Trucks

Áttörés az elektromos tehergépjárművek gyorstöltésében

Svédországban elektromos nehézgépjárművek nyilvános gyorstöltő-hálózata nyílik meg, ahol a töltőoszlopokat megújuló energiaforrás táplálja. Az elektromos tehergépjárművek piacvezető gyártója, a Volvo Trucks egy új szolgáltatással segít a fuvarozóknak megtalálni és hatékonyan használni ezeket a töltési pontokat.
Egy elektromos Volvo tehergépjármű töltése
A Volvo új szolgáltatásával minden eddiginél könnyebb megtalálni és használni a nyilvános tehergépjármű-töltőállomásokat, márkától függetlenül.

A fenntarthatóbb nehézáru-szállításra történő átállás kritikus pontja az elektromos tehergépjárművek gyors töltése. Svédországban 2023 és 2024 során mintegy 130 töltőállomás telepítését tervezik, amelyeket különböző szolgáltatók üzemeltetnek majd.

A Volvo Trucks egy új szolgáltatás piacra dobásával segíti elő azt, hogy a fuvarozók minél könnyebben rátaláljanak ezekre a töltőállomásokra. A szolgáltatás elsőként Svédországban lesz elérhető*, a későbbiek során pedig más európai piacokon, majd pedig a világ többi táján is megjelenhet.

“Igazi áttörés ez az árutovábbítás villamosításában. Ügyfeleink számára Svédország-szerte elérhetőek lesznek a gyorstöltők, aminek eredményeképp az elektromos áruszállításra történő átállás könnyebb lehet, mint valaha” – mondja Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.

Az új szolgáltatás minden tehergépjármű-márka számára elérhető, és megjelenít minden olyan töltőállomást, amely megközelíthető nehézgépjárművel, függetlenül attól, hogy ki üzemelteti azt. A felhasználó a töltésért az új platformon keresztül tud fizetni, a közeljövőben pedig már a töltési időpont foglalása is lehetséges lesz.

“Az ügyfelek megbízható forrásból tudnak majd tájékozódni arról, hogy hol találhatóak a nehézgépjárművekkel is megközelíthető töltőállomások, és arról is megbizonyosodhatnak, hogy a rendes piaci árat fizetik, rejtett költségek nélkül. Az útvonal hatékonyabb előre tervezhetőségével és a minimális adminisztrációval ez a szolgáltatás még egy lépéssel közelebb hozta az elektromos tehergépjárművek üzemeltetését a flottatulajdonosokhoz – teszi hozzá Roger Alm.

A Volvo Trucks szoros együttműködésben áll a világszerte fellelhető töltési pontok üzemeltetőivel annak érdekében, hogy az elektromos eszközök töltőhálózata és az ehhez tartozó szolgáltatások minél hatékonyabban és gyorsabban tudjanak tovább terjeszkedni.

A Volvo Trucks, amely a Volvo Csoport része, egy, a Traton Csoporttal és a Daimlerrel közös vegyesvállalat, a Milence segítségével maga is azon dolgozik, hogy a töltő-infrastruktúrát növelje. A partnerség eredményeképp legalább 1700 nagyteljesítményú, zöld energiával üzemelő töltési pontot fognak telepíteni és működtetni Európa-szerte, autópályák mellett és azok közelében, valamint logisztikai csomópontokban. A kiépülő infrastruktúra márkától függetlenül biztosít majd töltési lehetőséget a nehézgépjárművek számára.

Így működik a Volvo Trucks töltési szolgáltatása:

  • A töltési szolgáltatás a Volvo Connect, a Volvo saját telematikai rendszerének része.
  • Az ügyfél a Volvo Connect és egy mobilapplikáció segítségével tudja megtalálni a legközelebbi töltőállomást és kifizetni a töltés díját. Egy digitális térkép mutatja az elérhető töltési pontokat és azt, hogy azok szabadok-e. A közeljövőben a töltési időpont foglalása is elérhető lesz.
  • A töltőállomásra érkezve az ügyfél egy kártyát vagy a mobiltelefonos alkalmazást használva azonosítja magát és kezdi meg a töltést.
  • Az ügyfél egy darab, összevont számlát kap.


*Az új szolgáltatás első körben az OKQ8 által üzemeltetett 29 darab töltőállomást fedi majd le. Ezeket a töltési pontokat zöld elektromosság táplálja.

LINK a nagy felbontású fényképekhez

Bővebb információkért kérjük, lépjen kapcsolatba munkatársunkkal:

Bálint Zsófia

Marketing koordinátor, Volvo Trucks Hungary

Telefon: +36 30 131 7894

E-mail: zsofia.balint@volvo.com     

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, közép- és nehézkategóriás tehergépjárművek teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását mintegy 130 ország 2.200 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo tehergépjárművek összeszerelését világszerte 12 országban végzik. 2023-ban körülbelül 145.000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Csoport része, amely a világ egyik vezető gyártója a tehergépjárművek, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Csoport finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul.