Trucks

A Volvo Trucks városi feladatokra szánt tehergépjárművei most még hatékonyabbak

A leggyakrabban városi áruszállításra használt Volvo FL és FE modellek is új, továbbfejlesztett sebességváltót kaptak, így még magasabb teljesítményt és simább vezetési élményt nyújtanak.
A Volvo Trucks városi feladatokra szánt tehergépjárművei most még hatékonyabbak
Az optimális vezetési élményt a Volvo FL és FE modellben újdonságként elérhető háromféle vezetési mód garantálja

A Volvo Trucks termékpalettájának legkisebb, de egyben legfürgébb modellje a Volvo FL, amely a korábbi, hatsebességes váltó helyett most egy nyolcsebességes, teljesen automata sebességváltót kapott. Ennek következtében akár 4%-kal is javulhat a Volvo FL üzemanyag-fogyasztása.
 

“Az új sebességváltóval együtt már álló helyzetben is garantáljuk a teljes kihajtási megoldást. Ezzel járművünk még sokoldalúbb lett, és tökéletes választás a legkülönbözőbb feladatok teljesítésére, legyen az billencs, sószóró, hóeke, vagy még sok más” – mondja Kenneth Ackerberg, a Volvo FL és FE modellek termékmenedzsere.
 

A Volvo Trucks termékpalettájának eggyel nagyobb modellje, a Volvo FE eközben megkapta a svéd gyártó nehézkategóriás gépjárműveinek automatizált sebességváltóját, az I-Shiftet. Ezzel akár 30%-kal is gyorsabban történik a Volvo FE-ben a sebességváltás a korábbiakhoz képest.
 

A vezethetőségben elért jelentős javulás annak köszönhető, hogy a továbbfejlesztett I-Shift váltó új módokon működik együtt a motorral. A fejlesztés eredménye, hogy a tengelykapcsoló gyorsabban reagál és a nyomaték megszakítás rövidebb ideig tart. A harmonikusabb vezetési élményt a még simább sebességváltás garantálja.
 

“A gyorsabb sebességváltás lehetővé teszi, hogy a körülményekhez megfelelő sebességfokozat kiválasztása még hatékonyabban történjen. A városi áruszállítási feladatok gyakori sebességváltást kívánnak meg, így a fejlődés igencsak szembetűnő lesz, és a sofőrök is kedvelni fogják a változásokat” – teszi hozzá Kenneth Ackerberg.
 

Három különböző vezetési mód a különböző igényekhez

Mind a Volvo FL, mind az FE modellek sofőrjei ezentúl háromféle vezetési mód közül választhatnak: gazdaságos, nagyteljesítményű és off-road. A vezetési mód kiválasztása egy műszerfalon elhelyezett gomb megnyomásával történik, és az aktuális vezetési mód pedig a kijelzőn is feltüntetésre kerül.
 

“A lehető leghatékonyabb üzemanyag-felhasználás érdekében a teherautók mindig gazdaságos módban indulnak el. Ebben az üzemmódban, ha tempomatot nem alkalmazunk, hanem gázpedállal vezetünk, rendelkezésre áll az „eco-roll” szabadon futó funkció is.

A nagyteljesítményű vezetési mód egy gombnyomással, könnyedén kiválasztható. Az off-road móddal ezek a modellek is alkalmasak könnyebb építési feladatok ellátására is” – zárja mondandóját Kenneth Ackerberg.

Az off-road mód beépítésével javult az FL és FE modellek teljesítménye alacsony sebesség mellett, így akár nehéz terepen is nagy magabiztossággal manőverezhetőek ezek a gépjárművek is.

 

LINK a nagy felbontású fényképekhez

Bővebb információkért kérjük, lépjen kapcsolatba munkatársunkkal:

Bálint Zsófia

Marketing koordinátor, Volvo Trucks Hungary

Telefon: +36 30 131 7894

E-mail: zsofia.balint@volvo.com     

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, közép- és nehézkategóriás tehergépjárművek teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását mintegy 130 ország 2.200 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo tehergépjárművek összeszerelését világszerte 12 országban végzik. 2023-ban körülbelül 145.000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Csoport része, amely a világ egyik vezető gyártója a tehergépjárművek, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Csoport finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul.