Trucks

Rekord évet zárt a Volvo Trucks 2022-ben – minden idők legtöbb forgalomba helyezése és piaci részesedés növekedés 41 országban

A 2022-es év rekord eredménnyel zárult a svéd tehergépjárművek gyártója, a Volvo Trucks számára. Minden eddiginél több új járművet helyezett forgalomba és 41 országban sikerült növelnie piaci részesedését.
Rekord évet zárt a Volvo Trucks 2022-ben – minden idők legtöbb forgalomba helyezése és piaci részesedés növekedés 41 országban
Rekord évet zárt a Volvo Trucks 2022-ben, minden idők legtöbb forgalomba helyezésével és piaci rész növekedéssel 41 országban

A Volvo Trucks a cég történetének eddigi legsikeresebb évét zárta 2022-ben. A gyártó világszerte mintegy 145 195 darab új járművet szállított le ügyfeleinek, ami 19%-kal több, mint 2021-ben, amikor ez a szám 122 525-re rúgott. A Volvo Trucks ezen felül 41 országban tudta növelni a piaci részesedését a nehézkategóriás (16 tonnát meghaladó) tehergépkocsik piacán.
 

“Remek évet tudhatunk magunk mögött, főleg annak fényében, hogy milyen bizonytalan és nehéz időket élünk. Az ellátási lánc akadozások és a gyártási fennakadások ellenére sikerült a gyártási kapacitásunkat növelni és a járműveket ügyfeleinknek leszállítani, hogy ők aztán tovább tudják fejleszteni üzleteiket. Mindez annak köszönhető, hogy szoros együttműködésben állunk beszállítóinkkal, de ennek az eredménynek az eléréséhez természetesen cégünk minden munkavállalója is hozzájárult” – mondja Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.
 

Európában a Volvo Trucks 18,2%-os piaci részesedéssel rendelkezik, ami a valaha volt legmagasabb érték. A Volvo Trucks számos európai országban piacvezető helyen áll. A göteborgi cég Észak-Amerikában és Ausztráliában is növelte piaci részesedését, 10,8%-ra, valamint 17%-ra. Brazíliában ugyanez az érték 24,6%-ra emelkedett, így ebben az országban is – most először – a piaci részesedési verseny első helyére lépett a Volvo Trucks.
 

“Sikeresen piacra dobtunk számos új terméket és szolgáltatást, és több új partneri kapcsolatot is sikerült kiépítenünk. Az ügyfeleink részéről azt a visszajelzést kapjuk, hogy nagyra becsülik járműveink magas minőségét és üzemanyag-hatékonyságát, valamint a szakértő és gyors támogatást, amelyet szervizeinkben nyújtanak nekik. Mindezen tényezők teszik hálózatunkat sikeressé” – egészíti ki mondandóját Roger Alm.
 

Az élen az áruszállítás villamosításában is

A Volvo Trucks 2022-ben megkezdte nehézkategóriás elektromos tehergépjárműveinek sorozatgyártását is, az elsőként a világszintű gyártók közül. Az elektromos tehergépjárművek egyre nagyobb érdeklődésnek örvendenek. Jelenleg az USA, Németország, Hollandia, Norvégia és Svédország a legnagyobb piacai a Volvo elektromos tehergépjárműveinek.
 

“Számos ügyfelünk tért a villamosítás útjára 2022-ben, mind Európában, mind globálisan. Ők is tisztán látják azt, hogy a kibocsátásmentes közúti áruszállítás egyre növekvő és izgalmas üzleti potenciált tartogat magában. Hiszek abban, hogy az elkövetkező években ez a trend egyre gyorsabban fog tovább növekedni” – zárja mondandóját Roger Alm.
 

Európa alatt értendő az Európai Unió és Norvégia, Svájc valamint az Egyesült Királyság. Az adatok az IHS Markit-tól származnak, ihsmarkit.com
Észak-Amerika alatt értendő az USA és Kanada, az adatok forrása: Wards Automotive, wordsauto.com
Az ausztráliai adatok forrása: Truck Industry Council, https://www.truck-industry-council.org/
A brazil adatok forrása: Anfavea, Brazilian Association of Automotive Vehicle Manufacturers, https://anfavea.com.br

 

LINK a nagy felbontású fényképekhez

Bővebb információkért kérjük, lépjen kapcsolatba munkatársunkkal:

Bálint Zsófia

Marketing koordinátor, Volvo Trucks Hungary

Telefon: +36 30 131 7894

E-mail: zsofia.balint@volvo.com     

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, közép- és nehézkategóriás tehergépjárművek teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását mintegy 130 ország 2.200 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo tehergépjárművek összeszerelését világszerte 12 országban végzik. 2023-ban körülbelül 145.000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Csoport része, amely a világ egyik vezető gyártója a tehergépjárművek, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Csoport finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul.