Trucks

Dynafleet Energia és Környezetvédelem

Elektromos teherautókhoz


A Dynafleet Energia és Környezetvédelem a Volvo Connect alapvető eszköze azon flottamenedzserek számára, akik növelni szeretnék elektromos teherautóik termelékenységét és energiahatékonyságát. Ez a szolgáltatás, amely csak a Dynafleet flottakezelő rendszerrel érhető el, világos áttekintést nyújt az elektromos járművek használatáról, beleértve az energiafogyasztást, a vezetési távolságot és még sok minden mást. Az elektromos teherautók teljesítményének és a sofőrök hatékonyságának monitorozását, valamint a fejlesztésre szoruló területek gyors azonosítását és nyomon követését személyre szabott jelentések könnyítik meg. Az opcióként elérhető Driver Coaching valós idejű visszajelzést ad a sofőröknek vezetés közbeni hatékonyságukról, és nagyszerű segítséget nyújt ahhoz, hogy javítsák és szinten tartsák technikájukat.

Miért érdemes a Dynafleet Energia és Környezetvédelem szolgáltatást választani?

Hogyan lehet a legjobban kihasználni egy elektromos teherautót? A kulcs az, hogy maximalizáljuk a töltési leállások közötti időt. Mivel azonban az energiafogyasztást nagyon sok különböző tényező befolyásolja, kezdve a járművek által megtett útvonalak típusától a járművezetők felkészültségéig, a fogyasztásban javulást elérni nehéz feladat lehet. A Dynafleet Energia és Környezetvédelem elemzi ezeket az adatokat, és betekintést ad a flottakezelők számára a flotta teljesítményének optimalizálásához.

• Egyértelmű áttekintést kaphat az energiafogyasztásról, a vezetési távolságról és még sok minden másról az elektromos teherautók és a járművezetők számára

• Részletes jelentést kaphat az energiafogyasztásról, amely kiemelten mutatja azon területeket, ahol a költségek terén lehetőség van javításra, és támogatja a folyamatos megtakarításokat az idő előrehaladtával

• Rendszeres automatizált és testreszabott e-mailes jelentéseket kaphat

• A sofőrök és a flotta teljesítménye bármilyen okoseszközről nyomon követhető

• Válassza a járművezető-támogatás opciót a vezető teljesítményének és energiahatékonyságának javításához, illetve megőrzéséhez (INFODF vagy INFONDF szükséges)

Személyre szabott jelentések javítják a flotta teljesítményét

A Dynafleet Energia és Környezetvédelemnek köszönhetően a flottakezelők egy lépéssel az események előtt járnak, mivel a szolgáltatás az elektromos teherautókra szabott több mint 100 paramétert – többek között az energiafogyasztást, a fékhasználatot, a leállásokat és az útvonal topográfiáját – lefedő, testreszabott jelentésekkel segíti őket. Iratkozzon fel az e-mailben elküldött jelentésekre, hogy kényelmesen, rendszeresen nyomon követhesse flottája, járművei és sofőrjei teljesítményét. A megosztáshoz exportálja az eredményeket PDF és Excel formátumba, vagy ossza meg a jelentést közvetlenül a Volvo Connect szolgáltatásból.

A Járművezető-támogatás javítja a vezetési technikát

A Járművezető-támogatás szolgáltatás az elektromos teherautó vezetése közben valós időben frissülő energiahatékonysági pontszám kijelzésével segíti a járművezetőket technikájuk javításában. A képernyőn megjelenő tippek és javaslatok segítenek a járművezetőnek azonosítani azokat a területeket, ahol korrigálással pozitív hatást érhetnek el. Ez a szolgáltatás opcióként a Dynafleet Energia és Környezetvédelem szolgáltatás keretein belül érhető el, és INFODF-et vagy INFONDF-et igényel.

Hogyan működik az energiahatékonysági pontszám?

Az energiahatékonysági pontszám 0–100 közötti pontszámmal négy kulcsfontosságú területen mutatja a teherautó és a járművezető energiahatékonysági teljesítményét:

• Körültekintő fékhasználat

• A hajtáslánc kihasználtsága

• Sebesség

• Állásidő

Az energiahatékonysági mutató lehetővé teszi a járművek különböző célú felhasználásának (például építkezések, áruterítés) összehasonlítását is.

Az Energiahatékonysági jelentés és a Volvo Connect alkalmazás

Az energiahatékonysági jelentés egy interaktív eszköz a teljes flotta, az egyes járművek vagy az egyes vezetők hatékonyságának elemzésére. A jelentés áttekintő része azonnali visszajelzést ad a fejlesztésre szoruló területekről. A járműveket és a sofőröket a jelentés pontszám alapján rangsorolja. A trendjelentés akár 13 hónapra vonatkozóan kombinálja az energiahatékonysági pontszámot az energiafogyasztással, hogy nyomon követhesse az idő előrehaladtával változó eredményeket. Mobileszközökön a Volvo Connect alkalmazáson keresztül mindig kéznél van az Energia és Környezetvédelem szolgáltatás egyszerűsített áttekintése.

Egyéb szolgáltatások elektromos teherautók számára

A tökéletes csomag

Helyi Volvo Trucks-kereskedője segít Önnek megtalálni az Önhöz és üzletmenetéhez legjobban illeszkedő Dynafleet csomagot.