Trucks

Egyszerűsíti a Volvo Trucks a mindennapos üzemeltetést a Volvo Connect honlappal, a digitális szolgáltatások új kezelőfelületével

Új ügyfélportált vezet be a Volvo Trucks, a Volvo Connect jóvoltából egyetlen helyen érhető el a gyártó összes digitális szolgáltatása és funkciója, így az ügyfelek még könnyebben férhetnek hozzá a digitalizáció és a hálózatba kapcsolás minden előnyéhez.
Egyszerűsíti a Volvo Trucks

Egyre nagyobb mértékben használnak a teherautó-tulajdonosok és a fuvarozók telematikai és digitális szolgáltatásokat a vállalkozásuk termelékenységének és hatékonyságának fokozására, azonban ez egyúttal a különböző rendszerek és interfészek (hozzáférési felületek) számának növekedését is jelenti.

A Volvo Connect elindításával számos digitális és hálózatba kapcsolt szolgáltatást kombinál egyetlen felhasználóbarát portálon a márka. A Volvo Connect rendszert 2018 szeptemberében vezeti be a Volvo Trucks, és a portált a következő években rendszeresen frissíti, illetve bővíti majd.

„A Volvo Connect jóvoltából egyetlen helyen érheti el a mindennapi üzletmenethez és a fejlődéshez szükséges fontos szolgáltatásokat és információkat" - mondja Carina Holm, a Volvo Connect projektmenedzsere. „A flottamenedzsment és a karbantartástervezés mellett a működés számos további oldalát támogatja majd a rendszer, többek között például segíti az adminisztrációt és a törvényi megfelelést.

A Volvo Connect egy piacteret is tartalmaz majd, ahol további szolgáltatások fizethetők elő és aktiválhatók. A felhasználók az interfészt úgy módosíthatják, hogy a számukra legfontosabb információk és szolgáltatások gyorsan és könnyen elérhetők legyenek."

Adathozzáférés - új felhőalapú szolgáltatás vegyes flották számára

A Volvo Connect elindításával egyidejűleg a Volvo Trucks útjára indítja az Adahozzáférést (Data Access), egy új szolgáltatást, amely a járműadatok eltárolását és hozzáférését biztosítja a felhőben az rFMS-szabvány (remote fleet management, távoli flottamenedzsment) szerint.

Ezzel az adatok integrálhatók az ügyfél már meglévő rendszereivel, és így felhasználhatják a járművekből származó adatokat, ez azon szállítási vállalatoknak válik előnyére, akik vegyes, különböző márkájú és típusú járművekből álló flottákat üzemeltetnek.

További digitális szolgáltatásokat is bevezet a Volvo Trucks. Ezek sorában az egyik a Dynafleet Biztonsági Szolgáltatás, amely segít az ügyfeleknek figyelemmel kísérni a biztonságos vezetési stílust, valamint a járművek aktív biztonsági rendszereinek előnyeit.

A Járműállapot (Vehicle Status) a jármű kulcsfontosságú komponenseit felügyeli, és segít észlelni a potenciális hibaforrásokat, amelyeket azonnal ki kell javítani vagy a következő karbantartás során elég orvosolni.

„Kezdetben a Volvo Connect ezt a három szolgáltatást kínálja majd. valamint az olyan további, már jól ismert szolgáltatásokat, mint a Dynafleet és a Szerviztervezés" - teszi hozzá Carina Holm.

„Idővel kibővítjük majd az elérhető tartalmakat, és az ügyfelek információk, funkciók és szolgáltatások széles köréből választhatnak majd, mind tőlünk, mind külső fejlesztőktől, és ezekkel működésük különböző oldalait optimalizálhatják majd."

A digitális jövőre felkészülten

A Volvo Connect bevezetésére egy olyan időszakban kerül sor, amikor a digitalizáció megváltoztatja az emberek életét és munkáját, ez alól a szállítási iparág sem kivétel.

„Új szoftverplatformok, például a járműmegosztás és az utazási szolgáltatások terén, új üzleti modelleket és fogyasztói szokásokat teremtenek" - mondja Karin Falk, a szolgáltatási és az ügyfelek által tapasztalt minőségi részleg vezető alelnöke.

„A mai szállítási iparágat elnézve még mindig hatalmas lehetőségek állnak előttünk az átláthatóság, a hatékonyság és a termelékenység növelésére. A hálózatba kapcsolás és az adatelemzés összekapcsolása új módokat nyit meg ügyfeleink támogatására."

Ezt a gyors átalakulást figyelembe véve a Volvo Connect rendszert hosszú távú megoldásnak fejlesztette ki a gyártó. Mivel folyamatosan új funkciókat és információkat tesznek elérhetővé, illetve továbbra is fejlesztenek új digitális szolgáltatásokat - mind a Volvo Trucks, mind iparági partnerek és egyéb szoftverfejlesztők -, a Volvo Connect lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy elérjék és maximálisan kihasználják ezeket a szolgáltatásokat. Egyúttal a vállalkozásoknak segít zökkenőmentesen átalakulni egy vonzó, új digitális jövőbe.

A Volvo Connect a bevezetés és az elérhető tartalmak tekintetében a különböző piacokon eltérő ütemterveket követ majd.

Tények: Volvo Connect ügyfélportál

A Volvo Connect digitális és hálózatba kapcsolt szolgáltatásokat kombinál egyetlen központi interfészbe, így könnyebben elérhetők azok az információk, újdonságok és funkciók, amelyek létfontosságúak a hatékony mindennapi működéshez. Példák a kínált funkciókra:

  • Dynafleet - a Volvo Trucks flottakezelő rendszerének új, frissített változata.
  • Szerviztervezés - az ütemezett javítások és karbantartások áttekintését kínáló alkalmazás.
  • Adathozzáférés - egy új szolgáltatás, amellyel járműadatok a felhőben tárolhatók és azon keresztül érhetők el, integrálhatók az ügyfél saját rendszereibe, a teherautó gyártójától és típusától függetlenül.
  • Biztonsági Jelentés - alkalmazás a kritikus biztonsági mutatók, például az erős fékezés és a biztonsági öv használatának nyomon követésére és azonosítására, amely információk felhasználhatók a járművezetők támogatására és oktatására.
  • Járműállapot - szolgáltatás a jármű kulcsfontosságú komponenseinek figyelésére, és a potenciális hibaforrások észlelésére, amelyeket azonnal ki kell javítani vagy a következő karbantartás során elég orvosolni.
  • Eszközkezelés - a flotta eszközeinek áttekintése, amely többek között a járműveket is tartalmazza.
  • Szerviztörténet - a javítási történet áttekintése, részletekkel az egyes járműveken a Volvo márkaszervizeiben végzett munkáról.

A Volvo Connect rendszert a Connected Solutions egységgel közösen fejlesztette ki a Volvo Trucks. A Connected Solutions a hálózatba kapcsolt szolgáltatások és megoldások fejlesztését és működtetését vezető egység a Volvo Group égisze alatt.

HIVATKOZÁS a nagy felbontású képekre: http://images.volvotrucks.com/latelogin.jspx?recordsWithCatalogName=Volvo+Trucks:35781,Volvo+Trucks:35782,Volvo+Trucks:35783,Volvo+Trucks:35784,Volvo+Trucks:35785,Volvo+Trucks:35786,Volvo+Trucks:35787,Volvo+Trucks:35788

HIVATKOZÁS a Volvo Connect rendszert bemutató kisfilmre: https://youtu.be/FbozrV_nQNM