Trucks

A Volvo Trucks átadta az 5000. Volvo FH vontatót a Waberer’s International Nyrt-nek

Különleges eseménnyel ünnepelte 20 éves sikeres együttműködését a Volvo Trucks és a Waberer’s International a svédországi Göteborban.
A Volvo Trucks átadta az 5000. Volvo FH vontatót a Waberer’s International Nyrt-nek

Martin Lundstedt, a Volvo Group AB elnöke és vezérigazgatója adta át az 5000. Volvo FH kulcsait Lajkó Ferencnek, a Waberer's International vezérigazgatójának szeptember 7-én, Göteborgban. A Waberer's International közel 4500 darabos járműflottájával ma az egyik legnagyobb nemzetközi fuvarozási vállalat Európában, az 5000. Volvo FH pedig része a 2018-ban szállított 300 db-nak.

A hosszú távú együttműködés 1998-ban kezdődött a Volvo Trucks és az akkori Hungarocamion és Volán Tefu között párhuzamosan. A két vállalat 2002-ben olvadt össze és mintegy 1200 darabos flottával kezdte tevékenységét immáron Waberer's néven.

Az elmúlt 20 év alatt a Volvo Trucks és a Waberer's erős kapcsolatot hozott létre, melynek alapja a közös értékeken, a holisztikus üzleti elveken és a folyamatos fejlődésen nyugszik. Az azonos szemlélet az olyan tényezőkről, mint üzemanyag takarékosság, a vezetési comfort, a tartósság és a maradványérték eredményezték és eredményezik a jövőben is a két vállalat sikeres együttműködését.

"A Volvo Trucks képes volt teljesíteni az általunk támasztott igényegek, gyakran kemény elvárásokat a még oly változó és ciklikus piacon is, és nem csupán az első osztályú termékeikkel hanem a vállalatunk business modelljének megfelelő üzleti szolgáltatásokkal, hozzájárulva ahhoz, hogy a Waberer's a legmagasabb szintű, megbízható és ügyfélorientált megoldásait biztosíthassa a partnereinek " nyilatkozta Lajkó Ferenc, a Waberer International vezérigazgatója.

Az együttműködés erősítése és a fuvarozásról vallott közös látásmód kihangsúlyozása céljából a Volvo Trucks és a Waberer's 2017-ben egy stratégiai partnerségi megállapodást írtak alá, mely lefedi a közúti szállítás, a fenntartható megoldások, mint a biztonság és az innováció területeit. A megállapodás keretein belül a Volvo Trucks és a Waberer's 2017.

szeptemberében sikeres platooning demonstrációt tartott, Magyarországon először, közúti forgalomban. A két vállalat továbbra is folytatja együttműködését az innováció területén.

"Megtiszteltetés, hogy itt lehetek ma", - nyilatkozott Roger Alm, a Volvo Trucks Europe senior alelnöke az átadási ünnepség során. "Annak idején, 20 évvel ezelőtt jelen voltam, amikor a Waberer's előd vállalatával, a Hungarocamionnal aláírtuk az első megállapodásunkat, és most itt lehetek az 5000. Volvo FH átadásán is Göteborgban.

Ez egyértelműen mutatja, hogy termékeink és szolgáltatásaink a hosszú évek során megfeleltek a Waberer's elvárásainak, de azt is, hogy ez a hosszú távú kapcsolat mennyire fontos a Volvo Trucks számára".

Jelenleg a Waberer's Volvo flottája egységes FH 4x2-es mega nyergesvontatókból áll, XL fülkével és 460 LE-es motorokkal, I-See alapú I-Shift váltóval. A jubileumi jármű azonban 500 LE-t és különleges dekorációt kapott.

A Waberer's FH járműparkja évi átlagos 140.000 km-es futásteljesítménnyel működik, elsősorban az EU országaiban szállítanak teljes kamionrakományokat (FTL). A Waberer's a Volvo Hungária legnagyobb ügyfele, és a Volvo Trucks Europe számára is rendkívül fontos ez a 20 éves együttműködés.

A Waberer's-ről

A Waberer's International Nyrt. a komplett rakományok (FTL) nemzetközi fuvarozásának piacvezető vállalata a saját flottával szolgáltatást nyújtó cégek szegmensében Európában, és az árbevétel alapján a legnagyobb logisztikai szolgáltató Magyarországon. A vállalat egész Európára kiterjedően nyújt optimális fuvarozási szolgáltatásokat ügyfelei számára.

A Waberer's átlagosan mintegy 2,1 év átlagéletkorú, több mint 4400 szerelvényből álló flottája 2017-ben mintegy 485 millió kilométert tett meg Európa útjain. A vállalat több mint 7900 főt, köztük 5900 sofőrt foglalkoztat és közel 200.000 m2 korszerű raktárterület áll ügyfelei rendelkezésre. http://www.waberers.com