabb műszaki adatok

  14 tonnás 16 tonnás 12 tonnás
Alvázmagasság XX-High XX-High XX-High
Első tengelyterhelés 5.6 t 5.6 t 5.6 t
Hátsó tengely terhelhetősége   7.4 t 9.2 t 10.9 t
Motor D8K250 vagy D8K280 (Euro 6)
Sebességváltó ZTO1006*
Hátsó tengely RSH1140C
Gumiabroncsok 275-70R22,5", 10R22,5" vagy 11R22,5"
Fülke Nappali fülke, komfort fülke vagy duplafülke

 

* AL306 (automatikus) opcióként rendelhető

Készen áll arra, hogy bárhová elinduljon?

Látogasson el helyi Volvo Trucks kereskedőjéhez, és tapasztalja meg első kézből a Volvo FL 4×4 kivételes képességeit!

A Volvo FL termékjellemzői

A Volvo FL termékjellemzői