Trucks

A Volvo Trucks autonóm közlekedési megoldást kínál a Brønnøy Kalk AS vállalatnak

A Volvo Trucks nemrégiben írt alá a norvégiai Brønnøy Kalk AS vállalattal egy mérföldkőnek számító szerződést arról, hogy először értékesít önvezető megoldást mészkő szállításra egy nyílt bányából egy közeli kikötőbe.
A Volvo Trucks  egy mérföldkőnek számító szerződést írt alá a Brønnøy Kalk AS vállalattal,  hogy biztosítsa első kereskedelmi autonóm szállítási megoldását.
A Volvo Trucks egy mérföldkőnek számító szerződést írt alá a Brønnøy Kalk AS vállalattal, hogy biztosítsa első kereskedelmi autonóm szállítási megoldását.

A Brønnýy Kalk AS számára létrehozott megoldás hat önvezető Volvo FH teherautóra vonatkozik, melyek mészkövet szállítanak egy öt kilométeres szakaszon, alagutakon áthaladva a bánya és a daráló között. Ennek a megoldásnak a tesztelése már sikeresen megtörtént és 2018 során folytatódik, és a 2019 év végéig teljes mértékben működőképessé válik.

A megállapodást további a bányászat, cukornád betakarítás és a hulladékgyűjtés területén végzett sikeres önvezető projektek követik. Mégis, ez a kereskedelmileg értékesített megoldás izgalmas első alkalmat jelent a Volvo Trucks számára. A Brønnøy Kalk vállalat ugyanis nem önvezető teherautókat akart beszerezni, hanem egy szállítási megoldást kívánt vásárolni - nevezetesen mészkő szállítását két pont között.

“Ez fontos lépés számunkra" - mondja Raymond Langfjord, a bánya ügyvezető igazgatója. "A verseny az iparágban kemény. Folyamatosan arra törekszünk, hogy hosszú távon növeljük hatékonyságunkat és termelékenységünket, és egyértelműen törekszünk arra, hogy kihasználjuk az új technológiai és digitális megoldások lehetőségeit. Olyan megbízható és innovatív partnert kerestünk, amely a fenntarthatóságra és a biztonságra koncentrál.
Ez az autonóm megoldás nagyban növeli versenyképességünket egy kemény globális piacon. "

Büszkék vagyunk arra, hogy képesek vagyunk olyan önvezető megoldást kínálni, amely mind a biztonság, a megbízhatóság, mind a jövedelmezőség szempontjából megfelel az ügyfeleink kihívásainak, "- mondja Claes Nilsson, a Volvo Trucks elnöke. A globális szállítási igények folyamatosan változnak és az ágazat új és fejlett megoldásokat követel. Célunk, hogy vezető szerepet töltsünk be az ilyen igények kielégítésére szolgáló termékek és szolgáltatások fejlesztésében, "- folytatja Claes Nilsson.

"Izgalmas pillanat, hogy elérkeztünk ide, amikor önvezető megoldásokat vezetünk be" - nyilatkozza Sasko Cuklev, a Volvo Trucks Autonóm Megoldásokat fejlesztő csoport igazgatója. Egy előre meghatározott útvonalon, zárt területen dolgozva megtudhatjuk, hogyan lehet a lehető legjobbat kihozni a megoldásból és testre szabni az ügyfelek igényeinek megfelelően. Ez az együttműködés az új megoldások kifejlesztésére, a nagyobb rugalmasságra és a termelékenység növelésére irányul."

A megállapodás magában foglalja a komplett ügyletet, amelyben az ügyfél teljes szállítási szolgáltatást vásárol, és leszállított tonnánként fizet.

Tények: A Volvo Trucks első értékesített autonóm vezetési megoldása

·         Az ügylet egy önvezető egyik pontból a másikba történő szállítási megoldást foglal magába, mely során a járművek mészkövet szállítanak a norvég Brønnøy Kalk vállalatnak (Velfjord, Norvégia)

·         Partnerek: Brønnøy Kalk AS és a Volvo Trucks.

·         Az önvezető Volvo FH-kat a kerekes rakodó vezetője kezeli.

·         Az útvonal magában foglalja mind az alagutakban, mind a kültéri környezetben való vezetést.

További információk:

Papp Ágnes

Telefon: + 36 1 2530886

E-mail :agnes.papp@volvo.com


Link a nagy felbontású fotókhoz: https://bit.ly/2JXwMyu

Link a filmhez: https://youtu.be/m4wLPfOz-c4PDF

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, középkategóriás és nehézteherautók teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását több mint 130 ország 2100 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo teherautók összeszerelése 16 országban folyik világszerte, 2017-ben több mint 112 000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Group része, amely a világ egyik vezető gyártója a teherautók, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Group finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a cég alapértékein, azaz a minőségen, a biztonságon és a környezetvédelmen alapul.