Trucks

Rekordmennyiségű elektromos Volvo teherautót rendelt a Maersk

Az észak-amerikai Volvo Trucks 110 darab elektromos Volvo VNR típusú tehergépjárműre vonatkozó megrendelést kapott a Maersk nevű világszintű logisztikai vállalattól. Ez a megállapodás, a korábban megrendelt 16 darab ugyanilyen típusú modellel kiegészülve a Volvo Trucks elektromos járműveire vonatkozó eddigi legnagyobb volumenű megrendelés.
Gladstein Neandross & Associates - Volvo & Maersk Electric Vehicle Handover in Santa Fe Springs, CA. Photograph by Matt Petit/NHOUSE for GNA
Az elektromos Volvo VNR típusú járműveket 2022 második negyedévétől kezdik leszállítani a Performance Teamnek, a Maersk alvállalatának.


A megrendelő a Performance Team, a Maersk Csoport egyik alvállalata, akinél így összesen 126 darab elektromos Volvo tehergépjármű fog fuvarfeladatokat ellátni. Az első példányok tervezetten 2022 második negyedévében állnak forgalomba, a teljes megrendelés 126 darabját pedig előreláthatólag 2023 első negyedévének végig leszállítják.

„A Volvo Trucks izgatottan várja, hogy tovább támogassa a Maersket a fenntarthatósági céljainak elérésében, és hogy továbbra is kulcsszerepet töltsön be a vállalat elektromobilitási megoldásokba történő befektetéseiben” – mondta Peter Voorhoeve, az észak-amerikai Volvo Trucks elnöke.    

Az elektromos Volvo VNR modellek Kalifornia államban használják majd különböző szállítási feladatokra, kikötői fuvarozási és raktári elosztási útvonalakon.

Az elektromos Volvo VNR hatótávolsága akár a 440 kilométert is elérheti, és akár 565 kWh energia tárolására is képes akkumulátorokkal van felszerelve. A járművet 90 perc alatt lehet 80%-os töltöttségi szintre hozni a hat akkumulátoros verzióban, és 60 perc alatt a négy akkumulátorral felszerelt verzióban. Az elektromos Volvo VNR-t a Virginia állambeli New River Valley-ben található Volvo gyártelepen készítik, amely egyben az észak-amerikai Volvo tehergépjárművek kizárólagos gyártási helye is.


2030-ra az értékesítés felét az elektromos hajtáslánc teszi ki

A Volvo Trucks ambiciózus célja, hogy 2030-ra a világban eladott új Volvo tehergépjárművek 50%-a elektromos hajtáslánccal gördüljön le a gyártósorról. 

„A Volvo Trucks elkötelezett célja, hogy az elektromos teherautók forradalmában élenjáró szerepet töltsön be. Még ha a megrendelt mennyiségek most még nem is olyan magasak, az érdeklődés az e-teherautók iránt egyre nő, úgy Európában, mint Észak-Amerikában, és a világ egyéb tájain. 2021-ben több mint 1100 elektromos hajtáslánccal gyártott tehergépjárműre kaptunk megrendelést, több, mint 20 országból, beleértve a vásárlási szándéknyilatkozat is. Meggyőződésem, hogy egyre nagyobb versenyelőnyt jelent ügyfeleink számára, hogy képesek elektromos, nulla károsanyag-kibocsátású szállítmányozási megoldásokat nyújtani” – mondja Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.

A Volvo Trucks 42%-os piaci részesedéssel 2021-ben első helyen állt a tisztán elektromos nehézgépjárművek piacán Európában, és Észak-Amerikában is piacvezető helyen áll. A svéd gyártó az idei évtől kezdődően már hat tisztán elektromos modellt gyárt sorozatban. A városi áruterítéstől és hulladékgyűjtéstől kezdve az építőipari és távolsági fuvarozási megoldásokig minden feladatra kínál elektromos hajtáslánccal gyártott modellt, és ezzel a legszélesebb a palettája ebben a kategóriában a világon.


Link a nagy felbontású képekhez

Bővebb információkért kérjük, lépjen kapcsolatba munkatársunkkal:

Bálint Zsófia

Marketing koordinátor, Volvo Trucks Hungary

Telefon: +36 30 131 7894

E-mail: zsofia.balint@volvo.com     

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, közép- és nehézkategóriás tehergépjárművek teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását mintegy 130 ország 2.200 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo tehergépjárművek összeszerelését világszerte 12 országban végzik. 2023-ban körülbelül 145.000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Csoport része, amely a világ egyik vezető gyártója a tehergépjárművek, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Csoport finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul.