Megkezdődött az elektromos Volvo nehézgépjárművek értékesítése

A rendelés lehetőségének hivatalos megnyitásával elkezdődött a nehézkategóriájú tisztán elektromos Volvo tehergépjárművek értékesítése.
Megkezdődött az elektromos Volvo nehézgépjárművek értékesítése
A Volvo Trucks megkezdte tisztán elektromos tehergépjárműveinek értékesítését a nehézkategóriában is.

A Volvo Trucks hivatalosan is megkezdte tisztán elektromos nehézgépjárműveinek értékesítését. Az elektromos Volvo FH, FM és FMX modellek sorozatgyártása idén ősszel kezdődik. Az elektromos tehergépjárműveket kezdetben a Volvo Trucks szén-dioxid-semleges Göteborghoz közeli telepén gyártják majd.

“Ez egy újabb mérföldkő a Volvo Trucks életében. Ügyfeleink egyre nagyobb érdeklődést mutatnak elektromos járműveink iránt. Eddig partnereink leginkább szándéknyilatkozatok formájában tettek tanúbizonyságot érdeklődésükről, de mostantól konkrét szerződéseket is aláírunk a vásárlókkal. Ez pedig egy újabb hatalmas lépés az elektrifikáció terén” – mondja Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.

2021-ben a Volvo Trucks több mint 1 100 elektromos járműre írt alá vásárlási szándéknyilatkozatot, több mint 20 országban.

A Volvo középkategóriás elektromos járművei, az elektromos Volvo FL és FE modellek már 2019 óta szériaérettek és az amerikai piacra szánt elektromos Volvo VNR modellel egyetemben azóta  gyártják őket. Az európai piacon jelenleg Norvégiában, Svédországban és Németországban mutatkozik a legnagyobb érdeklődés az elektromos tehergépjárművek iránt. A Volvo Trucks 2021-ben a maga 42%-os piaci részesedésével piacvezető helyet foglalt el Európában az elektromos tehergépjárművek piacán, és Észak-Amerikában is piacvezető szerepet tölt be.

“Tisztán látszik, hogy egyre nagyobb versenyelőnyt jelent az, hogy a Volvo Trucks képes csendes, zéró kipufogógáz-kibocsátású szállítási megoldásokat kínálni ügyfelei számára” – fejti ki Roger Alm.

A Volvo Trucks az idei évben sorozatgyártásba állított modellekkel együtt összesen hat termékből álló elektromos járműpalettát tud felmutatni. Ezzel a legnagyobb választékot nyújtja a világ elektromos tehergépjármű piacán, és bármilyen szállítási igényre tud elektromos alternatívát kínálni a városi áruszállítástól a hulladékgyűjtésen át a regionális fuvarozásig. A cég célkitűzése, hogy 2030-ra minden második eladott új tehergépjárműve elektromos hajtáslánccal gördüljön le a gyártósorról.

Az elektromos Volvo FH, FM és FMX nyerges vontatók értékesítése megkezdődött, az alvázak értékesítése 2022 negyedik negyedévében indul.

Link a nagy felbontású képekhez