Trucks

Dynafleet Hatótávolság- és Útvonaltervező

Elektromos teherautókhoz


A Dynafleet Hatótávolság- és Útvonaltervező a Volvo Connect hatékony útvonaltervező és hatótávolság-szimulációs eszköze, amelyet kifejezetten elektromos teherautókhoz terveztek. A kizárólag a Dynafleet flottakezelő rendszerrel elérhető szolgáltatás számos különböző módon képes biztosítani, hogy járművei elegendő villamos energiával rendelkezzenek a szállítási feladatok igény szerinti elvégzéséhez. A Dynafleet Hatótávolság- és Útvonaltervező alkalmazásban szimulálhatja az elektromos teherautó útvonalát, és meghatározhatja a hatótávolságot befolyásoló kulcsfontosságú tényezőket, például a kiegészítő energiafogyasztókat, az áruk súlyát és az útvonal domborzati felépítését. A szolgáltatás ezután előrejelzést ad a teherautó hatótávolságáról és energiafelhasználásáról. Úti célokat adhat hozzá, szükség esetén megállásokat ütemezhet töltéshez, elküldheti az útvonalat közvetlenül a teherautó fedélzeti navigációs rendszerébe, és valós időben figyelheti a járművet, hogy követi-e az útvonalat. A Dynafleet Hatótávolság- és Útvonaltervező segítségével magabiztosan tervezheti meg a szállítási feladatait, tudva, hogy képes lesz teljesíteni az ígéretét – minden alkalommal.

Miért érdemes a Dynafleet Hatótávolság- és Útvonaltervező szolgáltatást választani?

Az elektromos teherautó hatótávolságát számos tényező befolyásolja. Ezek közé tartoznak a teherautó műszaki adatai, a hasznos teher mérete, az útvonal domborzati viszonyai, valamint az, hogy a teherautó fel van-e szerelve speciális energiafogyasztó gépekkel, például szemétszállító felépítménnyel. Ezen tényezők a teherautó hatótávolságára gyakorolt összhatásának felmérése nehéz feladat lehet, de a Dynafleet Hatótávolság- és Útvonaltervező automatikusan elvégzi Ön helyett a számításokat. Ez megkönnyíti a flotta kezelését, és segít maximalizálni az elektromos teherautók hatékonyságát.

  • Az elektromos teherautó útvonalát szimulálhatja a Volvo Connectben
  • Előrejelzéseket kaphat a teherautó energiafelhasználásáról és hatótávolságáról, beleértve olyan tényezőket, mint a kiegészítő energiafogyasztók, az áruk súlya és az útvonal domborzata
  • Szükség esetén hozzáadhat töltési célú megállókat
  • Az útvonalat elküldheti közvetlenül a teherautó fedélzeti navigációs rendszerébe
  • A járművet valós időben figyelve megbizonyosodhat róla, hogy követi-e a tervet

Az elektromos teherautók hatótávolságának előrejelzése

A Dynafleet Hatótávolság- és Útvonaltervező segítségével az elektromos teherautókat egyszerűbben integrálhatja flottájába, mint valaha. A szolgáltatás a felhasználó által meghatározott útvonal és úti célok alapján megjósolja az egyes járművek hatótávolságát. Az előrejelzés során a rendszer olyan tényezőket vesz figyelembe, mint a hasznos teher súlyának változása az útvonal mentén, valamint kiegészítő fogyasztók, például egy betonkeverő felépítmény megléte. Szükség esetén a töltés is hozzáadható a tervhez. A Dynafleet Hatótávolság- és Útvonaltervező minden elektromos járművet támogat.

Útvonalak küldése közvetlenül a teherautónak

A Dynafleet Hatótávolság- és Útvonaltervező integrálódik a teherautó fedélzeti navigációs rendszerébe, így Ön közvetlenül megoszthatja az útvonalat a sofőrrel. A járművezető tájékoztatást kap az egyes úti célok helyéről, és arról, hogy mikor van szükség töltésre. A Volvo Connect megjeleníti a jármű aktuális helyzetét, és megbecsüli a következő úti célhoz való érkezés idejét.

Egyéb szolgáltatások elektromos teherautók számára

A tökéletes csomag

Helyi Volvo Trucks-kereskedője segít Önnek megtalálni az Önhöz és üzletmenetéhez legjobban illeszkedő Dynafleet csomagot.