Trucks

Új biztonsági rendszer felel a járókelők és kerékpárosok védelméért

A Volvo Trucks új biztonsági rendszert vezet be a járművek két oldalán lévő holtterekben tartózkodók védelme érdekében.
Új biztonsági rendszer felel a járókelők és kerékpárosok védelméért
Az új biztonsági rendszer a jármű két oldalán lévő radarok segítségével észleli, amikor a forgalom egyéb résztvevői a jármű holtterében tartózkodnak.

A forgalmas közutakon még a legtapasztaltabb sofőrnek is nagy kihívást jelent, hogy mindent észleljen, ami a jármű környezetében történik. A Volvo Trucks most egy új biztonsági rendszert vezet be az ilyen stresszes helyzetek megkönnyítésére. A tehergépjármű mindkét oldalára elhelyezett radarok segítségével az új biztonsági rendszer észleli, amikor a forgalom egyéb résztvevői, mint például a kerékpárosok, a jármű holtterébe kerülnek.

 

“A baleset sajnos a másodperc törtrésze alatt megtörténhet. Évtizedek óta folytatunk kutatásokat valós, megtörtént balesetek vizsgálatával, és büszkén mondhatjuk, hogy ez az új rendszer hatékonyan támogatja a járművezetőt a potenciális balesetek megelőzésében” – mondja Anna Wrige Berling, a Volvo Trucks közlekedés- és termékbiztonsági igazgatója.
 

Az új, oldalirányú ütközés elkerülését támogató rendszer figyelmezteti a sofőrt arra, amikor valaki a jármű holtterében tartózkodik, úgy, hogy a megfelelő oldali visszapillantó tükörbe épített piros fényjelzés felvillan. Ha a sofőr az irányjelző bekapcsolásával az adott oldal felé jelzi kanyarodási szándékát, a piros fényjelzés villogni kezd, és a rendszer hangjelzést is kibocsát a potenciális ütközés oldaláról. Ezzel a járművezetőt figyelmezteti a fennálló veszélyre, aki így fékezéssel utat engedhet a holttérben tartózkodónak.
 

“A Volvo Trucks hosszútávú célja a forgalmi balesetek számát nullára csökkenteni, a biztonság pedig minden tevékenységünk középpontjában áll. Ez a biztonsági rendszer egy újabb példája annak, hogy mennyire komolyan dolgozunk a kitűzött célunk eléréséért” – foglalja össze Anna Wrige.
 

Az új biztonsági rendszer az idei év szeptemberétől lesz elérhető a dízel-, gáz- és elektromos meghajtású Volvo FH, FM és FMX modellekben. A Volvo FL és FE modellek 2023-ban kapják meg a legújabb biztonságtechnikai fejlesztést.
 

LINK a nagy felbontású fényképekhez

LINK az Oldalirányú ütközés elkerülését támogató rendszert bemutató filmhez

Bővebb információkért kérjük, lépjen kapcsolatba munkatársunkkal:

Bálint Zsófia

Marketing koordinátor, Volvo Trucks Hungary

Telefon: +36 30 131 7894

E-mail: zsofia.balint@volvo.com     

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, közép- és nehézkategóriás tehergépjárművek teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását mintegy 130 ország 2.200 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo tehergépjárművek összeszerelését világszerte 12 országban végzik. 2023-ban körülbelül 145.000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Csoport része, amely a világ egyik vezető gyártója a tehergépjárművek, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Csoport finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul.