Trucks

Minden új Volvo LNG teherautóhoz üzemanyagár-kedvezmény jár

Együttműködési megállapodást kötött Magyarország LNG-üzemanyagkereskedője, az ARELGAS Kft. és a Volvo Group Trucks magyarországi importőre, a Volvo Hungária Kft., amelynek eredményeként akár 15 000 euró értékű üzemanyagár-kedvezményt vehet igénybe az, aki 2022-ben új, LNG-üzemű Volvo tehergépjárművet szerez be.

Nagyszabású promóciót indított az ARELGAS Kft. és a Volvo Hungária Kft. az LNG-hajtású tehergépjárművek hazai elterjedésének támogatására. Ennek keretében minden 2022-ben Magyarországon értékesített új, LNG-üzemű Volvo teherautó mellé egy promóciós kártya jár. Ezzel a szerződéses partnerkártyával az üzemeltetők az ARELGAS Kft. által üzemeltetett töltőállomásokon kilogrammonként 12 eurócenttel csökkentett áron tankolhatják meg járművüket cseppfolyósított földgázzal az üzembe helyezés évében, majd azt követően még két évig.

 

„A kedvezmény mértéke járművenként évente akár 5 000 euró üzemanyag kedvezményt eredményezhet, amit az ARELGAS Kft. töltőállomásain lehet érvényesíteni” – sorolta tovább a promócióban való részvétel előnyeit Domanovszky Henrik, az ARELGAS Kft. ügyvezető igazgatója.

 

„A Volvo Hungária Kft. a promócióban részt vevő járművek legyártását soron kívül vállalja, így ma rekordgyorsaságúnak számító határidővel, akár már két hónap múlva legördülhetnek a környezetbarát vontatók vagy fülke-alvázas teherautók a gyártósorról” - nyilatkozta Fáczán Gergely, a Volvo Hungária Kft. kereskedelmi igazgatója a promóció kapcsán.

 

A Volvo tehergépjárművek 13 literes gázmotorjai 420 és 460 lóerős változatban készülnek, amelyek 2100 és 2300 newtonméter nyomaték leadására képesek, így a dízellel megegyező menetdinamikára lehet számítani. Az LNG meghajtású Volvók tehát ugyanolyan forgatónyomaték teljesítésére képesek, mint dízelmotoros megfelelőik, ugyanakkor járásuk csendesebb, emissziójuk kisebb és akár klímasemleges áruszállítást is lehetővé tesznek. A környezetvédelmi előnyök mellett az üzemeltetési költségek terén is kecsegtet előnyökkel az LNG-üzemű gépjárművekkel történő nemzetközi áruszállítás: Németországban a forgalomba helyezéstől számított két évig teljes útdíjmentességet élveznek, egyéb Európai Uniós tagállamokban pedig jelentős kedvezményekkel közlekedhetnek ezek a járművek. 

Bővebb információkért kérjük, lépjen kapcsolatba munkatársunkkal:

Bálint Zsófia

Marketing koordinátor, Volvo Trucks Hungary

Telefon: +36 30 131 7894

E-mail: zsofia.balint@volvo.com     

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, közép- és nehézkategóriás tehergépjárművek teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását mintegy 130 ország 2.200 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo tehergépjárművek összeszerelését világszerte 12 országban végzik. 2023-ban körülbelül 145.000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Csoport része, amely a világ egyik vezető gyártója a tehergépjárművek, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Csoport finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul.