Volvo Trucks

MAGYARORSZÁG

×

Négy új teherautót mutat be a Volvo egy látványos filmben egymásra helyezve azokat – természetesen az elnökkel a tetején

Új magasságokba emelkedett a Volvo Trucks legújabb bemutatófilmje. Négy új járművének erejét és teherbírását úgy demonstrálja a Volvo, hogy egy óriási, 15 méter magas, 58 tonna tömegű tehergépjármű-tornyot épített, négy új teherautóját egymásra helyezve. Mindezek tetejére még Roger Alm elnököt is fölállították.
Teherautó-torony

A teherautó-iparban egy teherautó bemutatása hatalmas projekt. Ám négy egyszerre történő leleplezésére igen ritkán kerül sor. Nehéz-teherautói teljes kínálatának megújításakor a Volvo Trucks egy új megközelítést alkalmazott.

A szokatlan film koromsötét éjszakában játszódik, és úgy indul, hogy a teherautókból épített tornyot egy hatalmas, a távolban fénylő monolitként mutatják be. Ahogy halad előre farkasokat látunk az előtérben, és vethetünk egy pillantást a női sofőrre. Amint a film eléri a csúcspontját, amelyet füst- és fényhatások tesznek teljessé, meglátjuk, hogy a teherautó-torony tetején álló férfi valójában a Volvo Trucks elnöke, Roger Alm.

Nézze meg a filmet: „Volvo Trucks – The Tower feat. Roger Alm”

A film megjelenése egy nappal megelőzi a nehéz-tehergépkocsik – a Volvo FH, a Volvo FH16, a Volvo FM és a Volvo FMX típusokból álló – új kínálatának hivatalos európai premierjét. Ez a négy teherautó alkotja a Volvo Trucks kiszállításának körülbelül kétharmadát.

„Ez a Volvo Trucks legnagyobb termékbemutatója. Óriási hatással bírnak majd ügyfeleink jövedelmezőségére, illetve esélyeikre mind a megbízatásokért, mind a legjobb járművezetőkért folytatott versenyben. Hozzászoktam, hogy a helyzet magaslatán legyek, azonban a teherautó-torony forgatása még számomra is különleges munkanapot jelentett. Elég, ha azt mondom, hogy megtanultam tisztelni a magasságot. Én két lábbal a földön járó ember vagyok” – mondta Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.

A filmet 2019 végén forgatták egy tesztpályán a Volvo szülővárosa, a svédországi Göteborg közelében. Mind a teherautó-torony, mind a vizuális effektusok többsége valódi, beleértve a füstöt és a fényeket is – ezeket tárja fel a színfalak mögé betekintő film.

„Körülbelül egy hónapba telt a torony megtervezése és felépítése, valamint az, hogy gondoskodjunk arról, hogy biztonságosan vezethető legyen. Alapvetően ezt az tette lehetővé, hogy a Volvo FMX robusztus építőipari teherautó, és annak új, 38 tonna terhelhetőségű bogija képes elvinni a többi típust. Azonban ehhez a mutatványhoz állandó sebesség és iránytartás is kellett, ezt biztosította a Volvo Dinamikus Kormányzás technika és egy képzett járművezető” – mondta Markus Wikström, a Volvo Trucks mérnöke és a tornyot megépítő mérnöki csapat tagja.

Kattintson ide a színfalak mögötti film megtekintéséhez.

HIVATKOZÁS a nagy felbontású képekre

További információkért, kérjük, látogasson el a Volvo Trucks weboldalára és közösségi oldalaira:

www.volvotrucks.hu
www.facebook.com/VolvoTrucks/
www.instagram.com/volvotrucks/
www.linkedin.com/company/volvo-trucks/

Bővebb információkért kérjük lépjen kapcsolatba munkatársunkkal:

Váncsodi Réka
E-mail:reka.vancsodi@volvo.com

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, középkategóriás és nehéz teherautók teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását több mint 130 ország 2100 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo teherautók összeszerelését világszerte 14 országban végzik, 2019-ban több mint 131 000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Group része, amely a világ egyik vezető gyártója a teherautók, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Group finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul.