Trucks

Jótékony célú rajzpályázatot hirdetett a Volvo Hungária Kft. és a Waberer’s cégcsoport

Több mint 50 év sikeres együttműködés után újabb projektet indít a Volvo Hungária Kft. és a Waberer’s cégcsoport: közös gondolkodásra hívja a legfiatalabb generációt egy rajzpályázat keretében. A Rajzold tovább! elnevezésű pályázaton a legkreatívabb formákban mutathatják meg a gyerekek, hogyan képzelik el a jövő áruszállítását. A karbonsemlegesség fontosságát hirdető rajzverseny legjobb alkotásai egy valódi Volvo szerelvény pótkocsiját és fülkéjét díszítik majd. A két vállalat szervezésében elindított rajzpályázat jótékony célokat is szolgál: minden beérkezett pályamű után ötezer forinttal támogatják a Máltai Szeretetszolgálatot, amely az összegyűlt összeget a hazánkba érkező háborús menekült gyermekek jólétének elősegítésére fordítja majd.
Jótékony célú rajzpályázatot hirdetett a Volvo Hungária Kft. és a Waberer’s cégcsoport

A Volvo Trucks klímapolitikájának részét képezi, hogy 2040-re karbonsemlegessé váljon, vagyis nullára csökkentse a szén-dioxid kibocsátását az újonnan eladott új tehergépjárművek esetén. A célkitűzéshez a magyarországi vállalat, a Volvo Hungária Kft., valamint partnere, a Waberer’s cégcsoport is hozzájárul: az elkövetkezendő években egyre több alternatív hajtásláncú járművet helyeznek forgalomba, új gyakorlatot alkotva ezzel a hazai áruszállításban.

A téma népszerűsítése érdekében elindították a Rajzold tovább! elnevezésű rajzpályázatukat, melyben az áruszállítás jövőjére keresik a gyerekek legkreatívabb válaszait.

„A rajzpályázat előtt elképzeltük, hogy milyen lesz a világ 2040-re. Az első hazai elektromos Volvo teherautó, a Volvo FL már nagykorú és a napi fuvarfeladatait a Waberer’s vidáman mosolygó napocskája teszi még színesebbé. Az emberek igényei bár megváltoznak, de továbbra is szükségük lesz élelmiszerekre, elektromos eszközökre, bútorokra, és sok olyan dologra, ami a mindennapi életükhöz szükséges. Kíváncsiak vagyunk, ma hogyan látja a legfiatalabb generáció a jövő áruszállítását, ezért elindítottuk számukra a Rajzold tovább! elnevezésű rajzpályázatot” – mondta Fáczán Gergely, a Volvo Hungária Kft. kereskedelmi igazgatója.

A gyerekek három kategóriában indulhatnak a pályaműveikkel. A legjobb rajzok pedig egy valódi Volvo szerelvényt díszíthetnek majd. Minden beérkezett pályamű után a két vállalat ötezer forinttal támogatja a Máltai Szeretetszolgálatot.

„A fenntarthatóság és a társadalmi szerepvállalás – különösen a jövő generációjának támogatása – a Waberer’s csoport szívügyei. A Volvo Hungária Kft.-vel közösen megtettük az első és a második lépést a zöldebb jövőért, amikor munkába állítottuk az alternatív járműveket, azaz az LNG meghajtású és az elektromos tehergépjárműveket. Nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogy a mostani fiatalok hogyan képzelik el, miként fognak a termékek eljutni a boltok polcaira 20 év múlva? Ugyanakkor nem mehetünk el szó nélkül a szomszédunkban zajló események mellett sem. Ezért ez most több mint egy rajzpályázat, ez egy esély a fiataloknak, hogy műveikkel egy jó ügy mellé álljanak!” – tette hozzá Barna Zsolt, a Waberer’s cégcsoport vezérigazgatója.

A jövő áruszállítását bemutató rajzokat a www.rajzoldtovabb.hu weboldalon nyújthatják be a pályázók 2022. május 15-ig. Az eredményhirdetést május 29-én, gyereknapon tartják meg, ahol kiderül, mely rajzok járhatják körbe az országot a Waberer’s cégcsoport tulajdonában álló Volvo szerelvény által.

Bővebb információkért kérjük lépjen kapcsolatba a vállalatok képviselőivel:

Volvo Hungária Kft.

Bálint Zsófia

Marketing koordinátor

Telefon: +36 30 131 7894

E-mail: zsofia.balint@volvo.com

 

Waberer’s cégcsoport

Varga Dorottya

Marketing menedzser

Telefon: +36 20 444 1645

E-mail: varga.dorottya@waberers.com