Trucks

A Volvo 20 elektromos teherautót adott át a DFDS-nek Svédországban

A mai napon a Volvo Trucks 20 darab, tisztán elektromos nehézgépjárművet adott át a DFDS logisztikai vállalatnak Göteborgban, Svédországban. A most forgalomba állított modellek az összesen 125 darab elektromos Volvóra vonatkozó megrendelés részeként kerültek leszállításra a DFDS-nek. Az elektromos flotta egy része a Volvo Trucks göteborgi gyárának fog áruszállítási feladatokat ellátni.
A Volvo 20 elektromos teherautót adott át a DFDS-nek Svédországban

A DFDS, Észak-Európa legnagyobb hajózási és logisztikai vállalata, a Volvo Trucks eddigi legnagyobb akkumulátoros elektromos flottáját rendelte meg, ami 125 elektromos Volvo FM modellből áll. Ebből 20 darab ma debütált a kereskedelmi áruszállításban.


A most átadott járművek közül 14 darabot zöldenergia felhasználásával fogják tölteni, és a Volvo Trucks Göteborg határában található gyárában fog szállítási feladatokat ellátni. Ezzel a svéd gyártó egy lépéssel közelebb került azon célkitűzéséhez, miszerint 2040-re az ellátási láncát teljesen karbonsemlegessé kívánja tenni. Ráadásul a DFDS számára most leszállított 20 darabos flotta tagjai közül 4 darab járművet fosszilis tüzelőanyagoktól mentes acél felhasználásával gyártottak.


“Komolyan hiszünk a példamutatás erejében, és az, hogy a saját bejövő áruforgalmunkban alkalmazunk kipufogógáz-kibocsátásmentes járműveket, fontos része a fenntartható áruszállítási rendszer kiépítésére irányuló stratégiánknak. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a DFDS a partnerünk ezen az úton” – mondja Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke. 


A nulla károsanyag-kibocsátású elektromos tehergépjárművek forgalomba állítása része a DFDS azon célkitűzésének, hogy 2050-re karbonsemlegessé váljon.


“A hagyományos, dízelüzemű járműveink lecserélése az olyan elektromos alternatívákra, mint például az elektromos Volvo FM, jelentős hatással lesz a szén-dioxid-kibocsátásunkra. De ehhez sokkal több mindenre van szükség, mint pénzügyi befektetés. Fontos az is, hogy olyan energiaszolgáltatókkal és iparági piacvezetőkkel dolgozzunk együtt, amilyen a Volvo Trucks is, hogy klímatörekvéseink realitássá válhassanak. A villamosításhoz a megfelelő infrastruktúrára és a társadalom különböző területein történő együttműködésre is szükség van. Egyedül ezeket a célokat nem lehet elérni” – mondja Niklas Andersson, a DFDS ügyvezető alelnöke és a logisztikai osztály vezetője.


2019 óta, amikor a Volvo Trucks megkezdte tisztán elektromos tehergépjárműveinek sorozatgyártását, a göteborgi gyártó több mint 4 300 elektromos modellt értékesített a világ több mint 38 országában. A Volvo Trucks kínálja jelenleg az iparág legszélesebb sorozatgyártásban álló elektromos termékpalettáját, és ezzel a városon belüli és a városok közötti szállítási feladatok igen széles skálájára képes megoldást nyújtani.  A Volvo Trucks célja, hogy 2030-ra az újonnan értékesített tehergépjárműveinek 50%-a elektromos hajtáslánccal gördüljön le a gyártósorról.


A DFDS-ről
A DFDS dán hajózási és logisztikai vállalat, amely Európában és Törökországban működik évi 17 milliárd dán koronás éves bevétellel. A vállalat 8 000 alkalmazottja 20 országban, kompokon, teherautókon és irodákban dolgozik. Az 1866-ban alapított DFDS székhelye Koppenhágában található, és a Nasdaq Copenhagen tőzsdén is jegyzik..


LINK a nagy felbontású fényképekhez

Bővebb információkért kérjük, lépjen kapcsolatba munkatársunkkal:

Bálint Zsófia

Marketing koordinátor, Volvo Trucks Hungary

Telefon: +36 30 131 7894

E-mail: zsofia.balint@volvo.com     

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, közép- és nehézkategóriás tehergépjárművek teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását mintegy 130 ország 2.200 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo tehergépjárművek összeszerelését világszerte 12 országban végzik. 2023-ban körülbelül 145.000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Csoport része, amely a világ egyik vezető gyártója a tehergépjárművek, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Csoport finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul.