Trucks

A Volvo Trucks átadta a hatezredik Volvo FH modellt a Waberer’s Csoportnak

A hatezredik Volvo FH típusú nyergesvontatóját adta át a Volvo Trucks a Waberer’s International Nyrt-nek, amely egybeesett a két vállalat 25 éves együttműködésének évfordulójával. Az eseményen a két vállalat szándéknyilatkozatban erősítette meg, hogy összehangolják jövőbeli stratégiáikat a fenntarthatósági megoldások terén. A most átadott kamion egy újabb elektromos modell, amely a Volvo Trucks és a Waberer’s fenntarthatóbb közúti áruszállítás iránti elkötelezettségét is kifejezi.
A hatezredik Volvo FH egy újabb tisztán elektromos modell

A Volvo Trucks átadta a hatezredik Volvo FH nyergesvontatóját a Waberer’s Csoportnak, ezzel tovább erősödött a svéd tehergépjárműgyártó világmárka és Európa meghatározó, saját flottával rendelkező közúti logisztikai vállalatának együttműködése. Az átadott kamion egy elektromos Volvo FH modell, amellyel együtt immár 2 elektromos nyergesvontató, 3 elektromos teherautó és 2 gázüzemű Volvo tehergépjármű szerepel Magyarország piacvezető komplex logisztikai szolgáltatójának flottájában.
 

A jubileumi átadáson a Waberer’s Csoport és a Volvo Trucks együttműködésének 25 éves évfordulóját is ünnepelték, hiszen az első nagyobb volumenű eszközbeszerzés 1998-ban zajlott le a Waberer’s jogelődje (Hungarocamion) és a svéd gyártó között. Az évfordulóhoz kapcsolódóan a Volvo Trucks és a Waberer’s International szándéknyilatkozatban erősítették meg, hogy összehangolják jövőbeli stratégiáikat a fenntarthatósági megoldások terén, értékes tudást osztanak meg egymással, és közös kezdeményezéseket indítanak. A megállapodás alapján a Volvo Trucks 2025-ig 25 darab teljesen elektronikus kamiont szállít majd a Waberer’s-nek.

 

Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke elmondta: Kelet-Európában ez a legnagyobb elektromos kamionokhoz kapcsolódó üzletük, és megköszönte a Waberer’s vezetésének a sok éves együttműködést. Kiemelte, hogy az ilyen tartós és eredményes partnerségek alapja a közös célok, a kölcsönös tisztelet, a folyamatos innováció és jövőbe történő befektetés.   

Barna Zsolt, a Waberer’s International elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az elmúlt negyed évszázadban együtt fejlődtek a Volvóval, így együttműködésük több, mint hivatalos partnerség. Hozzátette: stratégiájukban a jövő és a zöld technológiák melletti elköteleződés, az elektromobilitás kulcsfontosságúak, ezért hosszú távú stratégiai partnerként tekintenek a Volvo Trucks-ra.

A Volvo Trucks ambiciózus célkitűzése szerint 2030-ra 50 százalékkal csökkenti széndioxid kibocsátását, így terveik szerint 7 év múlva minden második új Volvo tehergépjármű alternatív hajtáslánccal készül. Hozzátették: a környezettudatos szemléletben a Waberer’s is partner, így a most átadott elektromos Volvo FH modellel is aktívan hozzájárultak a kitűzött célok megvalósulásához.

 

2021-ben a Volvo Hungária Kft. adta át Magyarországon a legelső sorozatban gyártott, tisztán elektromos tehergépjárművet, egy elektromos Volvo FL modellt partnerének, a Waberer’s cégcsoportnak. A középkategóriás teherautót azóta még 2 másik ugyanilyen kategóriájú modell követte egyéb alternatív hajtásláncú (gázüzemű) járművek mellett. 2023. februárjában ugyancsak a Waberer’s vette át az első magyarországi tisztán elektromos Volvo FH nyergesvontatót, a most átadott kamion pedig szintén egy elektromos meghajtású Volvo FH modell. A Waberer’s fenntarthatóság melletti elkötelezettségét mutatja, hogy önálló Green Division egységet állított fel a zöld igények kielégítésére, és így segíti ügyfeleit környezettudatos célkitűzéseik megvalósításában.
 

Az elektromos Volvo FH modellről
A most átadott elektromos Volvo FH egy 4x2-es tengelyképlettel ellátott nyergesvontató, amelyen Globetrotter hálófülke szolgálja a járművezető kényelmét. Az akár 300 kilométeres hatótávért a 6 akkumulátorból álló, összesen 540 kWh kapacitású akkumulátorcsomag felel. A jármű hajtásláncát 3 darab villanymotor és a Volvo Trucks egyedi fejlesztésű I-Shift automatizált sebességváltója alkotja, amely 490 kW folyamatos teljesítményt biztosít, nulla kipufogógáz-kibocsátás mellett. Váltóáramú töltővel az akkumulátorok teljes feltöltése 10 órát vesz igénybe, egyenáramú töltővel ugyanez mindössze 2 órát igényel. Az elektromos Volvo FH-t a logisztikai csomópontok és a nagyvárosok között történő gyors és kényelmes áruszállításra tervezték, és ebből a célból használják majd a Waberer’s szolgálatában is.

Bővebb információkért kérjük, lépjen kapcsolatba munkatársunkkal:

Bálint Zsófia

Marketing koordinátor, Volvo Trucks Hungary

Telefon: +36 30 131 7894

E-mail: zsofia.balint@volvo.com     

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, közép- és nehézkategóriás tehergépjárművek teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását mintegy 130 ország 2.200 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo tehergépjárművek összeszerelését világszerte 12 országban végzik. 2023-ban körülbelül 145.000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Csoport része, amely a világ egyik vezető gyártója a tehergépjárművek, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Csoport finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul.