Trucks

A Volvo Trucks a károsanyag-kibocsátás és a közúti balesetek számának nullára történő csökkentésére fókuszál az IAA-n

A Volvo Trucks is jelen lesz a világ vezető haszongépjármű kiállításán, az IAA Transportation-ön. A svéd tehergépjárművek gyártója a szeptemberi eseményen az elektromobilitási piacon betöltött jelentős szerepére, a legújabb biztonságtechnikai megoldásaira és az áruszállítás karbonsemlegesítésére vonatkozó törekvéseire fókuszál.
A Volvo Trucks elektromos termékpalettája a legszélesebb a piacon. Ezen belül már három nehézkategóriás modell is rendelhető Európában.

2022. szeptember 20-25. között rendezik meg a világ vezető haszongépjármű kiállítását, az IAA-t a németországi Hannoverben. A Volvo Trucks az idei évi IAA-ra egy átfogó üzenettel érkezik, amely a cég stratégiáját is jellemzi: "Towards Zero", azaz "Úton a Nullához" – nulla károsanyag-kibocsátás és nulla baleset.


A Volvo Trucks a kiállításon felsorakoztatja tisztán elektromos termékpalettáját, amely a Volvo Trucks-nál a legszélesebb az összes iparági szereplő közül. Az Európában rendelhető három nehéz- és kettő középkategóriás, tisztán elektromos tehergépjármű modellek mindegyike megtekinthető lesz Hannoverben. Ezen kívül a Volvo Trucks bemutatja az elektromos járművekhez kínált szolgáltatások teljes palettáját is a hatótávolság- és útvonaltervezéstől kezdve a töltési és finanszírozási megoldásokig. Az elektromos modellek mellett a Volvo Trucks olyan egyéb hajtásláncokat is prezentál a kiállításon, amelyek alacsonyabb károsanyag-kibocsátásuknak köszönhetően, ugyancsak jelentősen hozzájárulhatnak az áruszállítás karbonsemlegesítéséhez.


“Az ügyfeleinkkel, és az ügyfeleink ügyfeleivel a nulla károsanyag-kibocsátás felé tartó úton járunk. Izgatottan várjuk, hogy minden érdeklődőnek bemutathassuk termékeinket és szolgáltatásainkat, amelyek révén jövedelmező üzletmenet mellett is csökkenthetik környezeti lábnyomukat. Bármi legyen is a kiválasztott hajtáslánc – elektromos, gázüzemű, vagy hagyományos dízel -, a Volvo Trucks olyan megoldást kínál, amely energiahatékony módon segít a környezeti célok elérésében” – mondja Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.


Ami a biztonságot illeti, a Volvo Trucks Hannoverben több más újítás mellett bemutatja a járókelők és kerékpárosok védelmét szolgáló, oldalirányú ütközés elkerülését támogató biztonsági rendszerét. Ez a megoldás a teherautó mindkét oldalán elhelyezett radarokkal és kamerával támogatott funkciókkal teszi biztonságosabbá a közúti közlekedést.


A kiállítás külső területén a Volvo Trucks több modellje is kipróbálható lesz, mint például az elektromos Volvo FL és FE. Emellett I-Save csomaggal ellátott Volvo FH-t, LNG meghajtású FM-et vagy kemény feladatokra szánt Volvo FH16-ot is megtekinthetnek a Hannoverbe látogatók az IAA kiállítás külterében. Sajtótájékoztató és interjúkészítési lehetőségek (angol nyelven):

A Volvo Trucks kiállítási területe, 21-es terem, A35-ös stand
Időpont: 2022. szeptember 19., hétfőn, 11:50

Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke és Jessica Sandström, a Volvo Trucks Product Management részlegének alelnöke állnak majd az érdeklődők rendelkezésére 2022. szeptember 19-én. 

LINK a nagy felbontású fényképekhez

Bővebb információkért kérjük, lépjen kapcsolatba munkatársunkkal:

Bálint Zsófia

Marketing koordinátor, Volvo Trucks Hungary

Telefon: +36 30 131 7894

E-mail: zsofia.balint@volvo.com     

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, közép- és nehézkategóriás tehergépjárművek teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását mintegy 130 ország 2.200 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo tehergépjárművek összeszerelését világszerte 12 országban végzik. 2023-ban körülbelül 145.000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Csoport része, amely a világ egyik vezető gyártója a tehergépjárművek, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Csoport finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul.