Trucks

Energia és környezetvédelem

Fokozza elektromos teherautói termelékenységét és energiahatékonyságát. Az Energia és környezetvédelem egy Volvo Connect-szolgáltatás, amely világos áttekintést ad elektromos járművei használatáról, beleértve az energiafogyasztást, a hatótávolságot és más paramétereket. A testreszabott jelentések lehetővé teszi a flotta teljesítményének és a sofőrök hatékonyságának monitorozását, valamint a fejlesztésre szoruló területek gyors azonosítását. A Driver Coaching valós idejű visszajelzést ad a járművezetőknek, és nagyszerű módja annak, hogy fejleszthessék és szinten tarthassák vezetési technikájukat. 

Legfőbb előnyök

Statisztikákat tekinthet meg például az energiafogyasztás és a hatótávolság kapcsán.

Tudja meg, hol csökkentheti a költségeket és hogyan takaríthat meg energiát.

Rendszeres e-mailes jelentéseket kaphat.

A flotta teljesítménye bármilyen okoseszközről nyomon követhető.

A járművezetők valós idejű energiahatékonysági pontszámot kapnak.

Ossza meg a jelentéseket közvetlenül a Volvo Connectből.

Alább többet is megtudhat az Energia és a környezetvédelem szolgáltatásról. További információért felkeresheti a Volvo Connect piacteret is, vagy felveheti a kapcsolatot kereskedőjével.

Személyre szabott jelentések a flotta teljesítményének javításáért

A Volvo Connect Energia és Környezetvédelem szolgáltatásának köszönhetően a flottakezelők egy lépéssel az események előtt járnak, mivel a szolgáltatás az elektromos teherautókra szabott több mint 100 paramétert – többek között az energiafogyasztást, a fékhasználatot, a leállásokat és az útvonal topográfiáját – lefedő, testreszabott jelentésekkel segíti őket. Iratkozzon fel az e-mailben elküldött jelentésekre, hogy kényelmesen, rendszeresen nyomon követhesse flottája, járművei és sofőrjei teljesítményét. A megosztáshoz exportálja az eredményeket PDF és Excel formátumba, vagy ossza meg a jelentést közvetlenül a Volvo Connect szolgáltatásból.

A Vezetői tréning fejleszti a vezetési technikát

A Vezetői tréning szolgáltatás az elektromos teherautó vezetése közben valós időben frissülő energiahatékonysági pontszám kijelzésével segíti a járművezetőket technikájuk javításában. A képernyőn megjelenő tippek és javaslatok segítenek a járművezetőnek azonosítani azokat a területeket, ahol korrigálással pozitív hatást érhetnek el. Ez a szolgáltatás opcióként a Volvo Connect Energia és Környezetvédelem szolgáltatás keretein belül érhető el, és bizonyos információs csomagokat (INFODF, INFONDF) igényel.

Hogyan működik az energiahatékonysági pontszám?

A 0 és 100 közötti energiahatékonysági pontszám négy kulcsfontosságú területen mutatja be a teherautó és a járművezető teljesítményét az energiahatékonyság szempontjából:

• Körültekintő fékhasználat

• A hajtáslánc kihasználtsága

• Sebesség

• Állásidő

Az energiahatékonysági pontszám lehetővé teszi a járművek

különböző alkalmazási területeinek (pl. építkezés és terjesztés) összehasonlítását is.

Az Energiahatékonysági jelentés és a Volvo Connect alkalmazás

Az Energiahatékonysági jelentés egy interaktív eszköz a teljes flotta, az egyes járművek vagy az egyes vezetők hatékonyságának elemzésére. A jelentés áttekintő része azonnali visszajelzést ad a fejlesztésre szoruló területekről. A járműveket és a sofőröket a jelentés pontszám alapján rangsorolja. A trendjelentés az energiahatékonysági pontszámot kombinálja az akár 13 hónapra vonatkozó energiafogyasztással, az eredmények hosszabb távú nyomon követéséhez. Mobileszközökön is mindig kéznél van az Energia és környezetvédelem szolgáltatás egyszerűsített nézete a Volvo Connect alkalmazáson keresztül.

Egyéb szolgáltatások elektromos teherautók számára

Kapcsolódjon

Készen áll arra, hogy belépjen a Volvo Connect világába? Esetleg kérdése van a szolgáltatással kapcsolatban? Helyi kereskedője örömmel segít Önnek.