Trucks

A Volvo Trucks új, teljesen elektromos tengelyt mutat be a megnövelt hatótáv érdekében

A Volvo Trucks egy teljesen új hátsó tengelyt mutatott be a németországi Hannoverben megrendezett haszongépjármű kiállításon, az IAA-n. Az új fejlesztést az elektromos tehergépjárművek kapják meg, amelyeken ezzel több akkumulátor számára jut hely, így még hosszabb lesz a hatótávuk.
A Volvo Trucks új, teljesen elektromos tengelyt mutat be a megnövelt hatótáv érdekében
Az új elektromos hátsó tengelynek köszönhetően az elektromos járműveken még több akkumulátornak van hely, és ezzel nő a megtehető kilométerek száma.

A maga hat modellből álló termékpalettájával a Volvo Trucks rendelkezik az iparág legszélesebb akkumulátoros elektromos tehergépjármű felhozatalával.
 

A németországi Hannoverben megrendezett világkiállításon, az IAA-n bemutatott új hátsó tengelynek köszönhetően a Volvo elektromos tehergépjárműveit még több akkumulátorral lehet felszerelni. Ezt az teszi lehetővé, hogy az elektromos motort és a sebességváltót erre az új hátsó tengelyre építik rá. Az akkumulátorok számának növekedésével emelkedik az elektromos járművek által megtehető kilométerek száma, amely lehetővé teszi, hogy a hosszabb távú fuvarfeladatokat is villamosítsák. Az üzemanyagcellás tehergépjárművek az évtized második felében kaphatják meg ezt a fejlesztést. Az új hátsó tengellyel felszabaduló hely ezen hajtáslánc esetén is jól jön más alkatrészek beszereléséhez.
 

“A fejlesztés igazi áttörést jelent az elektromos nehézgépjárművek számára, és egyértelmű jele annak, hogy a közeljövőben hatalmas igény lesz a teherautók nyilvános gyorstöltőire, főleg az autópályák mentén” – mondja Jessica Sandström, a Volvo Trucks Product Management részlegének alelnöke.
 

A jelenlegi kínálat kiegészítése

A Volvo Trucks néhány év múlva kezdi meg az új fejlesztésű hátsó tengellyel ellátott önjáró alvázak sorozatgyártását, és az az akkumulátoros elektromos tehergépjárműveinek jelenlegi termékpalettáját fogja kiegészíteni.
 

“Az aktuálisan elérhető, sorozatban gyártott elektromos tehergépjármű kínálatunk a fuvarfeladatok legszélesebb körét képes hatékonyan kiszolgálni. Néhány éven belül pedig az új hátsó tengellyel ellátott modellekkel egészítjük ki a felhozatalt, azon ügyfelek számára, akik a hosszabbtávú fuvarfeladatokat is villamosítani kívánják” – teszi hozzá Jessica Sandström.
 

A Volvo Trucks stratégiai célja elérni a nulla károsanyag-kibocsátást, és ehhez három úton kíván eljutni: az akkumulátoros elektromos, az üzemanyagcellás és a megújuló energiaforrásokkal (biogáz, HVO, zöld hidrogén) üzemelő belső égésű motoros tehergépjárművek párhuzamos értékesítésével.
 

“A klímaváltozás elleni küzdelemben különböző technikai megoldásokra van szükség, hiszen az egyes országokban és régiókban eltérő lehet az energia- és üzemanyaghálózat ellátottsága” – teszi hozzá Jessica Sandström.

 

LINK a nagy felbontású fényképekhez

Bővebb információkért kérjük, lépjen kapcsolatba munkatársunkkal:

Bálint Zsófia

Marketing koordinátor, Volvo Trucks Hungary

Telefon: +36 30 131 7894

E-mail: zsofia.balint@volvo.com     

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, közép- és nehézkategóriás tehergépjárművek teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását mintegy 130 ország 2.200 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo tehergépjárművek összeszerelését világszerte 12 országban végzik. 2023-ban körülbelül 145.000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Csoport része, amely a világ egyik vezető gyártója a tehergépjárművek, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Csoport finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul.