Trucks

A Volvo Trucks és a DHL új zéró emissziós együttműködésbe kezdett, melynek keretében 44 elektromos tehergépjárművet állítanak forgalomba

A Volvo Trucks és a Deutsche Post DHL Csoport együttműködési megállapodást írt alá, amelynek célja felgyorsítani a nulla károsanyag-kibocsátású járművekre történő átállást. A DHL úgy kívánja fokozni a cég elektromos nehézgépjárművekre történő áttérését, hogy összesen 44 darab új elektromos Volvo tehergépjárművet állít forgalomba Európában.
A Volvo Trucks és a DHL új zéró emissziós együttműködésbe kezdett, melynek keretében 44 elektromos tehergépjárművet állítanak forgalomba
A DHL döntését, miszerint az elektromos járművekre történő átállást fel kell gyorsítani, nagyban befolyásolta az a tény, hogy a cég nagyon elégedett azzal az elektromos Volvo modellel, amit Londonban használnak.

A tervezett megrendelés része 40 darab elektromos Volvo FE és FL modell és négy darab elektromos Volvo FM. Előbbieket a városi csomagszállításra fogják használni, utóbbiak pedig az Egyesült Királyság területén fognak regionális fuvarfeladatokat teljesíteni.

 

Az első járműveket már megrendelték, hat darabot az Egyesült Királyságbeli DHL Parcel, kettőt pedig a DHL Freight állít majd forgalomba. Csak ennek a nyolc járműnek az üzemeltetésével éves szinten közel 600 tonnával kevesebb szén-dioxid kibocsátás érhető el, és közel 225 000 liter dízel üzemanyag spórolható meg.
 

“A Deutsche Post DHL Csoport elkötelezett aziránt, hogy az ügyfelek egyre növekvő, a fenntartható megoldások biztosítása iránti elvárását teljesítse, és hogy a hosszútávú célunkat elérjük, azaz, hogy 2050-re teljesen elérjük a zéró károsanyag-kibocsátást. Logisztikai szolgáltató vállalatként járműflottánk villamosítása fontos lépés annak érdekében, hogy a karbonlábnyomunkat a közutakon is csökkentsük. A Volvo Trucks-szal kötött megállapodásból több divíziónk is profitálni fog” – magyarázza Pablo Ciano, a Deutsche Post DHL Csoport vállalatfejlesztési ügyvezető alelnöke.
 

A DHL döntését, miszerint az elektromos járművekre történő átállást fel kell gyorsítani, nagyban befolyásolta az a tény, hogy a cég nagyon elégedett azzal az elektromos Volvo modellel, amit 2020 novembere óta használnak Londonban. Ez a West End bevásárlónegyedben utolsó kilométeres kiszállításokat végző jármű volt a legelső tisztán elektromos nehézkategóriás haszongépjármű az Egyesült Királyságban, amellyel városi logisztikai feladatokat láttak el.
 

“A DHL világszinten jelentős logisztikai szolgáltató vállalat, amely elkötelezett aziránt, hogy minél inkább csökkentse szerepét a klímaváltozásban. Közös munkánkkal egy szebb jövőt alkotunk, és büszke vagyok arra, hogy partneri együttműködésben dolgozhatunk tovább azon, hogy tudományos alapokon nyugvó klímasemlegességi céljainkat elérjük” – mondja Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.
 

Az együttműködés részeként a villamosítás területén új Volvo-technológiákat vesznek át és közös fejlesztéseket is eszközölnek. Továbbá a Volvo Trucks elemzi a DHL szállítási tevékenységét, aminek eredményeképp biztosított a testreszabott elektromos szállítási megoldások sikeres bevezetése.
 

A Volvo Trucks 2021-ben 42%-os piaci részesedéssel vezető szerepet töltött be Európában az elektromos nehézgépjármű piacon. A Volvo Trucks a világon elsőként, már 2019-ben megkezdte a tisztán elektromos tehergépjárművek sorozatgyártását. Azóta pedig számos ügyfélnek szállított elektromos haszonjárművet Európában, Észak-Amerikában és Ausztráliában egyaránt.

 

LINK a nagy felbontású képekhez

LINK a kapcsolódó sajtóközleményhez

Bővebb információkért kérjük, lépjen kapcsolatba munkatársunkkal:

Bálint Zsófia

Marketing koordinátor, Volvo Trucks Hungary

Telefon: +36 30 131 7894

E-mail: zsofia.balint@volvo.com     

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, közép- és nehézkategóriás tehergépjárművek teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását mintegy 130 ország 2.200 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo tehergépjárművek összeszerelését világszerte 12 országban végzik. 2023-ban körülbelül 145.000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Csoport része, amely a világ egyik vezető gyártója a tehergépjárművek, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Csoport finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul.