Trucks

A Volvo Trucks akkumulátor-összeszerelő üzemet nyit Belgiumban

A Volvo Trucks első saját akkumulátor-összeszerelő gyártelepét nyitja meg Gent városában, Belgiumban. Az összeszerelő üzemben készülnek a Volvo Trucks tisztán elektromos nehézgépjárműveibe szánt, telepítésre kész akkumulátorai.
A Volvo Trucks akkumulátor-összeszerelő üzemet nyit Belgiumban
A Volvo Trucks első belgiumi akkumulátor-összeszerelő gyártelepében készülnek majd a cég nehézkategóriás elektromos tehergépjárműveire szabott akkumulátorok.

“Ez a befektetés jól tükrözi, mennyire elkötelezettek vagyunk az áruszállítás villamosítása iránt. 2030-ra a világ összes eladott új Volvo tehergépjárművének legalább fele elektromos lesz, 2040-re pedig karbonsemleges vállalattá válunk” – mondja Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.

Az új összeszerelő-telepen a Samsung SDI-től származó cellákat és modulokat akkumulátorcsomagokká állítják össze, amelyeket célzottan a Volvo Trucks nehézkategóriás elektromos termékpalettájára, az elektromos Volvo FH, FM és FMX modellekre szabtak. A sorozatgyártás az idei év harmadik negyedévében kezdődik.

Rövidebb átfutási idő és élénkített körkörös gazdálkodás
Az akkupakkok egyenként 90 kWh teljesítményre képesek és az ügyfél - igényei szerint - akár hat darabot (540 kWh) is rendelhet járművébe. Az akkumulátorok száma függ az adott ügyfél egyedi hatótáv- és terhelhetőségi kapacitás igényeitől.
 

“Azzal, hogy az akkumulátorok összeállítását beépítettük a gyártási folyamatainkba, lerövidíthetjük az átfutási időt ügyfeleink számára, biztosíthatjuk a nagyteljesítményű akkumulátorokat, miközben a körkörös gazdaságot is élénkítjük” – teszi hozzá Roger Alm.
 

A Volvo Trucks akkumulátorait ugyanis úgy tervezték, hogy azok később csereszabatosak, felújíthatók és újrafelhasználhatók legyenek. Magát a gyárat pedig 100%-ban megújuló energiaforrások táplálják.
 

Elektromos megoldások bármely fuvarfeladatra
Az idei évben sorozatgyártásba állított három nehézkategóriás tehergépjármű modellel kibővülve jelenleg a Volvo Trucks kínálja a világon a legszélesebb termékpalettát a teljesen elektromos nehézgépjárművek gyártói közül. Az elérhető hat elektromos modellel bármely fuvarfeladat megoldható a városi áruterítéstől a hulladékszállításon át a regionális és építési fuvarfeladatokig.

 

“Elektromos járműveink gyártását már 2019-ben megkezdtük, jelenleg pedig piacvezető szerepet töltünk be az elektromos nehézgépjárművek piacán mind Európában, mind Észak-Amerikában. Biztos vagyok benne, hogy a töltési infrastruktúra gyors fejlődésével és a töltési technológiában elért fejlődéssel az egész nehézgépjármű iparág gyors átalakulás előtt áll” – zárja mondandóját Roger Alm. 
 

Link a nagy felbontású fényképekhez

Bővebb információkért kérjük, lépjen kapcsolatba munkatársunkkal:

Bálint Zsófia

Marketing koordinátor, Volvo Trucks Hungary

Telefon: +36 30 131 7894

E-mail: zsofia.balint@volvo.com     

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, közép- és nehézkategóriás tehergépjárművek teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását mintegy 130 ország 2.200 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo tehergépjárművek összeszerelését világszerte 12 országban végzik. 2023-ban körülbelül 145.000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Csoport része, amely a világ egyik vezető gyártója a tehergépjárművek, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Csoport finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul.